...eta areago irakinda ozpina. Marmelada, dultzea, |
konfitura, erreximenta, jelea... Gozagarria, egosialdia eta birrintze... |
...keenlsigla etanizeneneartean.aNekazaritzadproduktuak,f |
konfiturak,tjantzi,eoinetako,useguruak,kbankudmundua,tkontsumodtaldeak... |
...antta. Ummm... Nahi duenak proba dezala edozein |
konfituratan, konpotatan, ezti-uretan... |
...ak, tortillak, saldak, pastak, tripakiak, marmeladak, |
konfiturak, jeleak, bizkotxoak, surimiak... Hauxe da etorkizunerako bi... |
Irasagar saltsarako: Irasagar |
konfitura berotu eltzean, bigundu arte. Saltsa egin arte eduki. |
...lda, baina porru gordinaren zaporearekin! Edo marrubi |
konfitura, marrubi gordinen zaporearekin! Txundigarria! Amesten genit... |
...ikoreetan, gozogintzako gauzetan, esne-postreetan, |
konfitura, marmelada eta beste hainbat plater prestatzean. |
Muxika |
konfitura 2 koilarakada |
...Michu ipuinean kontalariak. «Beste guztiok txokolatea, |
konfitura, are txerrikiak ere ezkutatzen genituen ikasmahaietan, polt... |
Indar handien izan zezaketen eszenak, gainera, |
konfitura gozoegiz zipriztinduta daude, eta pastela infantilismoz bet... |
...ortik pektina molekulak erauzi eta ura lurrunduko da, |
konfitura loditzen lagunduz. |
Limoi urak |
konfitura azidotzen eta loditzen laguntzen du. This irakasleak metamo... |
...kk(aran,,gerezi,,melokotoi...),,almibarretakoak,, |
konfiturak,,jeleak,,galantinak,,marmeladak,,frutaaeskartxatuakk(uretan... |
...>Eta ez itxi flaskoak gozokia erabat epeldu arte. |
Konfitura bero dagoenean, gaineko airea ere bero dagoenez, itxitakoan... |
...an zozo horietakoa da My big fat greek wedding. |
Konfituraz betetako komedia erromantiko txiki bat baino ez. Eta, hasie... |
...n koipea kendu eta sutan dagoelarik oportoa eta muxika |
konfitura gehitu eta irakiten utzi saltsa lodixka bat lortu arte. |
Muxika |
konfitura koilarakada bat. |
...ta, sutatik kendu gabe, koilarakada bat muxika |
konfitura gehitu, baita baso erdi Portoko ardo ere. Pare bat minutuz ... |
...steko moduko lan zozoa da My big fat greek wedding, |
konfituraz betetako komedia erromantiko txiki bat baino ez. Eta hasier... |
Ondoren, muxika |
konfitura zartagira bota, eta porto ardo basokada gehituko diogu. Bos... |
...>tarte denetan ezkutatzen diren hazi ttikiak, |
konfitura egin aurretik aleak jateko tentazioa, postrea behar bezala ... |
...u beharrekoa, eta esan bezala gozoa da, |
konfitura gizatiarrez betea. |
...> ez dira gai izango agertu eta ugaltzeko. |
Konfitura, beraz, bermatua dago. |
Arazo txiki batzuk ditu marmelada edo |
konfitura honek: hagin tarte denetan ezkutatzen diren hazi ttikiak, k... |
...Edulkoratzaile gisa agertzen da hainbat elikagaitan ( |
konfiturak, marmeladak, gelatinak, kontserbako frutak, irabiatuak, esn... |
Muxika edo melokotoi |
konfitura, 2 koilara |
...astizak edo bixkotxak, hots, kremaz edo Itsasuko gerezi |
konfituraz betetako gozopilak. Pastizaren lehen aipamenak XVII. mendek... |
...>ordea: erromes maskorra baratxuriarekin eta tomate |
konfiturarekin, gatz arrosaz prestaturiko alga kurruskatuarekin, Cube jate... |
...ntzumen bisitaldiari ekingo diote. Piku eta erromero |
konfiturak, asun olioak eta ipuru ardoak dastatuko dituzte. |
...rkuluak, blaitu aguardientetan eta estali horiekin |
konfitura. Ondoren, itxi estalkia hermetikoki. |
..., eta talo antzeko horretan krema, marmelada, |
konfitura edo azukre hutsa biltzea), kruspetak (irin, gantz, azukre e... |
Nola hautatu marmelada edo |
konfitura on bat? |
Marmeladek eta |
konfiturek berdinak dirudite, baina ez dira. |
...a dira gauzak: marmeladak fruta gehiago izaten du |
konfiturak baino, eta, gainera, atal osoekin edo zatiekin egina izaten... |
...enta-izendapenari -marmelada arrunt edo estra, |
konfitura arrunt edo estra, |
Nola aukeratu marmelada edo |
konfitura ona? |
Marrubi marmelada eta |
konfiturak, banan-banan |
Marmelada eta |
konfitura askotan, ohiko azukrearen ordez (sakarosa, alegia), beste e... |
...tenek ez lukete maiz jan behar marmelada edo |
konfitura, produktu horien nutrizio ezaugarriak ez baitira egokienak:... |
...> pauso gisa erabiltzen du kakao hautsa, txokolatezko |
konfiturak eta ogitan zabaltzeko produktuak egiteko (kakao kremak edo ... |
...az eta esne-gainez egina (La casa) eta Esne |
konfiturazko turroia (Nestlè). |
...>, eta ez direla gauza bera marmelada eta |
konfitura, ezta fruitu jelea eta konpota ere (marmelada gisa erabiltz... |
Fruta marmeladak eta |
konfiturak gosaritan hartzen ditugu gehienean, ogi txigorkiekin, opilt... |
... Anko eta Ligeresa -honakoa, light-) eta bi |
konfitura (Hero eta Bonne Maman) aztertu dira.Zazpiak ere kristalezko... |
EROSKIren tomate |
konfiturarekin, adibidez, txigorki epel gustagarriak egin ditzakegu roquef... |
Azterturiko bi |
konfiturek, hain zuzen, ehun gramoko, 222 (Hero) eta 237 kaloria (Bonn... |
...iagoak dira konpotak egiteko, baina baita |
konfituretan erabiltzeko eta hainbat errezeta laguntzeko ere (indioilar,... |
...tu), La Vieja Fábrica (6,6 puntu) eta Bonne Maman |
konfiturarekin batera (6,3 puntu). |
...era, atal osoekin edo zatiekin egina izaten da; |
konfiturak, berriz, fruta gutxiago dauka, eta zatiak beharrean, mamia ... |
... Espainiako familietako gosarien errege, marmelada eta |
konfitura herritarrei esker, besteak beste. |
Definizio hau erabiltzen du |
konfiturarentzat: "Fruta piezak izaten ditu, modu irregularrean moztuak, bai... |
..., labean egindako produktuetan, esnekietan, gelatinetan, |
konfituretan, budinetan, zopetan eta saltsetan. |
...e aldetik, gogoan izan dezagun marmelada zein |
konfituratik hartzen duguna oso-oso gutxi dela: horrenbestez, nutriente ... |
Fruta |
konfitura |
Horregatik guztiagatik, marmeladak eta |
konfiturak neurrian jan beharreko elikagaiak lirateke, eta asteko egun... |
|
Konfiturak eta marmeladak guarnizioaren eta saltsaren zati gisa ere er... |
Fruta |
konfitura |
...informazio faltaren ondorioz, jendeak uste izaten du |
konfitura goragoko mailan dagoela marmelada baino, eta, beraz, garest... |
...goki-egokiak ere kontserbak egiteko, marmeladak, |
konfiturak eta jeleak. |
...>: salgaiaren izena (marmelada normala edo estra den, |
konfitura normala edo estra, light erakoa...), fruta eta azukreak zer... |
Nahiz eta zenbaitek uste duen marmeladek eta |
konfiturek kaloria ugari ematen dutela, ez da hainbesterako ere: etxek... |
...nfitura da (3,48 euro kiloko); garestiena, beste |
konfitura bat: Bonne Maman (5,18 euro kiloko). |
...>mineralak urri samar dituzte marmelada zein |
konfiturek. |
...tura da (3,48 euro kiloko) eta garestiena beste |
konfitura bat, Bonne Maman (5,18 euro kiloko). |
motako marmelada eta |
konfituren osagai zerrendan agertzen den hirugarren gaia ura da, honel... |
...> beste, 205 euro eraman zituzten, azukreak, |
konfiturek, eztiak, txokolateak, gozoek eta izozkiek 170 euro, eta ora... |
...>mineralak, edari freskagarriak eta zukuak; azukrea, |
konfiturak, eztia, txokolatea, gozoak eta izozkiak; eta beste elikagai... |
Marmelada hautatzea litzateke onena ( |
konfiturak azukre gehiago izaten du), eta errazioetan banatua datorren... |
Tipula |
konfitura ere asko erabiltzen da (Hero etxeak merkaturatzen du). |
...ebé, Helios, Ligeresa eta Anko) eta bi marrubi |
konfitura (Hero eta Bonne Maman) aztertu dira. |
|
Konfituretan, berriz, Hero aukera hobea da Bonne Maman baino. |
...eta azukre gutxiago izango dute marmeladek eta |
konfiturek. |
...barazkiak (patata eta tuberkuluak barne); azukrea, |
konfiturak, eztia, txokolatea, gozoak eta izozkiak; aurreko sail horie... |
...> da harritzekoa, beraz, marmeladek eta |
konfiturek leku berezia hartzea gure etxeetako mahaietan. |
Asko erabili izan dira marmeladak eta |
konfiturak gozogintzan, batez ere tartak eta pastelak betetzeko. |
"Marrubi |
konfitura estra" |
...> merkatuan, eta "diet" motako marmeladek eta |
konfiturek, edo kaloria gutxikoek, ez dute izaten hainbeste azukre, et... |
...>163 euro gastatu zituen produktu hauetan: azukreak, |
konfiturak, eztia, txokolatea, gozokiak eta izozkiak. |
...gitxo batzuk izaten ditu ondoan, masusta edo marrubi |
konfitura zabalduta jateko. |
Marmelada edo |
konfitura batek "energia gutxikoa" izena har dezake, baldin eta 40 kc... |
...tra kalitatekoak izan (fruta gehiago dute), |
konfiturak dira. |
|
Konfiturak, azukre gehiago daukanez, kaloriak ere ugariago ditu. |
Marrubi |
konfitura estra |
Egia da |
konfiturak azukre eta kaloria gehiago dituela, baina, nutrizioaren iku... |
...e-aren lagun onena basoko fruten marmelada edo |
konfitura da: plater horrek egoki konbinatzen ditu foie-aren ukitu ga... |
Askotan, etxean egindako marmeladaren edo |
konfituraren antza izan dezan, apaindura bereziak jartzen dizkiote ontzi... |
|
Konfiturek azukre gehiago dute (batez beste, %57) eta, hortaz, energet... |
Marmelada eta |
konfitura: fruta eta azukrea, baina badago aldea |
Elikaduraren oinarriak: |
Konfitura eta marmelada |
...> duen gutxieneko fruta-kopurua 50 gramo da; |
konfitura estrak, berriz, 45 gramo. |
|
Konfituretan Hero da erlazio hori eskaintzen duena: laginik merkeena da ... |
...iekin ez dira hainbeste erabiltzen marmelada eta |
konfitura, baina aukera ona izan daiteke zitrikoz eginak hautatzea, l... |
|
Konfiturako 100 gramotik 50 gramo marrubi jarri duela dio: azukre gehie... |
Marmelada edo |
konfitura |
...oa izan behar du estra mailako kilogramo bat |
konfitura egiteko. |
Fruta |
konfitura, kaloria gutxikoa |
Marmeladak eta |
konfiturak, nagusiki, frutarekin, azukrearekin eta urarekin eginak iza... |
...>antzekoa erabiltzen du industriak marmeladak eta |
konfiturak egiteko. |
...uak, gominolak eta bestelako litxarreriak; azukrea, |
konfiturak eta eztia; saltsak eta edari freskagarriak eta zukuak; eta ... |
Eztitzaile kaloriagabeak dituzten marmeladak edo |
konfiturak |