| ...n bakterioengatik garatzen dira zapore azidoak eta | laktikoak. Horrek ematen dizkio zapore eta testura desberdinak gure o... |
| ...ak, ahalegin betean gorputzak sortzen duen azido | laktikoa, analisiak, noiz gauden ohi baino egoskortuagoak, e.a. Datu... |
| ...>azidoak sortzen dira (azido azetikoa edo azido | laktikoa). Janaria azukretan aberatsa baldin bada, azido gehiago for... |
| ...roorganismoek sortutako gaixotasunekin jarraituz, pikatu | laktikoa daukagu. Gaixotasun hori azukre hartzitu edo ireki gabetua ... |
| ...bacilus bulgaricus eta Streptococus thermophilus bakterio | laktikoek esnearen laktosa azido laktiko bihurtzen dute. Eraldaketa h... |
| Osagaiak: behi-esne pasteurizatua eta hartzigarri | laktikoak. Testua: euskaraz eta espainolez. |
| ...ikroorganismo batzuk hasiko dira jardunean: bakterio | laktikoak. |
| ...> hartzidura -malolaktikoa: azido malikotik azido | laktikora pasatzen den prozesua, ardoa atseginago bihurtzeko- upelean... |
| ... bereziki komerzializatzen direnak Bakteria Azido | Laktikoak (BAL) dira. Ondoko taulan agertzen dira probiotiko moduan e... |
| ...>azido malikoa esne arina gogoratuko digun azido | laktiko bihurtuko da. Horrez gain, azido totalen kopurua ere jaitsi... |
| ...>azidoak sortzen dira (azido azetikoa edo azido | laktikoa). Janaria azukretan aberatsa baldin bada, azido gehiago sor... |
| Pickle izenekoak: hartzidura | laktikoa nozitu duten barazkiak (aza, arbia, erremolatxa...). Choucr... |
| Bakterio horiek azido malikoa azido | laktiko eta karbono oxido bihurtuko dute. Azido gogor eta begetal b... |
| ...> orduan eta gehiago kostatuko zaie bakterio | laktikoei lan egitea. Azkenik, ardoak duen sulfuroso edo kontserbatza... |
| ...tak asko dira: berezkoak ez ezik, | laktikoa -ohikoena: esneak eta hainbat laborek (gariak, sesamoak, ze... |
| ...>sekulako esfortzua egin badu, giharrak azido | laktikoa edukiko du eta, ondo dakigunez, substantzia hori gure organ... |
| ...a dauden ardoetan gertatzen da. Kasu honetan azido | laktikoak azukre hori azido laktiko bihurtzen du. Ardoak esne mindua ... |
| ...do okaran usainak dituen ahaleginduz, egurraren ukitua | laktikoa den edo kafea nabarmentzen den edo kakaoarena... |
| ...0 metroko hesidunak. «Jota bukatzen duzu. Azido | laktiko asko pilatzen dugu; horrek mina esan nahi du. Lehen hesiak ... |
| ...su honetan azido laktikoak azukre hori azido | laktiko bihurtzen du. Ardoak esne mindua edo jogurta gogoraraziko d... |
| ... thermophilus bakterio laktikoek esnearen laktosa azido | laktiko bihurtzen dute. Eraldaketa horri esker jogurtaren digestioa... |
| ...o neurri txikian ageri da jogurtetan, azido | laktiko bihurtzen delako, eta hori oso aintzat hartzekoa osagai hor... |
| Hartzitze | laktikoaren eraginez, azido laktiko bihurtzen da laktosa, eta horrek mu... |
| ...zten dutenak, laktosa (esnearen azukrea) azido | laktiko bihurtzean. |
| ...>dutenen dietan, azukre horren gehientsua azido | laktiko eta beste hainbat osagai (erraz asimilatzeko modukoak, dena... |
| ...lar estiloko" erabateko edo hein bateko hartzidura | laktikoa noziaraziko zaio. |
| Soja aleen eta itsasoko gatzaren hartzidura | laktikotik sortzen da misoa, eta egitura pastatsua izaten du. |
| ...korrak (formikoa eta azetikoa) eta ez-lurrunkorrak ( | laktikoa, tartarikoa, pirubikoa, zitrikoa), konposatu fenolikoak (az... |
| ...urrindua eta pasteurizatua (galdu egin du bakterio | laktikoen bideragarritasuna). |
| Jogurta erdiesteko, esneak hartzidura | laktikoa egin behar du, bitartekoa azidotzeko. |
| Azido | laktikoa osatzean, bitartekoa azidotu egiten denez, proteinek eta ga... |
| Bakterioek laktosa hartzitu eta azido | laktikoa sortzen dutenean, proteina molekulek harrapatu egiten dituz... |
| Hartzitzaile | laktikoak eranstea izaten da. |
| ...go: jogurtak oso gutxi izaten du, azido | laktiko bihurtzen baita eraldatze-prozesuan. |
| Hartzitze laktikoaren eraginez, azido | laktiko bihurtzen da laktosa, eta horrek murriztu egiten du batez b... |
| ...(esnearen azukrea) parte bat, adibidez, azido | laktiko eta asimilazio errazeko beste hainbat osagai bihurtzen da. |
| ...izatzen duten bakterioen sustrato direlarik, azido | laktikoa eta kate laburreko gantz-azidoak dira, hots, bifidobakterio... |
| ...tzia areagotzen du eta azido organikoak (azido | laktikoak) esmalte disolbatzea galarazten du. |
| ...haragiak saihestu egin behar dira, azido | laktikoa izaten dutelako ehunetan, eta gure organismoak azido uriko ... |
| ...duktuan, baina desagertu ez dela egiten, bakterio | laktikoen bidez sortzen den hartzidurak azido laktiko bihurtzen baitu... |
| laktiko %) | |
| ...zie bateko edo bat baino gehiagoko bakterio | laktikoak inokulatzen dizkiete. |
| ...o azidotasuna (%0,3 gehienez ere, azido | laktikotan), sufre-anhidridoa (gehienekoa: 20 miligramo litroko), erra... |
| laktiko %) | |
| ... hazkuntza bitarteko egokia izaten da hartzitze | laktikoa esaten zaiona gerta dadin. |
| ...amiaren sakabanaketari saihets egiteko), azido | laktikoa edo E-270, azido zitrikoa edo E-330, azido askorbikoa edo E... |
| ...>hartziduraren ondorioz jazotzen da, laktosa azido | laktiko bihurtzen dutelako. |
| : hartzitze | laktikoa bukatzen denean, olibak kontserbatzeko fasea hasten da. |
| ...(glukonikoa, malikoa, zitrikoa, oxalikoa, azetikoa, | laktikoa eta formifoa) eta entzimak, hala nola amilasa, inbertasa, s... |
| ... azidulatzaileetako batzuk azido zitrikoa, azido | laktikoa, azido malikoa eta azido tartarikoa dira. |
| Azidotasuna, guztira (%, | laktiko moduan) |
| ...ko prozesuan, laktosa aldatu egiten da eta azido | laktiko bihurtzen, bakterio-hartziduraren eraginez, eta azidotu egi... |
| Azidotasuna, guztira (%, | laktiko moduan) |
| ...bitol ziropa), arto almidoia, azidotzailea (azido | laktikoa), gainazaleko estalkia (landare olioa, karnauba ezkoa, erle... |
| Jogurta jatea ona da, hainbat bakterio | laktiko baititu, gure hesteetan daudenak bezalakoak, eta horrek dig... |
| azido organikoak (azido zitrikoa, azido | laktikoa) |
| ...ko azukreak eta bestelako nutriente batzuk azido | laktiko eta bestelako gai bihurtuko dira, eta azken produktuaren ez... |
| ...rrak), berdura berdeak, germinatuak eta hartzidura | laktiko bidez hartzitu diren barazkiak (chucruta), Gainera, dieta b... |
| ...e eduki ditzaketenak, azukrea, ozpina edo azido | laktikoa, olioa eta beste substantzia baimendu batzuk, espeziekin et... |
| Azido | laktikoan disolbatua egoten da, eta gure digestio-sistemak errazago x... |
| ...auak, gehienez, % 0,3 onartzen du (azido | laktikoa). |
| ...rganismoren garapenari esker, berezko hartzidura | laktikoa nozituko dute. |
| ...n dute hainbat nutrientek, hala nola azidoek ( | laktikoa, zitrikoa, askorbikoa), azukreak eta hainbat aminoazidok (p... |
| ...amiaren sakabanaketari saihets egiteko), azido | laktikoa edo E-270, azido zitrikoa edo E-330, azido askorbikoa edo E... |
| Heste-floraren eraginez, azido | laktiko bihurtzen da laktosa, eta horri esker xurgatzen du kaltzioa... |
| ...terio laktikoen bidez sortzen den hartzidurak azido | laktiko bihurtzen baitu laktosa. |
| ... badu, ehizakiaren muskulu-ehunak daukan azido | laktiko ugaria azido uriko bilakatuko da: hiperurizemia edo hezueri... |
| Horrek ondorengo hartzidura | laktikoa erraztuko du eta produktu honek dituen bereizgarri organole... |
| ... garatzen den Streptococcus Mutans bakterioak azido | laktiko ugari jariatzen baitu bere eginkizunean. |
| Elikagai polita da gazta freskoa: hartzidura | laktikoaz beste eraldaketarik nozitu ez duen esnekia da eta edukiaren... |
| ...zen den fenomenorik garrantzitsuena, laktosa azido | laktiko eta beste hainbat gai bihurtzea da. |
| Gatza erantsiz egin daiteke, zeinak hartzidura | laktikoa sortzen duen begetalaren karbohidratoekin (ozpinki hartzitu... |
| ...n, zapore atsegina ematen diote, eta bakterio | laktiko kopuru handia eransten diotenez jogurtari, eragotzi egiten ... |
| , pirubato molekula erabiltzen da, eta azido | laktikoa, etanola eta karbono dioxidoa lortzen dira, |
| bi mota bereiz daitezke: homolaktikoa, azido | laktikoa denean produktu bakarra, eta heterolaktikoa, azido |
| ...otaren partaidea dena (hesteetan dago). Bakterio | laktikoen taldean sailkatzen da, hots, glukosa hartzitzen |
| ...rretan fruta askotan dagoen azido malikoa azido | laktiko bihurtzen da. Hartzidura mota honek garrantzi |
| .... Hasiera batean, uste zen, azido | laktikoaren pilaketa izan zitekeela ahulezia muskularraren eragilea, |
| idituokonbutxak)tetaabaitazazidozazetikoa,a | laktikoatetatetanolarere.oSortutakozazidoekilikidoarenH |
| indar bezala. Laburbilduz, ez dakigu azio | laktikoak ahulezia muskularra jasateko aurkerak gutxitzen dituen Ca2 |
| ...bacillus" izeneko bakterioak ere gai dira hartzidura | laktikoa burutzeko. Bakterio hauek garrantzia handia dute |
| ...igarri honen sorkuntzak karbono dioxidoa eta azido | laktikoa (H3C-CH(OH)-COOH) sortzen du. |
| ...tsuena zen ariketa biziak eragindako azido | laktikoaren gainprodukzioagatik zela; azido laktikoa gihar eta |
| ...era. Esnearen laktosa hartzitzen dute, azido | laktikoa sortuz (horretarako, baina, lehen laktosa |
| ) glukosa erabiltzen duten substratu modura, azido | laktikoa eta beste konposatu batzuk sortzeko. Hartzidura |
| ... elektroi ematen dizkio azido pirubikoari, azido | laktikoa agertuz. NAD, beraz, eragile oxidatzailea |
| ... produktu batzuk ere ekoizten direnean. Hartzidura | laktikoa egiten duten bakterio batzuk "Bifidobacterium", |
| ATP eskuraketa gutxituko da eta bestalde, azido | laktikoaren kontzentrazioa gehituko da zelula barneko azidosia agertuz |
| ...sa hartzitzen du azido laktikoa sortuz. Hartzidura | laktiko horrek garrantzi handia du zenbait industria-prozesutan |
| ...berezia dute, glukosa hartzitzen baitute azido | laktikoa sortuz. Hartzidura laktiko horrek garrantzia handia |
| Cl- ioietan ere egin negatiboa dauka azido | laktikoak, K+ ioiak bakarrik utzita kontrakzioen aurkako |
| ...berezia dute, glukosa hartzitzen baitute azido | laktiko sortuz. Hartzidura laktiko horrek garrantzia handia |
| ...> jaisten da, eta oxigenorik gabeko hartzidura | laktikoa nagusitzen da. Bestalde, "Streptococcus" eta |
| eta ardoa adibidez. . Bestalde, hartzidura | laktikoaren bidez, beste motatako produktuak eskura daitezke, |
| ...ino Bacteroides gehiago eta koliforme eta bakterio | laktiko gutxiago izan ohi dituzte. Halaber, dietaren |
| ...eko aukerak areagotu edota gutxiagotzen dituen azido | laktikoak. Fermentazioaren azpiproduktu bezala, muskuluetako azidotas... |
| da, eta horretatik, hainbat azido: azido | laktikoa, azetatoa, sukzinatoa, eta formatoa. Etanola |
| ...tu eta bertatik azido laktikoa sortzeko. Azido | laktikoa, oxigenoaren presentizian, pirubatoa birziklatzeko erabili ... |
| batzuk komentsalak; badaude patogenoak ere. Bakterio | laktiko asko estreptokokoak dira, janari industrian eginkizun |
| da, hots, glukosa hartzitzen du azido | laktikoa sortuz. Hartzidura laktiko horrek garrantzia handia |