Orain |
paderan erregosita, gardostu antzera jaten dut, eta zale amorratu b... |
...azpiko dadotxotan eta erregosi baxoerdi bat oliotan, |
paderan. Gehitu koilaratxo bat irin. Eragin zurezko ziriarekin, iri... |
...ze batean irekiko ditugu, lurrunaz lagunduta. |
Padera batean, urdaiazpiko xerrak frijitu. |
|
Padera batetik arrain gustua erabat kentzea, aldiz, heroi eta jain... |
- Jarri |
padera txiki zahar batean azukrea eta kanela hautsa eta berotu su ... |
...ana eran moztuko ditugu, ahalik eta finena. |
Padera batean, jarri oliba olioa eta epeldu. Baratxuri berriak era... |
Jarri |
padera su bizian, bi hatz olio onekin. Ke-izpi bat susmatzean, hor... |
Ontziak: |
padera txikia -olio gutxi erabiltzeko: banan-banan egingo ditugu a... |
3. Berotu |
paderan olio asko 140&fraq14; - 160&fraq14;-tara, sartu bertan patata... |
...an eta frijitu olio beroan. Argi: sartu |
paderan garroak banan-banan, motroilorik antolatu gabe. |
... handiz, fin-fin eta homogeneo hedatzeko. Hartu |
padera eskuan eta inklinatu alde batera eta bestera, laguntzeko. |
|
Paderan kilo erdi azukre berotuko dugu, xuabe-xuabe. Ezti-kolorea h... |
...arri pure-gailuan eta xehatu. Erantsi hori eta |
paderakoa kazolara. |
...dicum). Parrillan eginikoaren partez, plantxan edo |
paderan eginikoa. Freskoaren ordez, desizoztua. «Berebiziko arretaz... |
...koak...) erretzeko: labean, parrillan, plantxan, |
paderan. |
4. Atera patatak |
paderatik eta altxatu sua, 190&fraq14; - 200&fraq14;C-tako tenperaturar... |
...utan: pusketa bildu egiten da eta ura galtzen du. |
Paderan, su festak hasi eta dena zipriztindurik uzten du xerrak. Ho... |
...parte, krema: sagarrak erretzetik geratu den zukua, |
paderan gorriturik, 200 g. azukre, litro erdi bat esnegain, arrautz... |
...> dute bakerako, baina Raxoi gerrarako. Zapaterok |
paderari kirtenetik eusten dio oraindik; badaki zer egin behar duen.... |
...horrenbestez, zikindu behar delako: labana, |
padera, platera, sardexka... Garbi izatearen ondorioetako bat, tok... |
Solidoolehorrberoan::plantxan,, |
paderan,,talaburnian,,gatzezkoogeruzan....horrelaaeginnohiidituguuh... |
Kolore gorria hartzen hasitakoan, atera |
paderatik eta zabaldu gainetik gatz larria. |
...zatitu (tipula, baratxuriak, porrua eta azenarioak). |
Padera batean erregosi, pitin bat gorritu arte. Otarraintxoen edo ... |
- Ipini |
padera horretan laranja edo limoi azal bat eta zitriko horietako b... |
...rbituko dugu, labanarekin bizar guztiak kendu arte. |
Paderan olio tanta bat jarri eta, bero dagoenean, bertan ipiniko di... |
Tilupa txikituko dugu lehenik, juliana eran. |
Padera batean erregosiko dugu, olio pitin batekin. Ondo erregosi d... |
...ituek esan digutenez, puntu ona erdiesteko |
padera edo txapa minutu batzuetan berotu behar da, haragia bertan ... |
'Etortzen' hasitakoa, jarri |
paderari estalkia, irauli eta ipini azkar-azkar paderan, ostera. (Ai... |
...zaiona. Eta olioarena, eta butanoarena, eta |
paderarena, eta platertxo horrena, eta gauzak ekarri dituzten motor et... |
Bota krema horren zorrotada bat |
paderan, talo antzeko geruza mehe-mehea osatzeko adinakoa. |
Ez nahasi |
paderan bi olio desberdin edo olioa eta gurina, biak galtzeko bide ... |
... sartuko ditugu, frijitzeko. Limoi erdiaren zukua |
paderan berotu, bertan dagoen muskuilu-saldarekin, eta denen gainet... |
|
Paderan txintxorrak edo txantxigorriak (urdai-azalak) berotu, erant... |
...eraman aurretik zabal ezazu arraina, frijitu |
padera txikian baratxuri batzuk eta horixe (ozpinarekin edo gabe) ... |
Zapoaren gibela: |
paderan gorritu (ikaztu gabe, alegia) eta armañak ttantta batez lur... |
...uritu eta haziak kendu ondoren, zatituta erantsi |
paderara. Egin, konpota itxura hartu arte. Albahaka juliana eran moz... |
...regatik merezi du arraina frijitzeko berariazko |
padera edukitzea (eta, ahal dela, koinatuaren etxean gordetzea). N... |
|
Paderan almendra eta baratxuri zanpatu batzuek utziriko zukuaz apai... |
Ebaki txorizo puskak eta frijitu oliotan, |
padera txiki batean, kraskatsu bihurtu arte. |
edo |
paderan azukrez edo eztiz karamelatutako fruta pusketa erregularrak... |
...arri paderari estalkia, irauli eta ipini azkar-azkar |
paderan, ostera. (Airean buelta?) |
..., erditik, eman gatz eta piperbeltza eta gorritu |
paderan, tanta bat oliotan. |
Berotu |
padera itsasgaitza sutan. |
Berotu olioa |
paderan, gehiegi gabe: beroegi balego, kanpo aldea kiskaliko litzat... |
...arriak), kauserak (esne, irin eta gurinezko orea |
padera beroan zabal baina mehe-mehe hedatu, eta talo antzeko horre... |
... gorritu direnean (hiruzpalau minututara), atera |
paderatik. |
...hemen ez gara ari tortilla egiteko patata |
paderan luzaro erregosteaz, adibidez; hemen kroketak, arraina eta h... |
|
Padera txikiko diametroko bi dozena ale egiteko, kilo laurdena iri... |
Oliotan:: |
paderakookontuakk(egun,,frijigailukoak)::frijituak,,eskabetxeak,,kon... |
...ka horiek bizpahiru milimetroko xerratan, trangaderan. |
Paderara. |
...ula, piperrak eta baratxuriak juliana eran, eta jarri |
padera batean erregosten, su eztitan. Ondo erregosita daudenean, e... |
... eta ura galtzen duenez, gogortzen hasten da. |
Paderan, su festak eta zipriztinak, ur beroa eta olio beroa ezin da... |
...i ogi zaharra (bezperakoa edo) xerratan, txigortu |
paderan olio tanta batez eta kanpoaldea kraskatsu eta barrualdea bi... |
...haragi pusketa, osorik, eta jarri grill azpian edo |
paderan, polliki gorritzeko. |
...gaiak harturiko olioaren parte bat «aska» dezan, |
paderatik ateratzean paper xukatzaile gainean utziko dugu, zerbitzatu... |
...an 10 cm. altueratik, leher ez dadin. Estali |
padera eta atera sutatik. Arrautza prest dago. Bestela, bitsaderar... |
...artu, behin egosita. Uretatik atera, lehortu, eta |
padera batean arin erregosi, su bizitan. |
...starekin bete eta bildu, tutu forma emanez. Jarri |
paderan olioa beldurrik gabe, eta bertan frijitu. Gero, urdaiazpiko... |
...bratu ziren. Xukatu salda ondo eta frijitu |
paderan, olio gutxi-gutxirekin. Frijitzen ari direla, eman gatza. h... |
...sker dago polit-polita eta berritsua. Pure horri, atzo |
paderan oliorik gabe erretako txorizo xerrak nahasi zizkion baina p... |
Karamelua egiteko, jarri azukrea |
padera batean, gorritu arte. Gaineratu sagardoa. Utzi irakiten, lo... |
...izuak jota daude. Bero dute [sartu diren] |
padera beroan, badakitelako berentzat hondamendia izango dela. |
...jarriko ditugu, karameloa lortu arte. Hegaluze zatiak |
padera batean edo parrilan gorrituko ditugu, gehiegi egin gabe. |
...antsi esnea eta gurina (gorde pittin bat, krepeak |
paderan egiteko) eta garagardoa. |
|
Padera batean, olio pittin batez, gorritu txapelak (pusketa txikit... |
...i xerra edo pusketa politetan eta erre plantxa edo |
paderan, olio ttantta batez. Zabaldu jogurta platerean eta apaindu ... |
Ez sartu harraskan ontziak ( |
paderak, kazolak...) bero-bero. |
...> dutelako; kolesterol alderditik, igualtxo plantxan, |
paderan edo kazolan; eta minbiziaren prebentzioaz ari garela, parri... |
|
Padera edo zartaginean olio tanto bat ipini eta hortxe erreko dugu... |
...A NOLA PRESTATU? Barazkiak zatitu eta ondo erregosi |
padera batean, gorritzen hasi arte. Pattarra erantsi eta su emango... |
... zati egin. Azukrearekin karamelua egingo dugu, |
padera batean gorrituta. Gero, marrubiak gaineratu eta ondoren ard... |
...ta laranja zukua, gehitu azal-hautsa eta erregosi |
paderan, saltsa loditu arte. |
Ur tantarik erortzen bada |
paderako oliotan, bota berehala gatza eta estali zartagina. |
...zu, arrain kiratsa bai baina, seguruenik, |
padera biltzen duen geruza babesle horren parte bat ere arrain aro... |
Berotu |
padera, olio ttantta batez. Hustu horra aurre-tortilla eta ez eman... |
Gantza irakiten duela, bota |
paderara masa pittin bat (ipurdia estaltzeko bakarrik) eta zabaldu a... |
.... Egin txista patatarekin oliotan eta igurtzi |
padera horrekin, oliozta dadin (krepea ez itsasteko, alegia). |
Arrainari xerrak atera eta |
paderan edo plantxan erre, erabat egin gabe. Gero, labean sartuko d... |
Berotu |
padera itsasgaitza eta jarri bertan pusketa bat gurin. |
...ratxuri eta erregosi dena su eztian ipinitako |
paderan, oliotan. |
·Bitartean, xigortu (plantxa, |
padera edo labean bertan) baratxuritan igurtzitako ogi xerrak, par... |
Tefal Ambience, Perfecto Gourmet, Taurus eta Fasga |
paderetan landarezko belaki bat baliatu behar izan zen zikintasuna ke... |
Olioa zenbat aldiz bero daiteke ( |
padera edo zartaginean zein frijigailuan)? |
Funtsezkoa da |
paderaren hondoa ahur edo ganbil ez izatea (laua izatea da egokiena, ... |
|
Padera bakar batek eskaintzen ez badu ere berme agiririk (beraz, z... |
...ere pairatu behar du zuzeneko beroa: ordubetez |
padera labean berotu da 150ºC-tara, zartadura edo babarik agertzen... |
... elektrikoa baino handiagoak diren kazola, eltze eta |
paderak. |
...ren arabera izango da, hein handi batean, |
paderaren erabilera eroso edo aldrebesagoa. |
... har, imana atxikitzen ez duten materialezko |
padera eta pertzak ez dira berotuko eremu magnetiko horien eragine... |
24 zentimetroko diametrodun zortzi |
padera aztertu dira oraingoan, altzairu ez-aleatuzkoak (merkeenak,... |
|
Padera, pertza eta antzekoen kirtenek ez dute sutondoaren espazioa... |
...igaro ondoren, dagoeneko ez da gehiago |
paderak gordetzeko kutxa, zor zaion tokia atzera berriz eskuratu du... |
Arropa zikin-zikina dagoenean edo kazuela zein |
paderak intentsitate biziagoz ikuzi behar direnean aholkatzen dute ... |
...okiola, deformaziorik edo laxatzerik izan gabe, |
padera dezente kargaturik eta kirtenik helduta, 15.000 altxaldi et... |
|
Paderaren hondoan daukan adierazlea erabat gorritzen da padera bero d... |
...zigarroak, zirkuitulaburrak edo su gainean ahantzitako |
paderak sutea eragin dezakete zeinahi etxebizitzatan. |
Arrazoi beragatik, ez da komei elikagaiak |
paderan ebakitzea. |
Paderaren hondoan daukan adierazlea erabat gorritzen da |
padera bero dagoenean. |
|
Padera hauen izaera itsasgaitza, barnealdea estaltzeko baliatu den... |
Saia zaitez eltze eta |
paderen kirtenak barrualderantz uzten; ahal izanez gero, ibili barr... |