| ...rrekin transformatu eta komertzializatzen dugu, esne | pasteurizatua eta jogurtak. Momentu honetan dena saltzen dugu, baina saso... |
| ... jaso daiteke urte osorako bere gozo horretan | pasteurizatuta, irakinda sagardo gisara eta areago irakinda ozpina. Marmel... |
| ... dago eta jendea ez dago ohituta esne gordinera edo | pasteurizatura. Nik uste gure erronka egunero kontsumituko duen jendea err... |
| F: Orain ere saltzen dugu eta | pasteurizatuarekin hasi ginenean sorpresa pixkat ere hartu genuen, bada jendea... |
| ... zen herenegun: hogei tona arrautza likido | pasteurizatu. Hainbat elikagai prestatzeko erabili behar zituzten, geror... |
| ... Esne horrek, gainera, berme medikoa du: esnea | pasteurizatua dago, kontrol batzuk pasatu ditu, eta, beraz, bermatua dago... |
| ...entatu zuen hozkailurik behar ez zuen gazta | pasteurizatua, batez ere xerretan saltzen dena. Gaur egun, Philadelphia e... |
| ...kaira iritsi ziren hogei tona arrautza likido | pasteurizatuak ez daude fipronil izeneko pestizidarekin kutsatuta, Eusko J... |
| ...behar zela pentsatu zuten. «Makinak esne | pasteurizatua ematen du», azaldu zuen Aitorrek jendaurreko aurkezpenean. ... |
| ...berdurak galdarraztatzeko, ontziratuta dauden elikagaiak | pasteurizatzeko... |
| Osagaiak: behi-esne | pasteurizatua eta hartzigarri laktikoak. Testua: euskaraz eta espainolez.... |
| Dendan, hasieran, esnea zegoen. Gero | pasteurizatua eta esterilizatua etorri ziren. Horien ondoren, gaingabetua... |
| ...osagai dituzten saltsa, krema, postre, pure, etab. | pasteurizatzeko eta UHT tratamendua aplikatzeko (140ºC segundoa igaro aurre... |
| ...toa eta orain autoa darabilte esnea banatzeko. Esnea | pasteurizatu egiten dute, eta plastikozko poltsetan saldu. «Lau belaunal... |
| ...>erdian paratu duten makina batek. Eguneko esne | pasteurizatua ematen du makina horrek. Ez du hitz egiten, baina hitz egin... |
| ...>. Bankuan guztiak jaso ostean, esnea aztertu eta | pasteurizatu egiten da. Etiketatuta, biltegian gordetzen da, neonatologo... |
| ... egiten ikasi behar izan dugu, eta esnea | pasteurizatzeko makina jarri, gazta eta jogurtak egiteko aukerarekin. Nik, ... |
| Esne | pasteurizatua da, egunekoa esaten zaiona. Pasteurizazio bakarra duenez, o... |
| ...en. Orain, ordea, zukua ere egiten hasi gara, | pasteurizatua, eta hor ere beste sagar pila bat erabiltzen dugu. Denbora ... |
| ...> esnea. Modu berezian, gainera: esne fresko | pasteurizatua ematen duten makinak jarri zituzten iaz Elizondon eta Atarr... |
| ... eta Gaztelekuak proposatzen dituzte, tutelatuak eta | pasteurizatuak. Posible ote da ba pareta zuridun eremu librerik?». |
| ...>zen. Hortxata industriala jarri zuten makinetan, | pasteurizatuta, eta freskoaren tradizioa galdu egin zen. Eta guk, nahi gab... |
| ...la. Garagardo industrialei legamia kentzen diete eta | pasteurizatu egiten dituzte. Legamia hori elikagai aparta da. Garagardoa... |
| ...ten dira, Aiherran, Donapaleun edo Garazin adibidez. | Pasteurizatu edo termizatu gabeko isuri salbaia. Haur denboran behi zuri... |
| ...>. Arabako patata, euskal eztia, goi mailako esne | pasteurizatua, Gernikako piperra, Ibarrako piperrak, euskal eztia eta kal... |
| ...i loturiko izenondo potoloak, esne «uperizatua» edo « | pasteurizatua» bezalakoak, haurra nintzela hasi ziren gure egunerokoan tx... |
| ...>zuzen ere. Euro bat balioko du esne litro | pasteurizatuak, eta goizero beteko dituzte makinak nekazariek. Elizondon b... |
| ...> hotzetan mantentzeko premiarik ez dutela jogurt | pasteurizatuetan. |
| Behi-esne | pasteurizatuaz egina. |
| ...lizaturiko gazpatxoaren bizitza baliagarria (urte batzuk) | pasteurizatuarena (hilabeteren bat) baino luzeagoa da eta, gainera, produktua... |
| Behi- esne | pasteurizatua |
| ...igarren hori gauzatzeko, erdietsitako esne-orea | pasteurizatu egiten da (tenperatura handietara beroturik, mikrobio eta b... |
| ...a Gozo-Gozoa laginak eman du: bera da | pasteurizatu gabeetan merkeena eta hoberenetako bat, dastatze proban. |
| Behi- eta ardi-esne | pasteurizatua |
| ... araberakoa: "gazta freskoa" eta "gazta zuri | pasteurizatua" baitira Arautegiak jasotzen dituen bi molde bakarrak. |
| Behi- eta ahuntz-esne | pasteurizatua |
| Behi eta ardi- esne | pasteurizatua |
| Esne | pasteurizatu eta homogeneizatuari bakteri azidolaktikoen anduiak, hartzi... |
| ... "esne-postre" zerizten haiei "hartzidura ondoren | pasteurizaturiko jogurt" esan dakieke eta jogurtak arautzen dituen arau bera... |
| Behi-esne | pasteurizatuaz egina. |
| Dirudienez, jogurtaren mikroorganismo biziek ( " | pasteurizatuak" ez dauka horrelakorik) osasunarentzat mesedegarriak dira, ... |
| Esne | pasteurizatua, esterilizatua edo irakina erabiliz egindako esnekiak izate... |
| Gazpatxoa brikean eta flaskoan, | pasteurizatua eta esterilizatua |
| Behi-esne | pasteurizatuaz egina. |
| Behi-esne | pasteurizatuarekin eginiko pasta harituzko gazta |
| ...> hauxe lukeen izen egokia: "Hartzitu ondoren | pasteurizatu den jogurt likidoa". |
| Pasteurizatu gabeko eztia hartzea komeni da (trinkotasun gehien duenetak... | |
| Behi-, ardi- eta ahuntz-esne | pasteurizatuekin (edo behi-esnea ardi- edo ahuntz-esnearekin nahasirik) egit... |
| Esne gordina zein | pasteurizatuta erabiltzen da: norberaren eskortetako edo fabrikatzeko toki... |
| Mota: gazta fresko | pasteurizatua. |
| Esne | pasteurizatuan ( "eguneko esnea" ere esaten zaio) elikadura-aldaketa gutxi... |
| ...n du, horrek adierazten omen du zenbat aldiz | pasteurizatu duten esnea. |
| No | Pasteurizatu gabea |
| ...>, ugarien (%2) Clesa (jogurt) eta PMI (jogurt | pasteurizatu) laginek daukate; urrien, aitzitik, (%0) Pascual (gaingabet... |
| ...ori ezin bada lortu, arrautza erako produktu | pasteurizatu hori erabili behar da. |
| Sei gazta fresko eta bi gazta | pasteurizatu aztertu dira (horietan, gatzagia tenperatura beroan prozesa... |
| ...ktua hotzean emateakoa izan edo izoztuta, aurrez | pasteurizatu egin behar izaten da beti. |
| Gazta freskoa, mamitu ondoren | pasteurizatzen dena. |
| Hartzitu ondoren | pasteurizatua. |
| Esne | pasteurizatua ( "eguneko esne freskoa" ), jogurtak eta esneki gehientsuen... |
| Krema egiteko, arrautza-produktu | pasteurizatuak erabili behar dira edo, bestela, 75 �C-ko tenperatura eman ... |
| ...k diren produktuekin erabiltzen da formula hori: | pasteurizatuekin (esnea, jogurtak, kremak), haragiekin edo hutsean ontziratu... |
| Behi- eta ahuntz-esne | pasteurizatua |
| ... eta Pascual, berriz, "hartzidura ondoren | pasteurizaturiko jogurt" . |
| ... Eztia, Gozo-Gozoa eta El Quexigal) ez dira | pasteurizatuak; beraz, eztiari egozten zaizkion propietate osasungarri guz... |
| Ahuntz- esne | pasteurizatua |
| ...>bizi horien agerpena da "hartzidura ondoren | pasteurizatutako jogurtak" eta bestelakoak bereizten dituen faktorea. |
| Behi-esne | pasteurizatuaz egina (hor nonbait, etiketak ez baitu ezer aipatzen). |
| Pasteurizatua denez, baliteke eztiari egozten zaizkion propietate mesedeg... | |
| Eta, espero bezala, hiru jogurt | pasteurizatuek mikroorganismo bizirik ez zutela ere egiaztatu zen. |
| Esne | pasteurizatua |
| Araudiak esaten du arrautza edo gorringo | pasteurizatuak bakarrik erabil daitezkeela maionesa egiteko (horrelaxe ber... |
| ...itzari azterketa fisiko-kimiko osoa egiteko jomugaz: | pasteurizatuak ote zeuden jakiteko, plagizida, pestizida edo fungiziden az... |
| ...ko: elkarte horien arabera, "hartzidura ondoren | pasteurizaturiko jogurtei" ezin esan dakieke jogurt, esneki horren bereizgar... |
| Burgosko gazta zuri | pasteurizatua |
| Gazta freskoa eta gazta zuri | pasteurizatu |
| Ondoren ontzia | pasteurizatu egin behar da, bai produktua izozturik merkaturatzekoa bada... |
| Behi eta ardi- esne | pasteurizatua |
| Azukre-gehikuntza handia da, are handiagoa | pasteurizatuetan. |
| Esne hori | pasteurizatua izaten da beti (beroa ematen zaio denbora tarte batez, pato... |
| Jogurt | pasteurizatuak ez dauzka horrelako mikroorganismoak. |
| Pasteurizatzen bada, 30-40 eguneko iraupena izango du, batez beste. | |
| Behi- eta ardi-esne | pasteurizatuaz egina. |
| ..., esnekiek eta bestelako produktuek osaturiko nahasketa | pasteurizatu, homogeneizatu, irabiatu eta izoztu ondoren, kontsumitu art... |
| Behi-esne | pasteurizatua |
| ...tatik zazpi era tradizionalean eginak daude (esne | pasteurizatuari gatzagi eta hartzigarriak gehitzen zaizkio eta, mamitu ondo... |
| ...k bereiz ez daitezen); horrela moldaturiko nahasketa | pasteurizatu eta berehala -6ºC-raino hoztuko delarik, kristalizatu eging... |
| Jogurtak eta hartzidura ondoren | pasteurizatutako jogurtak |
| ...inek baizik ez dute Akastunetan, ordea, Kaigur ( | pasteurizatua) izan zen txarrena. |
| ... jarri gabe, jogurta egiteko erabili den esnea | pasteurizatua baita. |
| Almidoia, azkenik, hartzidura ondoren | pasteurizatutako jogurtetan bakarrik hauteman zen. |
| ...eta pasteurizatua izan daiteke, kontzentratua eta | pasteurizatua, hein batean edo guztiz gaingabetua eta pasteurizatua, kont... |
| Hala bada, aukera ona izan daiteke jogurt | pasteurizatuak erostea, PMI etxekoak, adibidez. |
| Behi- eta ahuntz-esne | pasteurizatuez egina. |
| ...en jakientzat (labean prestatu beharrekoentzat, | pasteurizatuentzat...). |
| Esne | pasteurizatua |
| ...> batzuek baino) izaki, Kaiku, Clesa eta Kaigur ( | pasteurizatu) laginek daukate. |
| ...enearen adierazletzat jotzen da; esan bezala, esne | pasteurizatuarekin eginiko gazta samur ondu gabeari berariaz dagokion arautegi... |
| ...atu eta dastatu ziren: horietako hiru gazpatxo | pasteurizatuak ziren eta gainerakoak, esterilizatuak. |
| Pasteurizatu gabea |