Bilaketa arruntean ezin da zuriunerik erabili (Ikusi hemen zure bilaketaren emaitza)
Bilaketak ezin du hutsa izan

Emaitzak: 1.306

...nda egongo da. Sagardo horrek airea hartzen duelarik hartzidura mota guztiak egingo ditu: ozpindu eta abar. Era berean zura...
...en da hartzidura. Guk irakina esaten diogu edarien hartzidurari: sagar muztioak irakin egiten du eta sagardo bihurtu, eta h...
...azonamendua hauxe da: gozoago, alkohol gehiago, hartzidura etenarazi eta edari gozo-alkoholiko sendoa lortu. Izotzezko...
...> gordetzen zutena, baina ez ore ama edo hartzidurarako hazkuntza-likidoa. Guk naturatik zuzenean hartutako legamia...
...> jaki ontzeko eta iraunarazteko erabiltzen da hartzidura. Guk irakina esaten diogu edarien hartzidurari: sagar muzti...
...>baita legami jakin batzuk eranstea, muztioaren hartzidura "kontrolpean" izateko. Garagardoekin ere hori egiten da: ga...
...ora gehiago behar duzu emaitza ona lortzeko. Hartzidura prozesu motel horretan parte hartzen duten bakterioengatik ...
... eta ez diote legami jakin bat eransten, hartzidura naturala egiten uzten diote, eta inguruan duen edozein lega...
...arrik gertatuko dena. Inguru bakoitzak bere hartzidurak dituela esan daiteke.
...ki epel batean irekita irakiten utzi. Lehen hartzidurak aparra sortuko du; baretzen denean, azpiko amarik gabe, bes...
...>. Zalantzarik gabe gure digestiorako hobeak dira hartzidura moteleko ogiak. Ogiaren onurak aldarrikatu behar ditugu.
Sufre dioxidoa (SO2) azukrea alkohol bilakatzeko hartziduran bertan sortzen da. Antioxidantea da, eta mikrobioak haztea ...
Bi indarrek baztertu dute emakumea hartzidura horietatik. Lehena, edari horiek izateak eta gozatzeak daka...
... hitz egiten badugu, aldiz, kalitate hobea dute hartzidura moteleko ogiek eta harrizko errotetan ehotako irina dutenek...
...t geratzea; hori gero muztioa sagardo egiteko hartzidurak edo irakinak berak kenduko dio.
...>. Fruituaren azukrea alkohol bihurtzen ari den hartzidura. Sagarraren muztioak irakin egiten du barrikan; mizpiraren ...
...in eta hostoekin prestatzen da; txikitu ondoren, hartzidura eragiten da eta azkenean eguzkitan lehortzen uzten da.
..., koxkortzen den arte ("mahatsak hartu du heineko hartzidura"). Darrieussecqek hala azaltzen zuen bere hautu literarioa:...
...> Ondarren. Ahalik eta gutxien uzten dute hartziduran. «Guretzat ardo gazte bat da, freskoa, atsegina eta frutats...
...a oso ona da, eta entrenamendu on batekin hartziduraren eta ardoaren ontze prozesuetako balizko desbideraketak aurr...
...bada ere, baldintza aerobikoetan ere gerta daiteke. Hartziduren artean ezagunena beharbada hartzidura metanikoa da, hau da,...
...lean, ardo beltz guztiek egiten dute bigarren hartzidura. Ardo horiek ardo zuriak baino indartsuago, garratzago eta ...
...idura, eta beste %40k, altzairuzko deposituetan. Hartzidura amaitzean, hamaika hilabetez egoten da ardoa frantziar upel...
...nek, berriz, ez dute izaten bigarren hartzidura, ardo gazte, arin eta fruta usainekoak direlako eta garrazt...
Pickle izenekoak: hartzidura laktikoa nozitu duten barazkiak (aza, arbia, erremolatxa......
Hartzidurari esker, aldaketa mesedegarri batzuk jazotzen dira, hala nola...
...-anhidrido bihurtzen dituzte entzima setati batzuek. Hartzidura naturalen bitartez, azkenik, ozpinak erdiesten dira, bestea...
...ean dakartzaten legamiekin, hain zuzen ere. Hartzidura malolaktikoa, berriz, 2.000 upel berrietan burutzen du, egu...
...ilte, alde batetik; eta, bestalde, alkohol hartzidurarako Barrel Box edo egurrezko upel oso txikiak erabiltzen dituzt...
...ten dute lan!!! Harrigarria!!! Haien esanetan hartzidura homogeneoagoa eta leunagoa lortzeko asmoz. Eta hartzidura a...
...ea, elaborazioa... Egondako arazoak ere sumatu daitezke. Hartzidura txarra izan badu, adibidez, usain berezi batzuk agertzen di...
... daiteke. Hartziduren artean ezagunena beharbada hartzidura metanikoa da, hau da, konposatu organikoak metano bihurtzen...
Hartzidura alkoholikoa zein malolaktikoa burutu ondoren, ligekin uzten...
...oa). Nabarmentzekoa da alkohola gehitzen zaiola hartzidura eteteko, eta, beraz, azukre eta alkohol askodunak dira, geh...
... biltzen dira, oso mahats berantiarra delako. Hartzidura egin ondoren, 228 litroko egurrezko upeletan gordetzen da; ...
...koa zen. Orain ekoizpena hobetu egin da, hartziduraren tenperatura kontrolatzeko teknologia berria dagoelako. Ardo...
...> egun gehiagotan uzten dute ontzian, eta hartzidura aerobiko baten bitartez, orea kalitate handiko konpost bihu...
...ta ekoizpen txikiagoa eta kalitate handiagoa. Lehen hartzidura edo irakitea bukatu ondoren, ardo beltzek egiten duten biga...
...adutik behera nekez bizi daitezke, eta hartzidura geldiaraz dezakete. Egun, hotz bidezko teknologia daukate u...
Hartziduran esku hartzen duten bakterio eta entzima batzuen presentziak...
...oten, ardoaren ekoizpena hobetzeko asmoz. Upategian hartzidurarako erabiltzen ziren porlanezko deposituetan inspiratu zen, eta...
...ikoa egitea falta zaie. Irakite hori lehen hartzidura bukatu ondoren gertatuko da espontaneoki, eta nabarmen naba...
...tioa lortzen da, kolore nahikotxorekin. Muztio horrek hartzidura alkohol partziala egingo du, eta ardo alkohola gehitu ondor...
...ateratzeko azaletik, garbitasunean laguntzeko eta hartziduran legamia egokiek lana hobeto egiteko. Goian aipatu bezala fu...
...zen da: zurien hondar-garbitzea laguntzeko, hartziduraren tenperatura kontrolatzeko, mahatsa kaltetuta iristen denean...
Hartziduraz
...z aldatu eta propietate nutritiboak hobetu egiten ditu hartzidurak (baita jangaia toxiko eta hilgarri bihurtu ere), laborategi...
Porlanezko biltegi batean egiten du hartzidura alkoholikoa, eta bederatzi hilabete pasatu ditu frantziar e...
..., merkaturatu baino lehen, bigarren irakitea edo hartzidura malolaktikoa egitea falta zaie. Irakite hori lehen hartzidu...
...eneko bildu dituzte mahatsak, eta amaitu da ardoen hartzidura. Orain deposituetan dute dena, garbitzeko prest, eta hilabe...
...erriz, garraztasuna kentzen dio. Urte amaierarako hartzidura prozesuak amaituta egongo dira», gaineratu du Otañok.
Mahats bilketa hiru zatitan egin zen, eta hartzidura bitxia izan zuela esan daiteke: mahatsen %30 txorten eta gu...
...txaroten dute merkaturatu arte. «Gure ustez, hartzidura apur bat luzatuta produktuak hobeto hartzen ditu lortu nahi...
...un litro baino ez dira hartzen, harrigarria!! Hartziduraren ostean ardoak 18-36 hilabeteko ontze prozesua izaten du upe...
...iruzko deposituetan egiten du hartzidura alkoholikoa. Hartzidura amaitu ondoren, gutxienez zortzi hilabetez edukitzen dute a...
2006tik 2011ra arteko uztaldi guztietako ardoek hartzidura malolaktikoa egiten zuten, bitxia benetan. 2011koak, ordea,...
...satu ondoren, altzairuzko deposituetan egiten du hartzidura alkoholikoa. Hartzidura amaitu ondoren, gutxienez zortzi hi...
...koitzak bere filosofia dauka. Zenbat denbora eduki hartziduran, beratu edo ez beratu mahatsaren azala muztioarekin, zenbat...
Hartzidura prozesu horrek gutxienez bederatzi hilabete iraun behar du....
.... Gehienetan liseriketa anaerobioa edo hondakinen hartzidura (fermentazioa) izaten bada ere, baldintza aerobikoetan ere ...
...rdo zuri hau ekoizteko, irakitea edo hartzidura haritz upeletan egina dago, eta 2007ko urte hasiera arte ba...
...datu egiten da. Ardoak oso gozoak direnean hartzidurak aurrera jarraituz gero, arrisku handiagoa dago alkohola neu...
...azukrea jaten du, eta lehortu egiten du sagardoa. Hartzidura malolaktikoak, berriz, garraztasuna kentzen dio. Urte amaie...
1997an egin ziren hartzidurarako porlanezko biltegiak esne biltegien proportzioak abiapuntut...
Hartziduraren ostean, ardo guztiak pasatzen dira upeletatik, aldizka alda...
Lehen irakitea edo hartzidura alkoholikoa legamiek eginikoa izango da. Mikroorganismo hor...
...k dira, eta horregatik arindu behar dira hartzidura malolaktikoarekin. Ardo zuri gehienek, berriz, ez dute izat...
...te. 4.500 litroko upelean burutzen du ardo horrek hartzidura alkoholikoa, txortenik gabe. Hogeita bost egunez egoten da ...
... Egunero botila bakoitzari bira laurdena emanda, hartziduraren ondoko hondarrak botilaren puntara heltzen direnean amaitze...
...ri, presio leunen bitartez lortutakoa eta erabateko hartzidura jasaten duena. %15 gradu arte gero egiten zaion alkoholezta...
... ondoren, ardo beltzek egiten duten bigarren hartzidura -malolaktikoa: azido malikotik azido laktikora pasatzen den...
Hartzidura malolaktikoa egiteko, biltegietako ardoa Frantziako bi urte...
...o eta garraztasun puntu bat dutelako. Bigarren hartzidura izanez gero, freskotasun eta garraztasun asko galduko luket...
...n mahastiek ematen duten mahats bikainarekin egina. Hartzidura malolaktikoa Frantzia, Hungaria eta Errumaniako upeletan eg...
...ako ekarpenak ikusgarriak dira. Mikroorganismoak eta hartzidurak ez zirela besterik gabe sortzen frogatu zuen, eta horri esk...
...idoak sortzen hasten da. Karbohidratoen fermentazio edo hartziduragatik plakaren azidotasuna aldatzen denean, pHak behera egiten du...
Azken urte hauetan berriro ekin zaio hartzidura hori zuretan edo barrikan egiteari. Altzairuan edo egurreta...
...xia benetan. 2011koak, ordea, ez zuen hartzidura malolaktikoa egin, eta izugarrizko arrakasta izan zuen, ask...
... uzten da muztioa azalekin, gero hartzitzeko. Hartziduran, tenperaturarekin jolasten da: tenperatura jaisten eta igot...
...renek ere eskertzen dute dekantazioa. Kontuan hartu hartzidura eta botilaratzearen artean oso denbora gutxi igaro dela eta...
...na, mahatsen zukutik lortutakoa eta modu naturalean hartziduraz egosten dena. Mahats aleek legamia daukate, hau da, mikroor...
...> eginen ditu hemendik aurrera, aukeraketa eta hartzidura prozesu batzuen ondorioz. Biogasak indar elektrikoa sortzek...
...) Ez utzi bokata egun batetik besterako, hartzidurak eta erreakzio kimiko gogaigarriak gerta litezke eta.
...>gehiagokoak. Tempranillo barietatea da, eta behin hartzidurak edo irekitzeak bukatu ondoren, ardoak zortzi hilabete eman ...
...en den muztioaren %60k frantziar upeletan egiten du hartzidura, eta beste %40k, altzairuzko deposituetan. Hartzidura amait...
...a; hau da, txortena kendu gabe. Mahatsak hartzidura alkoholikoa egin baino lehen, zelulen arteko hartzidura egi...
...de Bemil. Hemezortzi hilabete ematen ditu biltegian, hartzidura egin ondoren geratu diren hildako legamia finekin. Oso ardo...
...llo, gual, marmajuelo eta malvasia mahatsez lagunduta. Hartzidura mistoa egiten du, hau da, zati batek porlanezko depositueta...
...tzen dute eta ore organikoa biogas bihurtzen da, hartzidura anaerobiko baten bitartez. Prozesuak 14 egun irauten du. Ge...
...>eta gatzarekin orea prestaturik, epeltzen utzi eta, hartzidura hasi denean, olio beroan frijituriko bolatxoak) eta antzeko...
...>dute. «Hemen hasten da hartzitzen muztioa. Bi hartzidura prozesu ditu sagardoak, alkoholikoa eta malolaktikoa», azal...
...ofil desberdinetako upel berrietara eramaten da ardoa, hartzidura malolaktikoa egiteko. Upel bakoitzaren bilakaerari arreta b...
...>eta gatzarekin orea prestaturik, epeltzen utzi eta, hartzidura hasi denean, olio beroan frijituriko bolatxoak) eta antzeko...
Hartzidura alkoholikoa berez hasten da mahats aleek mahastitik daramat...
Ardo kupelen bakterioek hartzidura alkoholikoa egiten dute. Mahatsaren azukrea jan eta alkohol...
Hartzidura motak asko dira: berezkoak ez ezik, laktikoa -ohikoena: esn...
Hartzidurarako ere etxeko berantzagia edo azkarri naturala erabiliko dugu....
...a homogeneoagoa eta leunagoa lortzeko asmoz. Eta hartzidura abiatzeko, legamia autoktonoak baino ez dira erabiltzen, ja...
Hartzidura malolaktikoa tinetan egiten du La Plazuelak, eta gero hemez...
...go nuke. Bostehun litroko upel irekietan egiten du hartzidura alkoholikoa, eta gero hemezortzi hilabete igarotzen ditu fr...
Domeinua#
xxWEB 550
xxWIKIPEDIA 329
xxZIENTZIA.EUS 170
xxBERRIA 100
xxCONSUMER 80
xxZTH 45
xxARGIA 17
xxKLASIKOAK 12
xxBOOKTEGI 2
xxARMIARMA 1