| Saponifikazio Saponifikazioa ester edo |
glizerido baten eta base baten (NAOH edo |
| ...eta sosarekin xaboi gogorrak. Saponifikazio-indizea |
glizerido gramo batean dauden gantz azidoak neutralizatzeko ( |
| Glizerido |
Glizeridoak edo azilglizeridoak, baita ere azilglizerolak edo |
| . Hiru hidroxilo (OH) talde dituztenei " |
glizerido" deritze, eta gehiago dituztenei "azukrearen |
| ...n saponifikazioa tenperatura altuetan burutzen da: |
glizeridoak (animalia edo landare gantzak, sarritan) |
| nola, fosfatidoak, pigmentuak, metalak, etab...l |
glizeridoetarakooposibleedenakalterikxtxikienarekintetareratzaileedesiragarr... |
|
Glizerido Glizeridoak edo azilglizeridoak, baita ere azilglizerolak |
| nola, fosfatidoak, pigmentuak, metalak, etab...l |
glizeridoetarakooposibleedenakalterikxtxikienarekintetareratzaileedesiragarr... |
| ...lioak landare jatorriko lipidoak dira, gantz azidoen |
glizeridoz osatuta daudenak. Giro-tenperaturan (20 °C |
| ...ak, azido koipetsuak eta azido horien ester |
glizeridoak (koipeak eta olioak), eta proteinak zeinak aminoazidoez osa... |
| ...k dira eta bere osagai nagusiak gantz-azidoen |
glizerido naturalak eta garrantzi gutxiagoko beste gantz batzuk dira.... |
| Oro har koipeak gantz azidoen |
glizeridoz osatutako animalia- edo landare-jatorriko koipe jangarriak ... |