Orain paderan |
erregosita, gardostu antzera jaten dut, eta zale amorratu bihurtua nai... |
Tipula laukitxotan txikitu, eta |
erregosi karamelatu arte. Txibihezurra txikitu eta tipulari gehitu, ... |
...baita gatz pittin bat ere. 3 edo 4 minutuz |
erregosi. Ondoren, sua itzali, eta tapa batez estali. |
...in batekin, eta ondo irabiatu. Ontzi horretara |
erregositako baratxuria gehitu, eta perrexil fresko koilarakada bat ere ... |
... dela: ogi masa bat, eta, gainean, labean |
erregositako osagai freskoak batez ere barazkiak. Guk gaur koka hori h... |
... herriko lagun talde andana bilduko da, hegaluze |
erregosia zeinek hobeto prestatu. |
.... Helburu horrekin egingo dute bihar Bilbo Hiria I. |
Erregosi Lehiaketa, hiriko elkarte gastronomikoeentzat antolatutako ... |
...>, arinagoak: entsaladak, lurrunetan egindakoak eta |
erregosiak». Udazkenean eta neguan, animalia proteina eta olio gehiago... |
...>, eta, han, laukitxoetan moztutako urdaizpikoa jarri |
erregosten, minutu batez. |
...>, piperrak gehitu, eta beste bost bat minutuz |
erregosi. |
...rautzekin egindako eltzekaria), Alcoiko olleta (leka |
erregosien antzekoak, baina penka eta odolkiarekin) eta pericana (pipe... |
...ean irekiko da, eta 13:00 arte izango dute |
erregosia sukaldatzeko. Bien bitartean sekulako giroa izango da parke... |
...>mami-mami egin eta zartagin batean arin |
erregosi. Laberako erretilu batean ipini piperrak, txorrotada bat ol... |
...> dabiltza lanean sukaldean. Orain nahi baduzu tipula |
erregosia erosi, eros dezakezu, baina, sukaldaria bazara, zerorrek er... |
...saca- dira presio eltzean bor-borka daudenak. Eta |
erregosi horren azken platera zortzi hildako izan dira, gutxienez-ha... |
...eta txikitan moztu, eta zartagin batean ongi |
erregosi, olio txorrotada baten laguntzaz, su motelean. |
...in batera. Su motelean hamar bat minutuz |
erregosi. Bitartean, perrexila xehatu, gero erabiltzeko prest izatek... |
...>gara ari tortilla egiteko patata paderan luzaro |
erregosteaz, adibidez; hemen kroketak, arraina eta horrelakoak oliotan,... |
...>. Gehitu sagar zatiak tipulina dugun zartaginera, eta |
erregosi beste bost minutuz. Gero, gehitu ahate konfitaren haragi xe... |
...lio pixka batekin, zartagin batean 15 minutuz |
erregosi. |
...>xafla finetan moztu, eta zartagin batean ipini |
erregosten, olio txorrotada baten laguntzaz. |
...txi geratzen den arte. Tipulina lapiko batean |
erregosi. Arroza gaineratu, eta nahasketa arinki erregosi. Esnea eta... |
...olio zurrusta bat bota, eta bertan tipulina |
erregosten hasiko gara. Lauzpabost bat minutuz su bizian eduki ondoren... |
Jataben bazegoen etxeko andre bat, |
erregosia urik gabe egiten zuena. Mari zuen izena. Benita Agirre Gami... |
...an sarituko dute, egun osoan sukaldean ibilita |
erregosi onena prestatu duen taldea. 18:00etan, Txikuri fanfarreak l... |
...u eta dadotxotan ebaki. Zartagin batean arin |
erregosi, gurinetan, eta kumino haziak erantsi; aparte gorde geroko.... |
...ipula pusketa txikietan moztu, eta zartagin batean |
erregosten jarri. |
...>bota ura. Xehe-xehe egin tipuletak, eta |
erregosi kazola batean su motelean oliba olioarekin. Zezin xerrak ha... |
...>, asko eta asko kontserbetan egoten dira. |
Erregosia dela, arroza dela, dena delakoak ezin du oso likidoa izan. ... |
...tu txanpinoiak xafletan moztuta. Minutu batzuetan guztia |
erregosi, eta juliana moduan moztutako ziazerba garbiak gehitu. |
...itu. Gatz pittin bat bota, eta bi minutuz |
erregosi, su bizian. |
...>. Gatz pitin bat gehitu. Bi minutuz gehiago |
erregosi, eta gerorako gorde. |
|
Erregosi berakatzak kazolan, txikierdi bat (baxoerdiaren erdia) olio... |
...uri puska eta porrua ondo xehatu. Barazkiak arin |
erregosi lapiko batean olioarekin . Tomateak erditik moztu eta birri... |
... konfitak labeko erretilu batean ipini, eta labean |
erregosiko ditugu, hamar minutuz. Labetik atera eta epelak daudenean, ... |
...ntsi piperrak eta tomatea koadrotxotan ebakita. Utzi |
erregosten beste 20 minutuz oraino, su apal-apalean beti. |
...rra mehetan eta erantsi kazolakoari. Jaitsi sua eta |
erregosi dena, zurezko tresnarekin eragiteari utzi gabe. |
...ina egiten hasi baino askoz ere lehenagotik |
erregosi beharko ditugu, samurtu eta jangarri bilaka daitezen. Beste... |
...>, eta zatitu. Bota kuia zartagian, eta eduki |
erregosten. Erantsi esne gaina eta salda, eta erregosi. Txikitu dena, ... |
Indioilar izter |
erregosia |
SALTSA NOLA PRESTATU? Barazkiak zatitu eta ondo |
erregosi padera batean, gorritzen hasi arte. Pattarra erantsi eta su... |
...ki berdurak (ez, patata ez) xehe-xehe. |
Erregosi oliotan, su txikian. |
...dira, ia astebururo, Boilurreko platerak prestatzera. |
Erregosiak, babarrunak, patatak, barraskiloak. Ez da jairik Boilurren ... |
...a pil-pilean. Etzi marmitakoa eta igandean buztan |
erregosia. Guztira, usain goxoz beteriko sei egun izango dira. Bihar,... |
...zatietan, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz |
erregosi, eta nahastu. |
...eratu, hori ere ondo txiki-txiki eginda. Arin |
erregosi, eta piper gorria eta berdeak gaineratu, xehatuta. Erregosi... |
...armitakoa; eta igandean, zezen buztanarekin egindako |
erregosia. |
BETEGARRIA. Sagar kubotxoak arin |
erregosiko ditugu, gurinaren erdiarekin. Ondoren, gauza bera hirugihar... |
...ira. Arin frijitu xerra sagar biak. Arin |
erregosi zartaginean, alde bietatik, xerra foi fresko biak. Eta, ger... |
DASTATZEKO ORDUA. Hiru mila lagunentzako okel |
erregosia prestatuz itxiko dute Gurokelaren astea, Erriberako merkatu... |
...u eta olio zorrotada batekin lapiko batean ondo |
erregosi, 21 minutuz gutxi gorabehera. Ondoren, gurina gehitu, eta, ... |
Pasta, |
erregositako perretxikoekin |
...> baterako, 72 orduz 54&fraq14;C-tan |
erregositako behiki guri-guria, eztitsua. |
...o larruz jantzia, lapiko batean asto okelaren |
erregosia sukaldatzen ari zen, eta animalia beraren hanka zerabilen. ... |
... baratxuriak juliana eran, eta jarri padera batean |
erregosten, su eztitan. Ondo erregosita daudenean, erantsi ardo zuria ... |
...at jarriko dugu. Zapo kubotxoak eta otarrainxkak |
erregosiko ditugu bertan, gehiegi egin gabe. Atera eltzetik eta gorde.... |
...iba olio txorrota batekin tipulina ordu laurden batez |
erregosi. Jarraian, gehitu txanpinoiak xafletan moztuta. Minutu batz... |
...> moztu tipula eta piper berdea. Lapiko batean |
erregosten jarri, olio eta gatz pitin batekin, su motelean. |
Plater barrenean ipini arin |
erregositako udarea; haren gainean ahate-papar xerrak ipini eta laranja ... |
Guztia ongi |
erregosten utzi, hamabost bat minutuz, su motelean. |
OILASKO SALTSA. Oliotan |
erregosiko dugu oilaskoaren hezurdura, gorritu arte. Kendu eltzetik. B... |
...ak kendu, eta dado txikietan zatitu. Jarraian, tipula |
erregosten ari den zartaginera gehitu. |
...ratxuriak, porrua eta azenarioak). Padera batean |
erregosi, pitin bat gorritu arte. Otarraintxoen edo izkiren buruak g... |
...eta, hiru minutuz, su ez oso bizitan |
erregosiko dugu. Katilukada bat amerikar saltsa bota ondoren, eta arro... |
...in batera koadrilak Uriguen parkera abiatzen dira |
erregosia prestatzeko, eta eguna lagunartean igarotzeko kokaleku on b... |
...oarekin, txistorra, solomoa piperrekin edota txahalki |
erregosia dela, hamaiketako oparoak egiten dira sanferminetan. Ez dir... |
...zukre gehitu, eta bost bat minutuz su ertainean |
erregosi. Ondoren, sua itzali, eta aurrez egin dugun krema zartagin ... |
Su ertainean hamabost bat minutuz |
erregosi, noizbehinka buelta batzuk emanez. |
...ta piper gorria eta berdeak gaineratu, xehatuta. |
Erregosi berriro arin, eta tomate saltsa eta piper txorizeroen mamia... |
...elena jarri, eta lau bat minutuz kokotxak |
erregosi eta ondoren, lapikoa sutik kendu. |
...Bitartean, moztu tipula gorriak juliana moduan, eta |
erregosi beste lapiko batean, olio eta gatz pixka batekin, ordu erdi... |
...>16 xerra tipula, fin-finak. Dena arin |
erregosia, eta gatz ukituarekin |
...liana moduan moztu, eta 30 minutuz lapiko batean |
erregosi, olio zurrutada eta gatz pittin batekin, su motelean. Ez es... |
...n, zinta xukatuekin, batere urik gabe. Azken |
erregoste kolpe bat eman, eta zerbitzatu baino lehen perrexil xehatua... |
...rrak, laranja saltsarekin eta kumino oliotan arin |
erregositako udareekin |
...agin batean oliba olio pitin batekin ordu erdiz |
erregosi. |
...ean erregosi. Arroza gaineratu, eta nahasketa arinki |
erregosi. Esnea eta esnegaina beste ontzi batean nahastu, eta arroza... |
...); eragin zurezko ziri edo koilararekin, barazki |
erregosiez arraina blaitzeko. |
...xiki batean: xehatu tipulatxa, fin-fin, eta |
erregosi su ertainean ozpin eta 15 cl. saldarekin. Murriztu lautik b... |
Barazkiak lehen sakaldiko oliba oliotan |
erregosi. Ondoren, jarri barazkiak platerean, gainean arrautzak eta,... |
...uko dira larunbatean Urdulizen (Bizkaia). 43. Buztan |
erregosiaren Txapelketa aitzakia hartuta, egun osorako ekitaldiak antola... |
Zuritu otarrainxkak, txiki-txiki zatitu eta arin |
erregosi olio apur batez. Xehatu fin-fin tipuletak eta tipulinak. Er... |
...>direla uste du Garrok. «Udazkenean eta neguan |
erregosteak eta labean egindako prestaketa luzeagoak erabiliko genituzk... |
3 Bien bitartean, hartu zartagina, eta |
erregosi ahate bularkiak, ahate urdaiazpikoa, arandoiak, sagar zatia... |
...tz pitin bat bota, eta hamar bat minutuz |
erregosi. Txanpinoiak eta kuia txikia ere xaflatan moztu, eta zartag... |
...uko dugu lehenik, juliana eran. Padera batean |
erregosiko dugu, olio pitin batekin. Ondo erregosi dadila, baina gorri... |
...an oliba olio zorrotada batekin bost bat minutuz |
erregosi. |
...ainbat koipe eta oliotan frijitu, konfitatu eta |
erregosi; labean, plantxan eta parrillan erre; uretan eta bestelako ... |
...ipulina txikitu juliana erara, eta lapiko batean |
erregosi, oliba-olio zorrotada batekin, gutxi gorabehera hogei minut... |
|
Erregosi usainak beteko ditu Paresiko bazterrak |
...>txiki egin, eta beheratu. Ondoren, onddoak |
erregosi, ondo egiten diren arte. Irabiagailuarekin onddoak birrindu... |
...aren krema, porruaren krema, galeper arrautza eta onddo |
erregosia ditu; zapore leunetik indartsuagora». |
...rtagin batean olio pixka bat, eta bertan |
erregosi tipula eta baratxuria. Ondoren, onddoak gaineratu. Gatz pun... |
...Tipula erdi gorritu denean, erantsi patata. |
Erregosi presarik gabe, ongi egin daitezen puska guztiak. |
...ontzeko: plater barrenean ipini odolki arin |
erregosia; odolkiaren gainean ipini pipermorro zerrendak, eta piperre... |
Odolki arin |
erregosia, pipermorro errearekin eta ur irakinetan egindako arrautzek... |
Barazki eta txekor azpizun |
erregosia |
...rainxkak gehitu, eta minutu pare batez guztia ongi |
erregosi. |
...ero eta tomatez egindako saltsa eta ogia, xerratan. |
Erregosi dena, xuabe-xuabe. |
...en hastean, fruta pusketak gehitu: 3 edo 4 minutuz |
erregosi. Ondoren, aurrez prestaturik dugun krema gehitu, nahastu, s... |