...>ririna,agantztetalolioebegetalak,rura,agatza,m |
emultsionatzaileag(gantz-azidoomono-tetaidiglizeridoak),zazidoizitrikoa,apata... |
Elikadura kezkak Zer dira |
emultsionatzaileak eta zertarako eransten zaizkie elikagaiei? |
...zeko helburuz, batzuek xantana goma izaten dute, |
emultsionatzaileak, agar-agarra eta garrofin goma.Nutrizioaren ikuspegitik, ge... |
...tu gisa) eta kopuru txikietan, ohikoa baita |
emultsionatzaile moduan erabiltzea, distira-emaile moduan edo argigarri modu... |
...>, azukrea, landare gantza, gatza, baba irina, |
emultsionatzaileak, (E-471, E-481), ozpina, kontserbagarriak (E-282, E-200) et... |
Produktua leuntzeko |
emultsionatzaileak, biskositatea areagotzeko lodigarriak eta produktua talka t... |
Nahastura horri arrautza zuringoa erantsiz gero, |
emultsionatzaile lanak egiten ditu, eta mousse baten itxura hartzen du. |
...>ez ionikoak: eragile detergente leunak, aparraren |
emultsionatzaileak eta egonkortzaileak. |
..., irina tratatzeko substantzia (sodio metasulfitoa), |
emultsionatzailea (soja lezitina) eta lurrina. |
...aren landare zuntz disolbagarria (% 1,2), ozpina, |
emultsionatzaileak (E-472e, E-471, E-481, E-472c), kontserbagarriak (E-282, E-... |
...>, kakao pasta, kakao gurina, inulina, esne-hautsa, |
emultsionatzaileak (gantz azidoen mono eta diglizeridoak, gantz azidoen propan... |
...ota hori dietan osagarri ez ezik aditibo |
emultsionatzaile gisa ere baliatzen da (E-322) txokolate, gozogintza, margar... |
...an, arrautza osorik edo partzialki ordezkatzen duten |
emultsionatzaile eta egonkortzaileez ari bagara. |
Eragile detergente |
emultsionatzaile eta egonkortzaile gehien duena. |
... olioek, azukre dentsitateak eta gehigarri kopuruak ( |
emultsionatzaileak, egonkortzaileak, lurrintzaileak eta herdoilaren aurkakoak)... |
Zenbaitek, aditiboak baliatzen dituzte: |
emultsionatzaileak, egonkortzaileak, antioxidatzaileak, koloratzaileak eta lur... |
|
Emultsionatzaile edo egonkortzaileek, berez nahastezin diren sustantzien elk... |
...arri fisikoak indartzeko; baita lezitina ere, |
emultsionatzaile gisa; eta kaltzio propionatoa fungizida gisa, ez dadin ondd... |
...ultsionatzailea eta aroma), gurina, esne proteinak, |
emultsionatzaileak, lodigarriak eta aromak. |
Elikagai prozesatuetan zein |
emultsionatzaile erabili eta nola, hori Europako Batasunak arautzen du. |
...>, gari irina, gurina, arrautza, azukre beltza, |
emultsionatzailea (E471), egonkortzaileak (E401, E410), arto irina, lurrina, ... |
Egonkortzaileak eta |
emultsionatzaileak |
...irina, inulina (elikadura-zuntza), gari glutena, |
emultsionatzaileak (E-471, E-481), esne-hauts gazura, kontserbagarriak (E-200,... |
...ko txokolate beltza (%13), kakao pasta, azukrea, |
emultsionatzailea (soja lezitina), banilla lurrin naturala, txokolate zatiak ... |
...20-30), eta ugariago ura eta almidoia, zeinak |
emultsionatzaile gisa jarduten baitu (beti kopuru handiagoa eskatzen dute ma... |
Aditibo |
emultsionatzaile gisa baliatzen dira (lezitina edo E-322 horri esker, gantza... |
..., gainera, ugari izaten dute lezitina ere; |
emultsionatzaile bat da, eta lipidoen mailak doitzeko balio du. |
Eragile detergente, |
emultsionatzaile eta egonkortzaileen ehuneko baxuena duena. |
Lezitina izeneko |
emultsionatzailea (E-322) erabiltzen da gehien txokolate industrian, gozogint... |
...a, ura, landare olioa, azukrea, gatza, legamia, |
emultsionatzaileak (E-471, E-472e eta E-482), hobetzaileak (E-300 alfa-amilasa... |
... emateko), olioa (produktua lehor ez dadin), |
emultsionatzaileak, lodigarriak eta bestelako eragileak dira: substantzia hidr... |
|
Emultsionatzaileak: E-480 (estearil 2-laktiliko azidoa), E-481 (estearoil-2-la... |
...saturiko produktuek dauzkaten aditibo egonkortzaileetan, |
emultsionatzaileetan, lodigarrietan eta bestelakoetan ere ager daitekeelako, gut... |
...bikarbonatoak), esne-hauts gaingabetua, lurrinak, |
emultsionatzailea (soja lezitina). |
...zeridoek (produktu prozesatu askotan erabiltzen dira |
emultsionatzaile horiek: pasteletan, opiletan eta gozogintzan, oreetan...) e... |
...o gurina, esne-hauts gaingabetua, esne-hautsa, |
emultsionatzaileak (gantz azidoen mono eta diglizeridoak, amonio fosfatidoak, ... |
...tezke (aditiboetan, batik bat: lodigarriak, |
emultsionatzaileak, kontserbatzaileak eta antzekoak) baina azterketak frogatu ... |
...latezko txirbilak (azukrea, kakao orea, kakao gantza, |
emultsionatzailea eta aroma), gurina, esne proteinak, emultsionatzaileak, lod... |
...urrinak), koko olio hidrogenatua, txokolate zatiak, |
emultsionatzailea (E471), egonkortzaileak (E410, E412, E407).Elikadura aipame... |
...zeko helburuz, batzuek xantana goma izaten dute, |
emultsionatzaileak, agar-agarra eta garrofin goma. |
Mildred laginak izan ezik, gainontzeko guztiek |
emultsionatzaileak baliatu dituzte. |
...ak eta ozpina, eta zenbait gehigarri ere bai ( |
emultsionatzaileak, kontserbatzaileak eta azidotasun-doitzaileak). |
...tenen ura eransten diotelako eta ekoizle batzuek |
emultsionatzaileak eta egonkortzaileak erabiltzen dituztelako arrautzarekin ba... |
...> ez bezala, zenbait gehigarri agertzen dira: |
emultsionatzaileak, loditzaileak, azidotzaileak, kontserbatzaileak, koloratzai... |
|
Emultsionatzaileak (lezitina eta estereak) darabiltzate Gullón, Lu, Cuetara, F... |
...a, landare olioak, esne-gaina, gurina, azukreak, |
emultsionatzaileak, egonkortzaileak eta lurrinak. |
|
Emultsionatzaile moduan erabiltzen diren gehigarri asko daude (E-430etik E-4... |
...>, izan ere, gehigarriz gainezka egoten dira ( |
emultsionatzaileak, zapore-emaileak, egonkortzaileak, lurrin-emaileak eta kolo... |
...itibo baitauzkate (kontserbatzaile, egonkortzaile eta |
emultsionatzaileak -denetan erabilienak-, lurrin emaileak, koloratzaileak, etc... |
...azukrea, gari glutena, gatza, lurrinak, legamia, |
emultsionatzaileak (gantz azidoen mono eta diglizeridoak, Estearoil-2-sodio la... |
Gehigarriei dagokienez, |
emultsionatzaile batzuk -adibidez, lezitina (E-322)- eta baimendutako zapore... |
...katzaileak (sodio eta amonio bikarbonatoak), gatza, |
emultsionatzailea (soja lezitina), esne-hauts gazura, banilla lurrina, herdoi... |
|
Emultsionatzaileek, aldiz, elkarrekin nahas ezin daitezkeen sustantziek bat eg... |
...iak izaten dira: erabiltzen dituzten lodigarri eta |
emultsionatzaileak, lurrina bera, koloragarriak... |
... nahiz eta beste gehigarri batzuk badituen ( |
emultsionatzaileak, kontserbagarriak, lurrinak; gainerako margarinek ere badit... |
... ere asko izaten du kakaoak, eta horrexegatik da |
emultsionatzailea eta horrexegatik ematen du testura krematsua (batez ere, po... |
...atea, azukrea, landare-gantza, glukosa-xarabea, |
emultsionatzaile eta egonkortzaileak, lurrinak eta zaporea moldatzen duten b... |
...472e eta E-341 direlakoak ere erabiltzen dira, |
emultsionatzailea eta azidulatzailea delako lehena eta azidotasun doitzailea ... |
...za eta ura nahasi behar diren bakoitzean, |
emultsionatzaileak erabili behar dira, bestela ez baitago modurik elikagaiak t... |
...-hauts gazura, glukosa eta fruktosa ziropa, gatza, |
emultsionatzailea (soja lezitina), gasifikatzaileak (sodio eta amonio bikarbo... |
...> ohi dira etiketetan: albumina, koagulatzailea, |
emultsionatzailea, globulina, lezitina edo E-322, libetina, lisozima, oboalbu... |
...sailekoa), eta elikadura-industriak lodigarri, |
emultsionatzaile eta gelifikatzaile gisa erabiltzen du, antzeko funtzioa dut... |
Horren adibidea da soja-lezitina: batez ere |
emultsionatzaile gisa erabiltzen den produktu hori soja-hazietan datzan olio... |
...kakao pasta, inulina, kakao gurina, kakao gantzgabetua, |
emultsionatzailea (gantz azidoen mono eta diglizeridoak, gantz azidoen propan... |
...ak, arrautzaren lezitinak elkartuta (horrek jarduten du |
emultsionatzaile gisa). |
...ikina uretan disolbatzen da, detergentearen ahalmen |
emultsionatzaileari esker. Ondoren, objektuak edo azalera uretik |
erabiltzen da. Horretarako, bi faseak dagozkien |
emultsionatzailearekin nahastu eta berotu egiten dira. Ondoren, |
, lektizina sortzen da (lipido saponifikagarri eta |
emultsionatzailea), eta honek lipidoen kontra egiten du |
...>xurgatzeko erraztasuna dutelako. Egonkortzaile eta |
emultsionatzaile moduan erabiltzen da industrian |
...efrigeratzaile, propelente, bits isolatzaileen agente |
emultsionatzaile, agente garbitzaile moduan. Oso erreaktibitate txikia |
gurin, limoi zuku eta ozpinez egindako eta |
emultsionatzaile gisa arrautz gorringoa duen saltsa bat da |
...> emultsio egonkor bat lortzeko. Kasu horietan |
emultsionatzailea gehitu behar da. Emultsio motaren arabera |
...ente, plastifikatzaile, intsektu-hiltzaile eta |
emultsionatzaile gisa, ehunak irazgazgaitz egiteko, kautxu eta |
...ak eta beste zenbait elikagaik ere badute horrelako |
emultsionatzailerik, hala nola lezitina, kolesterola. |
...berdinak (antioxidanteak, bakterizidak, hezetzaileak, |
emultsionatzaileak, etab.) dauzkaten aditiboak eransten zaizkio. Olioa da tala... |
Tentsoaktibo edo |
emultsionatzaile horien egitura kimikoa oso antzekoa da kasu gehienetan; kat... |
...>, erabiliena E-300 azido askorbikoa E-322 - 404 |
Emultsionatzaileak eta egon- kortzaileak; horietan erabilie- na E-322a da, soj... |
...agaik hartzen dute parte (monomeroa, hasarazlea, |
emultsionatzailea eta ura). Disolbatzailea erabili beharrean ura erabiltzen d... |
...desberdinez ezagutzen dira; hala nola, surfaktanteak, |
emultsionatzaileak, tentsoaktiboak,... |
...> erabiltzen dira (gehigarri hori loditzaile eta |
emultsionatzaile gisa erabiltzen da), eta abar. |
...teina hidrolozatuak, elikagai askoren osagai direnak |
emultsionatzaile, zapore-emaile... gisa). |
|
Emultsionatzaileen erabilpen industriala sarritan ur/olio emultsioari aplikatz... |
...agusi bat du: erreakzio-fasea, hau da, |
emultsionatzailearen disoluzioa uretan egiten da. |
...> hautsean, gelatina, karameloa, eraldatutako almidoia, |
emultsionatzailea E-472b, zaporea eta estabilizatzailea (E-407). Guztira lau ... |
|
Emultsionatzaileak, egonkortzaileak, loditzaileak eta gelifikatzaileak |
...>; kontserbatzaileak; antioxidatzaileak eta sinergikoak; |
emultsionatzaileak, egonkortzaileak, loditzaileak eta gelifikatzaileak; azidif... |
...stalde, gozotegi-industrian agente loditzaile eta |
emultsionatzaile gisa. |
|
EmultsionatzaileakUr eta olio soluzioak bategiteko erabiltzen dira. Adibidez, ... |
...> eskatzen baitu. Latexen kasuan, adibidez, duten |
emultsionatzailea desorbatu egin daiteke (latexetik askatu); ondorioz, apar a... |
...este produktu batzuetan ere ezkutuan egon liteke |
emultsionatzailea, distiratzailea, argitzailea baita. Halaber, sukaldeko |
...iteke prozesatutako elikagai askotan; izan ere, |
emultsionatzaile |
E-4XX: egonkortzaileak, |
emultsionatzaileak, lodigarriak |
Egonkortzaileak eta |
emultsionatzaileak: E-4 |
|
emultsionatzaile |
, E-404 eta E-405 bezala ezagutzen ditugu. |
Emultzionatzaile, egonkortzaile eta lodigarri bezala erabiltzen dira. |
--188azukrea..Horiezzgain,,egonkortzaileak,, |
emultsionatzaileak,,koloratzaileakketaazaporeemaileakkereegehitzennzaizkie. |
...>hidrodisolbagarrien nahasteak dira, eta horiei |
emultsionatzaileak gehitzen zaizkie uretan sakabanatze egokia lortzeko. |
...emultsionagarriak; ezin dira urarekin garbitu eta |
emultsionatzaile bat behar du |
Ã,· Emultsioa: koloide berezia da. |
Emultsionatzaile izeneko substantziak proportzio txikiagotan dagoen substant... |