...nda egongo da. Sagardo horrek airea hartzen duelarik |
hartzidura mota guztiak egingo ditu: ozpindu eta abar. Era berean zura... |
...en da hartzidura. Guk irakina esaten diogu edarien |
hartzidurari: sagar muztioak irakin egiten du eta sagardo bihurtu, eta h... |
...azonamendua hauxe da: gozoago, alkohol gehiago, |
hartzidura etenarazi eta edari gozo-alkoholiko sendoa lortu. Izotzezko... |
...> gordetzen zutena, baina ez ore ama edo |
hartzidurarako hazkuntza-likidoa. Guk naturatik zuzenean hartutako legamia... |
...> jaki ontzeko eta iraunarazteko erabiltzen da |
hartzidura. Guk irakina esaten diogu edarien hartzidurari: sagar muzti... |
...>baita legami jakin batzuk eranstea, muztioaren |
hartzidura "kontrolpean" izateko. Garagardoekin ere hori egiten da: ga... |
...ora gehiago behar duzu emaitza ona lortzeko. |
Hartzidura prozesu motel horretan parte hartzen duten bakterioengatik ... |
... eta ez diote legami jakin bat eransten, |
hartzidura naturala egiten uzten diote, eta inguruan duen edozein lega... |
...arrik gertatuko dena. Inguru bakoitzak bere |
hartzidurak dituela esan daiteke. |
...ki epel batean irekita irakiten utzi. Lehen |
hartzidurak aparra sortuko du; baretzen denean, azpiko amarik gabe, bes... |
...>. Zalantzarik gabe gure digestiorako hobeak dira |
hartzidura moteleko ogiak. Ogiaren onurak aldarrikatu behar ditugu. |
Sufre dioxidoa (SO2) azukrea alkohol bilakatzeko |
hartziduran bertan sortzen da. Antioxidantea da, eta mikrobioak haztea ... |
Bi indarrek baztertu dute emakumea |
hartzidura horietatik. Lehena, edari horiek izateak eta gozatzeak daka... |
... hitz egiten badugu, aldiz, kalitate hobea dute |
hartzidura moteleko ogiek eta harrizko errotetan ehotako irina dutenek... |
...t geratzea; hori gero muztioa sagardo egiteko |
hartzidurak edo irakinak berak kenduko dio. |
...>. Fruituaren azukrea alkohol bihurtzen ari den |
hartzidura. Sagarraren muztioak irakin egiten du barrikan; mizpiraren ... |
...in eta hostoekin prestatzen da; txikitu ondoren, |
hartzidura eragiten da eta azkenean eguzkitan lehortzen uzten da. |
..., koxkortzen den arte ("mahatsak hartu du heineko |
hartzidura"). Darrieussecqek hala azaltzen zuen bere hautu literarioa:... |
...> Ondarren. Ahalik eta gutxien uzten dute |
hartziduran. «Guretzat ardo gazte bat da, freskoa, atsegina eta frutats... |
...a oso ona da, eta entrenamendu on batekin |
hartziduraren eta ardoaren ontze prozesuetako balizko desbideraketak aurr... |
...bada ere, baldintza aerobikoetan ere gerta daiteke. |
Hartziduren artean ezagunena beharbada hartzidura metanikoa da, hau da,... |
...lean, ardo beltz guztiek egiten dute bigarren |
hartzidura. Ardo horiek ardo zuriak baino indartsuago, garratzago eta ... |
...idura, eta beste %40k, altzairuzko deposituetan. |
Hartzidura amaitzean, hamaika hilabetez egoten da ardoa frantziar upel... |
...nek, berriz, ez dute izaten bigarren |
hartzidura, ardo gazte, arin eta fruta usainekoak direlako eta garrazt... |
Pickle izenekoak: |
hartzidura laktikoa nozitu duten barazkiak (aza, arbia, erremolatxa...... |
|
Hartzidurari esker, aldaketa mesedegarri batzuk jazotzen dira, hala nola... |
...-anhidrido bihurtzen dituzte entzima setati batzuek. |
Hartzidura naturalen bitartez, azkenik, ozpinak erdiesten dira, bestea... |
...ean dakartzaten legamiekin, hain zuzen ere. |
Hartzidura malolaktikoa, berriz, 2.000 upel berrietan burutzen du, egu... |
...ilte, alde batetik; eta, bestalde, alkohol |
hartzidurarako Barrel Box edo egurrezko upel oso txikiak erabiltzen dituzt... |
...ten dute lan!!! Harrigarria!!! Haien esanetan |
hartzidura homogeneoagoa eta leunagoa lortzeko asmoz. Eta hartzidura a... |
...ea, elaborazioa... Egondako arazoak ere sumatu daitezke. |
Hartzidura txarra izan badu, adibidez, usain berezi batzuk agertzen di... |
... daiteke. Hartziduren artean ezagunena beharbada |
hartzidura metanikoa da, hau da, konposatu organikoak metano bihurtzen... |
|
Hartzidura alkoholikoa zein malolaktikoa burutu ondoren, ligekin uzten... |
...oa). Nabarmentzekoa da alkohola gehitzen zaiola |
hartzidura eteteko, eta, beraz, azukre eta alkohol askodunak dira, geh... |
... biltzen dira, oso mahats berantiarra delako. |
Hartzidura egin ondoren, 228 litroko egurrezko upeletan gordetzen da; ... |
...koa zen. Orain ekoizpena hobetu egin da, |
hartziduraren tenperatura kontrolatzeko teknologia berria dagoelako. Ardo... |
...> egun gehiagotan uzten dute ontzian, eta |
hartzidura aerobiko baten bitartez, orea kalitate handiko konpost bihu... |
...ta ekoizpen txikiagoa eta kalitate handiagoa. Lehen |
hartzidura edo irakitea bukatu ondoren, ardo beltzek egiten duten biga... |
...adutik behera nekez bizi daitezke, eta |
hartzidura geldiaraz dezakete. Egun, hotz bidezko teknologia daukate u... |
|
Hartziduran esku hartzen duten bakterio eta entzima batzuen presentziak... |
...oten, ardoaren ekoizpena hobetzeko asmoz. Upategian |
hartzidurarako erabiltzen ziren porlanezko deposituetan inspiratu zen, eta... |
...ikoa egitea falta zaie. Irakite hori lehen |
hartzidura bukatu ondoren gertatuko da espontaneoki, eta nabarmen naba... |
...tioa lortzen da, kolore nahikotxorekin. Muztio horrek |
hartzidura alkohol partziala egingo du, eta ardo alkohola gehitu ondor... |
...ateratzeko azaletik, garbitasunean laguntzeko eta |
hartziduran legamia egokiek lana hobeto egiteko. Goian aipatu bezala fu... |
...zen da: zurien hondar-garbitzea laguntzeko, |
hartziduraren tenperatura kontrolatzeko, mahatsa kaltetuta iristen denean... |
|
Hartziduraz |
...z aldatu eta propietate nutritiboak hobetu egiten ditu |
hartzidurak (baita jangaia toxiko eta hilgarri bihurtu ere), laborategi... |
Porlanezko biltegi batean egiten du |
hartzidura alkoholikoa, eta bederatzi hilabete pasatu ditu frantziar e... |
..., merkaturatu baino lehen, bigarren irakitea edo |
hartzidura malolaktikoa egitea falta zaie. Irakite hori lehen hartzidu... |
...eneko bildu dituzte mahatsak, eta amaitu da ardoen |
hartzidura. Orain deposituetan dute dena, garbitzeko prest, eta hilabe... |
...erriz, garraztasuna kentzen dio. Urte amaierarako |
hartzidura prozesuak amaituta egongo dira», gaineratu du Otañok. |
Mahats bilketa hiru zatitan egin zen, eta |
hartzidura bitxia izan zuela esan daiteke: mahatsen %30 txorten eta gu... |
...txaroten dute merkaturatu arte. «Gure ustez, |
hartzidura apur bat luzatuta produktuak hobeto hartzen ditu lortu nahi... |
...un litro baino ez dira hartzen, harrigarria!! |
Hartziduraren ostean ardoak 18-36 hilabeteko ontze prozesua izaten du upe... |
...iruzko deposituetan egiten du hartzidura alkoholikoa. |
Hartzidura amaitu ondoren, gutxienez zortzi hilabetez edukitzen dute a... |
2006tik 2011ra arteko uztaldi guztietako ardoek |
hartzidura malolaktikoa egiten zuten, bitxia benetan. 2011koak, ordea,... |
...satu ondoren, altzairuzko deposituetan egiten du |
hartzidura alkoholikoa. Hartzidura amaitu ondoren, gutxienez zortzi hi... |
...koitzak bere filosofia dauka. Zenbat denbora eduki |
hartziduran, beratu edo ez beratu mahatsaren azala muztioarekin, zenbat... |
|
Hartzidura prozesu horrek gutxienez bederatzi hilabete iraun behar du.... |
.... Gehienetan liseriketa anaerobioa edo hondakinen |
hartzidura (fermentazioa) izaten bada ere, baldintza aerobikoetan ere ... |
...rdo zuri hau ekoizteko, irakitea edo |
hartzidura haritz upeletan egina dago, eta 2007ko urte hasiera arte ba... |
...datu egiten da. Ardoak oso gozoak direnean |
hartzidurak aurrera jarraituz gero, arrisku handiagoa dago alkohola neu... |
...azukrea jaten du, eta lehortu egiten du sagardoa. |
Hartzidura malolaktikoak, berriz, garraztasuna kentzen dio. Urte amaie... |
1997an egin ziren |
hartzidurarako porlanezko biltegiak esne biltegien proportzioak abiapuntut... |
|
Hartziduraren ostean, ardo guztiak pasatzen dira upeletatik, aldizka alda... |
Lehen irakitea edo |
hartzidura alkoholikoa legamiek eginikoa izango da. Mikroorganismo hor... |
...k dira, eta horregatik arindu behar dira |
hartzidura malolaktikoarekin. Ardo zuri gehienek, berriz, ez dute izat... |
...te. 4.500 litroko upelean burutzen du ardo horrek |
hartzidura alkoholikoa, txortenik gabe. Hogeita bost egunez egoten da ... |
... Egunero botila bakoitzari bira laurdena emanda, |
hartziduraren ondoko hondarrak botilaren puntara heltzen direnean amaitze... |
...ri, presio leunen bitartez lortutakoa eta erabateko |
hartzidura jasaten duena. %15 gradu arte gero egiten zaion alkoholezta... |
... ondoren, ardo beltzek egiten duten bigarren |
hartzidura -malolaktikoa: azido malikotik azido laktikora pasatzen den... |
|
Hartzidura malolaktikoa egiteko, biltegietako ardoa Frantziako bi urte... |
...o eta garraztasun puntu bat dutelako. Bigarren |
hartzidura izanez gero, freskotasun eta garraztasun asko galduko luket... |
...n mahastiek ematen duten mahats bikainarekin egina. |
Hartzidura malolaktikoa Frantzia, Hungaria eta Errumaniako upeletan eg... |
...ako ekarpenak ikusgarriak dira. Mikroorganismoak eta |
hartzidurak ez zirela besterik gabe sortzen frogatu zuen, eta horri esk... |
...idoak sortzen hasten da. Karbohidratoen fermentazio edo |
hartziduragatik plakaren azidotasuna aldatzen denean, pHak behera egiten du... |
Azken urte hauetan berriro ekin zaio |
hartzidura hori zuretan edo barrikan egiteari. Altzairuan edo egurreta... |
...xia benetan. 2011koak, ordea, ez zuen |
hartzidura malolaktikoa egin, eta izugarrizko arrakasta izan zuen, ask... |
... uzten da muztioa azalekin, gero hartzitzeko. |
Hartziduran, tenperaturarekin jolasten da: tenperatura jaisten eta igot... |
...renek ere eskertzen dute dekantazioa. Kontuan hartu |
hartzidura eta botilaratzearen artean oso denbora gutxi igaro dela eta... |
...na, mahatsen zukutik lortutakoa eta modu naturalean |
hartziduraz egosten dena. Mahats aleek legamia daukate, hau da, mikroor... |
...> eginen ditu hemendik aurrera, aukeraketa eta |
hartzidura prozesu batzuen ondorioz. Biogasak indar elektrikoa sortzek... |
...) Ez utzi bokata egun batetik besterako, |
hartzidurak eta erreakzio kimiko gogaigarriak gerta litezke eta. |
...>gehiagokoak. Tempranillo barietatea da, eta behin |
hartzidurak edo irekitzeak bukatu ondoren, ardoak zortzi hilabete eman ... |
...en den muztioaren %60k frantziar upeletan egiten du |
hartzidura, eta beste %40k, altzairuzko deposituetan. Hartzidura amait... |
...a; hau da, txortena kendu gabe. Mahatsak |
hartzidura alkoholikoa egin baino lehen, zelulen arteko hartzidura egi... |
...de Bemil. Hemezortzi hilabete ematen ditu biltegian, |
hartzidura egin ondoren geratu diren hildako legamia finekin. Oso ardo... |
...llo, gual, marmajuelo eta malvasia mahatsez lagunduta. |
Hartzidura mistoa egiten du, hau da, zati batek porlanezko depositueta... |
...tzen dute eta ore organikoa biogas bihurtzen da, |
hartzidura anaerobiko baten bitartez. Prozesuak 14 egun irauten du. Ge... |
...>eta gatzarekin orea prestaturik, epeltzen utzi eta, |
hartzidura hasi denean, olio beroan frijituriko bolatxoak) eta antzeko... |
...>dute. «Hemen hasten da hartzitzen muztioa. Bi |
hartzidura prozesu ditu sagardoak, alkoholikoa eta malolaktikoa», azal... |
...ofil desberdinetako upel berrietara eramaten da ardoa, |
hartzidura malolaktikoa egiteko. Upel bakoitzaren bilakaerari arreta b... |
...>eta gatzarekin orea prestaturik, epeltzen utzi eta, |
hartzidura hasi denean, olio beroan frijituriko bolatxoak) eta antzeko... |
|
Hartzidura alkoholikoa berez hasten da mahats aleek mahastitik daramat... |
Ardo kupelen bakterioek |
hartzidura alkoholikoa egiten dute. Mahatsaren azukrea jan eta alkohol... |
|
Hartzidura motak asko dira: berezkoak ez ezik, laktikoa -ohikoena: esn... |
|
Hartzidurarako ere etxeko berantzagia edo azkarri naturala erabiliko dugu.... |
...a homogeneoagoa eta leunagoa lortzeko asmoz. Eta |
hartzidura abiatzeko, legamia autoktonoak baino ez dira erabiltzen, ja... |
|
Hartzidura malolaktikoa tinetan egiten du La Plazuelak, eta gero hemez... |
...go nuke. Bostehun litroko upel irekietan egiten du |
hartzidura alkoholikoa, eta gero hemezortzi hilabete igarotzen ditu fr... |