...in bitartean ura "harrapatu" eta janari-boloa |
gelatina moduko zerbait bihurtzen baitu. Era horretako zuntza zereal... |
...iako Tolosa, 1996) eta haren kamera eta haren |
gelatinan errebelatutako argazki aldakorrak. Nostalgiarako adina just... |
...> konponbidea: bakailaoaren hezur eta azalak egosiz |
jelatina trinkoa osatu eta platerari eranstea. |
Beratzen ipini |
gelatina orriak, ur hotzetan. Egosi azenarioak, eta, behin bigunduz ... |
...tzen da hainbat elikagaitan (konfiturak, marmeladak, |
gelatinak, kontserbako frutak, irabiatuak, esnekiak), baita produktu ... |
...> hartu eta bi aldetatik busti. Arrautza eta |
gelatina nahastu eta karolinaren beste bi aldeak bertan busti. |
|
Gelatina uretan beratzen jarri. Azukrea esnetan urtu su motelean, ge... |
Tipula salda hotza |
gelatina batentzat |
... eta, birrindu denak batera azenarioak, |
gelatina orriak, azafraia egindako esnegain egoskina eta gatza, ahal... |
...a harrotu azukrearekin, gazta gehitu (krema puntuan), |
gelatina xaflak gehitu. Nahastu eta gorde. |
...kritikoak» plazaratu dituzte Iruñeko Hiriartea guneko ' |
Gelatina gogorra' erakusketan |
Zazpi |
gelatina orri. |
4 |
gelatina xafla |
...rrez egindako kaxa lauki garden baten barnean |
gelatina urdin lodia dakar. Horrekin elikatuko omen dira, eta horren... |
...ra Tiramisua, Idiazabal gaztarekin Tipula salda hotza |
gelatina batentzat Txuleta garratza eta baratxuri eta kasia ogia Tor... |
...kailaoaren azal kraskatsua: oliotan ondo gorrituta, |
jelatina lehortu gabe. |
...rreman zuzenik izan batzuek besteekin. Zilarrezko |
gelatinaren gainean inprimatutako argazkien bidez plazaratu ditu gai ho... |
Tipula salda hotza |
gelatina batentzat |
... gelditzen denez, ehun guztiak ez dira |
jelatina bihurtuko. |
...prestaketari gehitu behar diogulako, zaporez eta |
jelatinaz apain dezan. |
...a filmeko eszena batean. Chaplinek botaren soka |
gelatinazko erregalizarekin egindakoa zela esan zuen. Hortik hartu du p... |
Bakailaoa |
jelatina jariatzen eta olioa loditzen hasiko da, saltsa zurixka osat... |
|
Gelatina orri bat |
|
gelatina 2 orri |
«Eraikinek |
gelatinazkoak ziruditen» |
...eta eragin berriro kazola aurre-atzeraka arrainari |
jelatina guztia erauzi, saltsa loditu eta osotasun bakarra moldatzek... |
Mamiaren zati bat berotu, bertan |
gelatina urtu, eta horri gainerako mami guztia batu. Esne gain erdi ... |
...>gehienak lozorrotik kolpetik esnaraziz. «Eraikinek |
gelatinazkoak ziruditen. Dena amaitu zenean hauts laino batek inguratzen ... |
...>beratzen jarri. Azukrea esnetan urtu su motelean, |
gelatina erantsi, eta desegin artean eragin. Jogurta erantsi eta gog... |
...zetan sartu. Almendradun esnea berotu berriro, eta |
gelatina gaineratu. Ondoren esne-gaina bota. Kopatan banatu eta hozk... |
Milaka zelulaz osatutako |
gelatinazko garro luzeak ditu, eta horien bidez injektatzen du pozoia. ... |
...ztu, makilatxoekin eutsi, eta perrexilarekin egindako |
gelatina batekin busti behar da. «Gazta gustuko duenarentzat, beneta... |
...n bitartez harilkatu dute Iruñeko Hiriartean dagoen |
Gelatina gogorra. 80ko hamarkadako istorio ebatsiak erakusketa . Ber... |
...n du kokotxek barruan duten gelatina askatzen, eta |
gelatina horrek erraztuko digu pil-pil on bat egiten. |
Saltsa zurian (baratxuri, olio eta arrainaren |
jelatinarekin loditua) |
...antzia» aldarrikatzen du hein handi batean |
Gelatina gogorra erakusketak. Teresa Grandas komisarioak dioenez, ga... |
...l eta erraiak egostearen helburua, horietan dagoen |
jelatina erauztea da, bertako molekula usain-emaile eta zapore-email... |
...ltzaile horrek, zernahi kolore eta itxuretako azukrezko |
gelatina puskak saltzeko. Kiloka. Guraso batzuek zaku bat edo beste ... |
...e luzeen hausturaren ondorioz sortu edo osatuko dira |
jelatinak. |
...>, eta pasatu irabiagailutik, krema egin arte. |
Gelatina xaflak (uretan eduki eta gero) eta esnegain harrotua gehitu... |
... erantsi eta gogotik irabiatu. Sutatik kendu, eta |
gelatina erantsi. Hozkailuan pausatzen utzi 12 orduz, eta irabiagail... |
...ura horrek lagundu egiten du kokotxek barruan duten |
gelatina askatzen, eta gelatina horrek erraztuko digu pil-pil on bat... |
...en, kabina berezi batean sartuta eta ura eta |
gelatina elikagai zituela. Itzulerarik gabeko espaziontzia zen, ez b... |
|
Gelatina xafla bi |
...> da. Tenperatura horrek kokotxak barruan duten |
jelatina askatzea laguntzen du, eta jelatina horrek erraztuko digu p... |
...-xehe (prestaketari gehituko diogu, zaporez eta |
jelatinaz janzteko). |
Hiru agertoki eta |
gelatinazko igerileku bat egongo dira aretoan, eta 120 ekitaldi baino g... |
...turaleza da erakusketako azken saila. Zilarrezko |
gelatinarekin egindako zuri-beltzeko lau irudik osatzen dute sail hori. |
...arruan duten jelatina askatzea laguntzen du, eta |
jelatina horrek erraztuko digu pil-pil on bat lortzen. Beraz, denbor... |
...>sutik kanpo. Almendradun esnea oihal batekin iragazi. |
Gelatina orriak ur hotzetan sartu. Almendradun esnea berotu berriro,... |
...k ez izateko, aproposak dira pureak, kremak eta |
gelatinak. Horiek uztartu, eta plater bikainak presta daitezke. |
...o eta ondo pasatzeko, sukaldean», kontatu dio |
gelatina orriak ur hotzetan jartzen ari den lagun hondarribiarrari. |
|
Gelatina xafla bi |
...ngoen Fisher-en eskumako eskuan. Bere atzamarrek |
gelatina ziruditen. |
Ligeresa laginak |
gelatina (olioa eta uraren emultsioa egonkor bihurtzen duen proteina... |
...ura guztia moldeetan sartu, eta hantxe uzten dute |
gelatina hoztu eta nahi duten emaitza lortu arte: produktu gozoa, fo... |
...gari duten haragiak ur berotan sartuz gero, |
gelatina bihurtzen da kolageno hori, eta testura guri eta itsaskorra... |
...toek gelifikatzaile funtzioa betetzen dute (pektinak, |
gelatinak, almidoiak eta goma arabigoa). |
...u ere egiten du boloa hori errazago desagerrarazten, |
gelatina kutsukoa delako eta gorozkiak hidratatuagoak daudelako. |
|
Gelatinazko gailu lauki bat da, eta bilgarri batek eusten dio. |
Osagaiak: glukosa ziropa, azukrea, |
gelatina, esne-hautsa, kaltzio gatzak, azidotzaileak (E-330, E-270),... |
Osagaiak: gomazko karamelua, azukrea, gelifika-tzailea ( |
gelatina, pektina), hezetzailea (sorbitol ziropa), arto almidoia, az... |
...>atera litezke (arrautza, esnea, esne gazura, soja, |
gelatina, gluten garia...), eta gantzak jakiei ematen dien testura e... |
... azukrea da denen osagai behinena, ondoren |
gelatina eta aditiboak datozkiola. |
Sasoiko fruta zatiekin egindako |
gelatinak. |
...luan sartu behar dira, ordubetez gutxienik, |
gelatina bihurtzen diren arte. |
Proteina, batik bat, |
gelatina gisa agertzen da eta produktu honek bere-berezkoa duen goma... |
Arrain askoren azalak |
gelatina edukitzen du, erreboiloak eta bakailaoak, adibidez, eta bal... |
..., azukrea, azukre inbertituaren ziropa, gelifkatzailea ( |
gelatina, pektina), azidotzailea (azido zitrikoa), azidotasun-doitza... |
... jantzi espazialetan balantze termikoa lortzen zuen |
gelatina xukatzaileaz hornituak zeuden |
|
Jelatina: ikuspegi teknologikotik, behi eta txerrien hezur, larru et... |
...a izozkietan, labean egindako produktuetan, esnekietan, |
gelatinetan, konfituretan, budinetan, zopetan eta saltsetan. |
Osagaiak: glukosa ziropa, azukrea, gelifikatzailea ( |
gelatina), almidoi moldatua, hezetzailea (sorbitola), azidotzailea (... |
|
Jelatina erantsia du. |
...do esne-gaina, arrautza-zuringoa edo -gorringoa, |
gelatinak, fruta xehatuak...). |
...hots: azukrea, glukosa siropa, jelifikatzaileak, ura, |
gelatina (Roypas frutatxoak eta Dulciora), almidoi eraldatua (Roypas... |
...in eta jariakinekin harremanetan sartzen denean, |
gelatina antzeko bat sortzen da inguruan, eta horrek, elikadura bolo... |
...ehien daukana (%2,2), esne gaingabetua eta |
gelatina baliatzen dituelako osaketan. |
...oa, ugari dabil: hau, beroaren eraginez, |
jelatina bihurtzen denez, aurrealdeko piezei egospen luzeagoa eman b... |
...esne hartzi gaingabetutzat baizik; bera da |
jelatina gehitu duen bakarra (horrelakorik ez du legeriak onartzen j... |
...tsa batzuk (maionesa, adibidez), zenbait margarina, |
gelatinak |
...ehien daukana (%2,2), esne gaingabetua eta |
gelatina baliatzen dituelako osaketan. A, D eta E bitaminak erantsi ... |
...>, salda edo zopa koipegabetuak, barazkiak, zaporedun |
gelatinak, eta antzekoak egunean hartzeak organismoa garbitzen (zoldu... |
Metal-protesiak, |
gelatinazkoek bezala, ornoen arteko mugikortasuna bermatzen dute. |
...guntzaz: fruta-edari izoztua, izozkiak, irabiakiak, |
gelatinak, mazedoniak, krepeak... |
...>den, pateak eta horien eratorriek (mousseak edo |
gelatinak) zenbat eta gibel gutxiago izan, hainbat gantz gutxiago ema... |
...antso eta luze egosi behar da, kolagenoa |
jelatina bihur dadin. |
..., mamia eta gazura ez daitezen bereizi: almidoia, |
gelatina eta bestelako egonkortzaile batzuk. |
Gominola gehientsuenetan, |
gelatina gisa agertzen da proteina eta aminoazidoen osaera osagabeko... |
...sa eta fruktosa ziropa, azukrea, ura, gelifikatzailea ( |
gelatina), esne proteinak, lurrina, almidoi moldatua, koloratzaileak... |
...alginina, karragenanoa, arto-almidoia, pektina eta |
gelatina. |
Osagaiak: azukrea, glukosa ziropa, ura, |
gelatina, dextrosa, azidotzailea (E-330), lurrinak eta kolora-tzaile... |
Osagaiak: glukosa ziropa, azukrea, |
gelatina, dextrosa, azidotzailea (azido zitrikoa), fruta-zuku kontze... |
|
Gelatinak. |
Osagaiak: azukrea, glukosa ziropa, ura, |
gelatina, gelifikatzailea (pektina), azidotzailea (azido zitrikoa), ... |
...zean giza gorputzaren tenperaturan (36 ºC) zeuden 14na |
jelatina pakete sartu ziren. |
Patata berotzen denean, almidoia |
gelatina bihurtzen da eta aldatu egiten zaio testura, eta jaten dugu... |
eta |
gelatina: biek ere %50etik behera daukate gibela. |
... azidotzailea (azido zitrikoa), gelifikatzailea ( |
gelatina), lurrinak, azidotasun-doitzailea (sodio laktatoa), gatza, ... |
Osagaiak: azukrea, glukosa ziropa, ura, |
gelatina, gelifikatzailea (pektina), azidotzailea (azido zitrikoa), ... |