...zala eta pikorrak kentzeko. Tipula eta piperra ere |
sueztitzen dute batzuek potoratu baino lehen. Potoan sartu eta ixtean,... |
...ori eta olioa kazola batean, eta sutan jarri. |
Sueztitu, barazkiak kolorea har dezan, eta gehitu oilaskoaren hezurr... |
...>batean sartu oliotan, sueztitu daitezen. Behin ondo |
sueztitutakoan, gehitu patata xerrak, eta sueztitu denak batera puska bate... |
...Tipula ondo erregosia dagoenean, bota zezina, |
sueztitu eta bi koilarakada irin gehitu. Irina pixka bat egosi, eta ... |
...atean. Han-hemenka ipini bakailao xerrak eta urdaia. |
Sueztitu hori dena olio-ozpinetan, eta apaindu gero perrexil olioare... |
Txiki-txiki egin barazkiak, eta |
sueztitu zati guztiak eltze batean, tomateak izan ezik. Behin barazk... |
...idi-buztan zatiak gorritzeko erabilitako olioan bertan |
sueztitu, apur bat gorritu arte. Erantsi ardoa, eta erdia inguru lur... |
...an moztu tipula, eta kazola batean sartu oliotan, |
sueztitu daitezen. Behin ondo sueztitutakoan, gehitu patata xerrak, ... |
Eltze batean hezurrak |
sueztitu. Barazkiak gehitu, erdi egosiak egon arte. Ozpina eta laran... |
|
Sueztitu oliotan abakandoen buruak kazola batean. Zatitu zerrenda es... |
...ehin ondo sueztitutakoan, gehitu patata xerrak, eta |
sueztitu denak batera puska batean. |
...>batean, tomateak izan ezik. Behin barazkiak |
sueztiturik, gaineratu tomate biak, birrinduta. Sueztitu berriro barazk... |
... tipulak, azenarioak, porrua eta baratxuriak. Gero, |
sueztitu guztiak eltze batean, olio apur batekin. Mami-mami egin oil... |
...in-fin ebaki porruak, garden izateraino, eta |
sueztitu. Garbitu eta zuritu patatak; zatikatu, eta eltzeko porru sa... |
...gunarazi poliki-poliki; erantsi otarrainxken buruak, eta |
sueztitu. Bota brandya, eta garreztatu. Erantsi tomate saltsa, eta b... |
...>eta nahastu dena urdaiazpikoarekin eta arestian |
sueztitu ditugun barazki zatitxoekin. Erantsi, nahierara, tomate sal... |
...azkiak sueztiturik, gaineratu tomate biak, birrinduta. |
Sueztitu berriro barazkiak, hogei bat minutuan, eta eman azukre apur... |
...a moztu sagarra, gazta eta hirugiharra laukitxoetan. |
Sueztitu tipula, gehitu hirugiharra, eta utzi sutan, egin arte. Ater... |
...iak Juliana eran ebaki eta gurin apur batekin |
sueztitu. Sueztitutako barazkiak zilarrezko paper batean ipini, oina... |
...a eran ebaki eta gurin apur batekin sueztitu. |
Sueztitutako barazkiak zilarrezko paper batean ipini, oinarri gisa; haie... |
...an, antxumekiaz gertatutakoa, eta bere gibelaz |
sueztitua. |
Lehen platerak: kalabaza |
sueztitua; lekekin; arrozez eta barazkiz betea; krema eran, intxaur e... |
Sueztitze |
Sueztitze edo su eztian frijitzea barazkiak tenperatura ez |
|
Sueztitze Sueztitze edo su eztian frijitzea barazkiak tenperatura |
... Normalean sakonera txikiko eltzeetan egiten da, |
sueztitzea uniformea izateko barazkiak mugitu behar baitira. |
..., espeziak...); oliotan minutu gutxi batzutan |
sueztitu eta gero, aparte gordetzen da. Olio |
eta txortena ateraz, eta uretan hamar minutuz |
sueztituz bere haragia laban batekin atera eta olio |
bada, gaileta birrinduak gehitu ahal zaio. |
Sueztitu tipula, kolorea hartu arte; aurretik, |
..., bota errehidratatutako lukainka-txorizoak, eta |
sueztitu pixka bat; loditu irin pixka batekin, |
dugu ogian, eta amaitzeko tipula; tipula |
sueztituta, edo gordinik egon daiteke. Eta noski |
|
Sueztitu dena batera, porrua, baratxuria eta aza |
-izterra bere koipetan. Atara platerera, aurretik |
sueztitutako pasta freskoz egindako oinarri baten ganera, |
Mahaira atarateko, jarri plateraren albo batean |
sueztitutako patatak eta ganean tapenade apur bat. |
Berdurak, baratxuri, tipula edo urdaiazpiko naturalez |
sueztituta. Arroz zuri edo integrala, gisatua edo |
...rrua zati txikitan egin eta zartagin batean |
sueztituko dugu. Biguntzen hasten denean txanpiak gehituko |
, batzuek patata gehitzen diote (piperrak-eta |
sueztitzen ari direnean), kubotxoetan. Akaso ur |
, hogeika aste izango ziren...) dugu. |
Sueztitzeko, dezente oliotan ipini eta su txikian |
...eztituko (ze erotikoa den hitz hori; |
sueztitu. Tolosaldean sssssuezzzztitu... are erotikoagoa. Kimek |
...>txiki egin eta oliotan jarri nituen, emeki-emeki |
sueztitzen. Olio dezentetan jarri, gainera (garrantzitsua |
tipula, piper berdea eta piper gorria oliotan |
sueztituko (ze erotikoa den hitz hori; sueztitu |
|
Sueztitu pare bat minutuz, gehitu arroza + |
Jarraitu lapikoaren edukia |
sueztitzen eta salda gehitzen arroza puntu-puntuan eta |
Jarraitu lapikoaren edukia |
sueztitzen eta salda gehitzen arroza puntu-puntuan eta |
|
Sueztitu pare bat minutuz, gehitu arroza + |
Osagaiak txikitu, |
zueztitu pixkat eta erreserbatu. |
Osagaiak txikitu, |
zueztitu pixkat eta erreserbatu. |
baratzuria txiki-txiki moztu eta zartagi batean |
suheztitu (rehogatu), biguina egon arte. Tomate |
baratzuria txiki-txiki moztu eta zartagi batean |
suheztitu (rehogatu), biguina egon arte. Tomate |
5minutu -azalorea : minutu bat -leka |
suestituak : |
...rrua zati txikitan egin eta zartagin batean |
sueztituko dugu. Biguntzen hasten denean txanpiak gehituko |
...rrua zati txikitan egin eta zartagin batean |
sueztituko dugu. Biguntzen hasten denean txanpiak gehituko |
...roko puskatxoak, gora behera), eta oliotan |
sueztitu; plo-plo gozoan (ez pla-plarekin nahastu, |
...roko puskatxoak, gora behera), eta oliotan |
sueztitu; plo-plo gozoan (ez pla-plarekin nahastu, |
...roko puskatxoak, gora behera), eta oliotan |
sueztitu; plo-plo gozoan (ez pla-plarekin nahastu, |
...rrua zati txikitan egin eta zartagin batean |
sueztituko dugu. Biguntzen hasten denean txanpiak gehituko |
...> birjina estraren koilarakada batekin jarriko dugu |
sueztitzen |
Zabaletik zatitutako tipula oilotan |
sueztitu, gehitu xerratutako bi azenario eta gorritu |