| Gari aleak hiru atal ditu: barruko mamia edo | zuringoa, azalak (zahi-zabala eta barneko azalak) eta ernamuina. Ogi... |
| ... duen bezala esateko. Arrautzaren gorringoaren eta | zuringoaren banaketa erabiltzen du esatariak gorringo gorritik mintzo n... |
| ...intzo nahi duela argitzeko, gorringoa bizitzaz eta | zuringoa existitzeaz arduratzen diren neurrian behintzat. Eta amaier... |
| Liburuaren amaieran eta 5 zenbakia duela " | Zuringoarena" izeneko orrialde beteko azalpen bat daukagu. Bertan, idazl... |
| Bi | zuringo. |
| Ondoren, arrautza | zuringoak harrotzen hasi. Horretarako, indartsu eta etengabe irabiatu... |
| ...intzo nahi duela argitzeko, gorringoa bizitzaz eta | zuringoa existitzeaz arduratzen diren neurrian behintzat. Eta amaier... |
| ...bera aldatzen da. Gure artean ahaltsuenak arrautza | zuringoa, behi esnea eta arraina dira: arazoen %85 eragiten dute Eur... |
| Merengea egiteko. | Zuringo bat, kilo bat azukre, 10 g gatz eta limoi zukua. |
| ...>batean, arrautza gorringoak jarri, eta bestean, | zuringoak. |
| ... batean arrautza gorringoak jarri, eta bestean, | zuringoak. Gorringoetan, lau koilarakada azukre gehitu, eta bost minu... |
| ...rrotu, zuri utzi arte. Ondoren, hiru | zuringo harrotu elur itxura eman arte, eta gorringoari gehitu. Masc... |
| ...rtzita» (sua itzalita eta kazola estalita, eduki hor | zuringoa gogortu arte: 3-5 minutu); bestela, sardexkarekin irabiatu ... |
| ...> arto irina nahasi behar dira, eta gero, | zuringoak ere bai. Pastelgintzako mahuka batekin -aho leuna badu, hob... |
| arrautza | zuringoak, 5 |
| 4. Erabat gogorra dagoenean, | zuringoak gorringoetara gehitu, poliki. Koilara handi batekin, bi osa... |
| ...txoa egingo dugu. Horretarako arrautzen gorringo eta | zuringoak banandu bi ontzietan. Gorringora 2 goilarakada azukre nahas... |
| Zuringoak gorringoekin nahastu, eta, ondoren, irina gehitu eta nahast... | |
| ...n esne gaina jarri. Eta, bestean, bi arrautzen | zuringoak. Esne gaina irabiatuko dugu, ongi harrotu arte, eta bertara... |
| ... bizpahiru alditan eman gainerako azukrea. Erantsi | zuringoak, pixkana-pixkana, aurrez prestaturiko oreari. Berotu labea,... |
| ...180&fraq14;C-tara eta frijitu bertan arrautza | zuringoa: zikinkeria guztiak berari itsatsiko zaizkio. Iragazi alanb... |
| Arrautza | zuringoak, sei. |
| ... irakiten minutu batzuetan. Kendu sutatik eta nahasi | zuringoekin. Harrotu gurina, krema egin arte, eta bota txokolatean. Ond... |
| Arrautza | zuringoak, sei. |
| Gorringo eta | zuringoaren azpitik |
| 3. Ondoren, arrautza | zuringoak harrotzen hasiko gara. Horretarako, indartsu eta etengabe i... |
| ...razi zizkioten indizeari, hurrenez hurren. | Zuringoa egon badago; baina txikia: atzo Iberiaren (+%9,15) kurrinka... |
| Arrautza | zuringoak irabiatuko ditugu orain, ondo harrotu arte. Ondo irabiatu e... |
| ...> aleak guztira sei azal ditu) , ernamuina eta | zuringoa erabiltzea litzateke. |
| ...>, liburuari eman dion izenburua arrazoitzeko. « | Zuringoa, berriz, ez da biziaz, bizitzaz axolatzen; gure zuringoa ge... |
| ...n hasiko gara. Horretarako, arrautza gorringo eta | zuringoak bi ontzitan banatu. Azukrearen erdia (1,5 koilarakada) gorr... |
| Harroarazi | zuringoak, elur itxura izateraino, eta bizpahiru alditan eman gainera... |
| ...tea urtuko dugu, maria bainuan, eta hozten utzi. | Zuringoak harrotuko ditugu, eta azukrea urtu sutan, ur pixka batekin;... |
| ...z, ez da biziaz, bizitzaz axolatzen; gure | zuringoa gehienez ere biximoduaz axolatzen da, bixi-teatroaz, han et... |
| ...ezko hiru disko jarriko ditugu labeko erretiluetan. Jo | zuringoak eta azukrea, elur itxuran utzi arte. Gero, intxaurrak eta a... |
| ...balidate. Harrigarria ere bada aireportuetan begiko | zuringoa arakatu eta lehen jaunartzeko argazkia eskatzen dizuten her... |
| ...iki batzuk ireki, triku handi batetik ateratako | zuringoz bete, olio berezi baten tanta batez busti, eta kabiar apur ... |
| Su bizian frijituz gero, | zuringoen ertzak parpaila kizkurtuez apainduko dira, itxura bikaina o... |
| ...utzi hozten. Erditik moztu. Irabiatu bi arrautza | zuringo eta birrindu arto frijitua. Bota olio dezente zartagin bate... |
| 4 arrautz | zuringo |
| ...kolatean. Ondo-ondo nahasiko dugu, eta gero, | zuringoak gehitu. Nahasi poliki-poliki, krema egin arte. |
| ...>egiteko orduan, eztia, azukrea eta arrautzaren | zuringoa erabiltzen dira. Masa hori egosi, eta gero almendra txigort... |
| ...ituzten, eta, harria erabili beharrean, arrautzen | zuringoa erabili zuten. |
| Ondoren, | zuringoak irabiatzen hasi. Ongi harrotuak daudenean, gainontzeko azuk... |
| ...e nahastu eta bost minutuz irabiatu. Era berean | zuringoak ondo irabiatu eta ondoren azukrea nahastuko diogu, merengea... |
| ... duen bezala esateko. Arrautzaren gorringoaren eta | zuringoaren banaketa erabiltzen du esatariak gorringo gorritik mintzo n... |
| ...zkenik, haurrak ia urtea bete duenean, arrautza | zuringoa eta lekaleak (dilistak, barbantzuak, babarrunak...) sar dit... |
| ...i-zuriarekin; begi niniekin kontrastea egiten zuen | zuringoak, eta horrek eraman ditu adituak esatera lagunen aldartea an... |
| ...ak eta irundako arrautza; zainzurien krema eta arrautza | zuringoa zizekin; tomate melatuaz egindako lasagna, pikilloak eta ah... |
| ...>Batean, arrautza gorringoak jarri; eta bestean, | zuringoak. Gorringoetan, 4 koilarakada azukre gehitu; eta 5 minutuz e... |
| ... frijitzen ari garen arrautza aztertuz gero, | zuringoan dauden proteinek, oboalbumina kasu, beroaren ondorioz egitu... |
| 3. Ondoren, arrautza | zuringoak harrotzen hasiko gara. Horretarako, indartsu eta etengabe i... |
| ...na moduan (esnearen proteina bat da), edo arrautza | zuringoaren ordez albumina irakur dezakezu etiketako osagaien artean. G... |
| 4. Erabat gogorra dagoenean, | zuringo horiek gorringoetara gehitu, poliki-poliki. Koilara handi b... |
| Arrautzaren oskolik ez erabili gorringoa eta | zuringoa bereizteko. |
| Arrautzaren | zuringoa, 100 ml |
| ...este gantzik erantsi behar. Labean gatz larri, | zuringo eta urez osaturiko masarekin azpia egin, hortxe jakia (piez... |
| Arrautza (osorik, deshidratatu, gorringo, | zuringo, albumina, hautsetan...) ezabatu behar dutenek, irakurri pr... |
| ...ndu batera ahuakatea, arrain salda, arrautzaren | zuringoa, koilara bete txakolina eta soja saltsa. Bota gatza nahiera... |
| ...hitu, eta segi eragiten. Erabat gogor dagoenean, | zuringo horiek gorringoetara gehitu, poliki-poliki. Koilara handi b... |
| Arrautzaren | zuringoa eta pralinea eltzean nahasten hasi da donostiarra, norabide... |
| Fruitu lehor txigortuak, arrautza | zuringoa, azukrea eta eztia ditu osagai nagusiak. |
| Gorringoaren eta | zuringoaren egoerak eta kokapenak adierazten dute freskoa den edo ez. |
| ...zente fosforo gehiago dauka eta arrautza gorringoak | zuringoak baino 40 aldiz gehiago. |
| ... arrautza eran egindako pasta, semoladuna, eta arrautza | zuringoa duten ogi-birrina eta labean erretako ogia. |
| Zuringoan dagoen albumina izeneko proteina da alergia sortarazteko ah... | |
| Gainerako oreak, hur, azukre eta | zuringo nahasketak, ontzian jarraitzen du, tenperatura egokian, ez ... |
| Jateko modukoak al dira | zuringoan orban gorriak edo hodeiak dituzten arrautzak? |
| Nahastura horri arrautza | zuringoa erantsiz gero, emultsionatzaile lanak egiten ditu, eta mous... |
| Osaera desberdinetako hiru egitura ditu arrautza: | zuringoa, gorringoa eta oskola. |
| ...tzak ongi izozten dira, bai irabiatuta, bai | zuringoa eta gorringoa banatuta (biak izoztu edo bietako bakarra) ed... |
| ...ringoa trinkoa izaten da, ongi zentratua egoten da | zuringoan eta nolabaiteko bonborra edo sabeldura izaten du. |
| Zuringoa | |
| Zuringoa bereizi eta izozten bada, garrantzitsua da ez dezala izan g... | |
| ... horri beste osagai batzuk gehi dakizkioke (arrautza | zuringoa eta gorringoa, fruitu lehorrak, fruta pastak, txokolatea, k... |
| ...in; lehen 120 minutuak igaro ondoren, arrautza | zuringo irabiatua eransten zaio. |
| ...a edo haren eratorriren bat daukaten platerak, edo | zuringoa bakarra dutenak edo gorringoa bakarra, ezingo dira egon 8 º... |
| ... aglutinatzaile edo jelifikatzailerik (irinak, arrautza | zuringoa, soja-proteina, algen polisakaridoak, gomak) baliatu gabe e... |
| Lehen arrautza osorik ( | zuringo eta guzti) urtea bete ondoren hartuko du haurrak. |
| Kalitatezko proteinak, berriz, arrautzak ( | zuringoak, batik bat, hori da-eta elikadura arloko eredu proteikoa), ... |
| ...>aglutinatzaileak edo gelifikatzaileak (irinak, arrautza | zuringoak, soja proteinak, alga polisakaridoak, gomak...) erabili gab... |
| ...>Dena den, arrautzaren kontrako erreakzioak | zuringoak, gorringoak edo biek batera sortaraz ditzakete. |
| ...re -Xixonakoak- fruitu lehorrak ditu, arrautza | zuringoa, azukrea eta eztia. |
| ...rautza osorik irabiatzea, edo gorringoa soilik edo | zuringoa soilik, eta kristalezko ontzietan sartzea, etiketa batekin,... |
| ...zaile eta gelifikatzaile ugarikoak (irinak, arrautza | zuringoa, soja proteina, alga polisakaridoak, gomak), eta gatza eta ... |
| ...> ttxigortuak izaten dituzte osagai nagusiak, arrautza | zuringoarekin, azukrearekin eta eztiarekin nahasita. |
| ...Irabiatu nahi ez baditugu, bereizi gorringo eta | zuringoak eta gorde kristalezko flaskoetan. |
| ...-mizketan, saltsetan eta ardo batzuetan ere bai ( | zuringoa erabiltzen dute kolorea argitzeko). |
| ...utzak ontzi batean irabiatu nahi baditugu, edo | zuringoa eta gorringoa arrautza azalarekin bereizi nahi baditugu, ar... |
| ... arrautzarekiko alergia izatea, batez ere haurrek ( | zuringoan ageri diren substantziek eragiten dute gehienean). |
| Zuringoak, berriz, balio biologiko handiko proteinez hornitzen gaitue... | |
| ...egin dizkiete ohiko alergiak antzemateko: arrautza | zuringoari izaten zaiona, kakahueteei, sesamo-haziei, begi-esneari edo... |
| ...o turroiek soilik almendra, azukrea, eztia, arrautza | zuringoa eta olata dute. |
| Horietan guztietan, arrautza | zuringoak du proteina gehien (albumina), eta hainbat jaki hornitzeko ... |
| ...rea egosita lortzen den orea da, arrautza edo albumina | zuringoa izan dezake edo ez, eta almendra txigortuak, azalik gabe ed... |
| Zuringoa arrautza osoaren %57 delarik, ura eta proteinek osatua dago... | |
| Zuringoa | |
| Arrautza | zuringoak |
| ... oskolak garbia eta oso-osoa egon behar du; | zuringoak gardena behar du, orbanik gabea, gelatinatsua eta materia a... |
| Zuringoaren proteinak dira arriskutsuenak. |