...rkoz, Edesa Industrialen garbiketa lerroa geldi dago, |
egosketa geldi dago, Basauriko lantegia geldi dago, "Garagartzan bak... |
|
Egosketa lerroko eta Basauriko produkzioak etenda, Edesa Industriale... |
...ren beste 5 bat egunean eutsiko dio gangak |
egosketari. Argazkiko unean, 526 gradutan zeuden harriak, eta sua, 800... |
...rikoa edo bitrozeramika baldin bada, itzali plakak |
egosketa amaitu aurretik, oraindik daukan beroa ongi baliatzeko. |
...e katalanei marka ustiatzeko --bbesteakbbeste,e |
egosketaeetaeeltzeenllerroanpprestigioarieeustenddiolakoFFagorrekeet... |
Fagor ez da CNA Groupena, ordea. Eta |
egosketan oraindik izen onari eusten dion marka horren truke royalty ... |
...uz egosi. Gero, atera eta ur hotzean freskatu, |
egosketa mozteko. Atera eta gorde. |
...>, jengibre hauts koilarakada bat irakingo dugu. |
Egosketa baineran botako dugu, eta bertan eskuak edo hankak ( behar ... |
... gehitu; zorroan ipintzen duen denboraren arabera egosi. |
Egosketa horren ur koilarakada bat zartaginera gehitu, hango osagaie... |
...>erdiko pusketetan, edota espageti plater batek bost |
egosketa denbora ezberdin eduki behar dituela... Hau da, batzuek 10 ... |
...> geroztik: bertan behera geratu da ekoizpena |
egosketa lerroan (labeak eta sukaldeak), termoenean eta Geyserren be... |
...ira gehiago ematen digutela, baina ez ahaztu |
egosketa garaian bitamina ugari galtzen direla. Beraz, zuek egin beh... |
Infusioak, |
egosketak, ardoak, likoreak eta abar egin daitezke. |
...in, termo elektrikoak, eta Arrasaten (Garagartza), |
egosketa lerroa labeak eta indukzio plakak eta garbigailuak; Eskor... |
...>lukete. Iragarpenen porrota erabatekoa izan da. |
Egosketa mantsoa falta zutela ziruditen talde batzuk puntu-puntuan z... |
...iluen lerroak ere bere horretan jarraituko du. |
Egosketa, berogailu eta garbigailuen ekoizpena Garagartzako lantegia... |
...handitzeko prozesuan sartuta dago buru-belarri, |
egosketan, etxetresna txikietan, garbigailuetan eta berogailuetan, es... |
...anaren arabera, atzo igorritako ohar batean 61.000 |
egosketa piezaren fabrikazioaz hitz egin bazuen ere; ez dago babestu... |
|
Egosketa |
...oak hermetikoak balira bezala itxita egotea. Horrela, |
egosketako lurrun guztia barruan geldituko da, eta horrek zapore indar... |
...arrak, baina bere erremintak hain dira bereziak |
egosketa erdian egonda ere Europako elitean burrunba eginez sartu ba... |
...ako botoarekin ezarri zuten neurri hori. Hala, |
egosketan hiru aste egon dira jarduerarik gabe, eta, garbigailuen ler... |
... izan du negozio ereduan: enpresa berriaren oinarria |
egosketa izan da; harekin batera berogailuen atalak (Geyser Gastech)... |
...oituta, azaroan bi astez eten zitzaien kontratua |
egosketako langileei --26aniitzulizzirenllanera--,tetaalausastezagarbi... |
...dernizatua. Badu eboluzio puntu bat: tenperaturak, |
egosketa moduak, aurkezpenak... |
Azaroan hasi zen labeak eta |
egosketa plakak egiten, Garagartzako lantegian; Eskoriatzakoan eltze... |
...go zuen ez zuen argitu. Fagorren garaian, |
egosketa atala zen kooperatibaren errentagarriena. |
... iritsi dira, ordea, CNAren planak betez gero. |
Egosketa lerroak ematen dituen emaitzetatik urrun daude garbigailuak... |
...a merkatuko lehiakideen indarra kontuan hartuta, baina |
egosketaren atalean ere huts egiten ari da CNA, eta alor horretan Fagor... |
Zukuak, kataplasmak, |
egosketak eta xarabeak egin daitezke porruarekin. Dena den, ez dago h... |
Ondoren, barazkiak ur hotzetatik pasatu, |
egosketa eteteko eta barazkiak freskatzeko. |
...minutuz egosi, eta ur hotzetan prestatuko ditugu, |
egosketa prozesua mozteko. Gero, gorde. |
Utzi masailak hozten eta iragazi |
egosketako salda, zapaldu gabe. |
Plaka edo |
egosketa gunearena baino diametro handiagoko kazola eta zartaginak e... |
|
Egosketako ura ez da bota behar harraskatik behera, bertan mineral-gat... |
... launaka botata; ez bota guztiak batera, |
egosketa eten ez dadin. |
Kolorerik gorriena duen tomate mota |
egosketetan erabiltzen da gehien, tomate saltsa edo zopak egiteko (gazp... |
...> keztatu egin daitezke, nahiz eta azken |
egosketaren aurretik ere keztatzerik badagoen. |
...etan ugaldu daitezkeen bakteriak dituzte: ontziratzea |
egosketaren ondoren berehala egiten denean, behar bezain laster hozten ... |
...Adinak moteltzen du nire urdailaren beroa; bere |
egosketa ez hain osoa izanez, gai gordin hori nire giltzurrinetara i... |
...>ez inorenetik, egitea da, beraz, hau |
egosketa moeta orotara hedatu behar da. |
...hura bera izango zen, edota harekin egindako |
egosketa bat. Holsteinen, mihura, batez ere haritzetik hartutako mih... |
...> daiteke zauri guztien kontrako erremedioa den |
egosketa bat ontzian. Horrela, Afrikan landare parasito baten hostoe... |
...izanik ere, arras epela eta ahikorra baita; eta |
egosketak neurriz arras ongi egiten dira, eta trinkotasunez gaizki, s... |
...nak, egosteko ezgai izanik, usteltzearen bukaeran |
egosketa arinekin utzi zituen eta horrek, bere akatsagatik, ezin zit... |
...a eraldaturik. Eta, horretara, badiogu ezen |
egosketaren arrazoi formala ez dela gauza bere bero naturalarekin egost... |
...iten dira, eta ez umetokiaren beroarekin. Eta |
egosketaren arrazoi formala bere bero natural propiotik, eta ez inorene... |
...elduarekin baizik; eta hori argi frogatzen da |
egosketa molde guztietatik ibiliz, zein baitira: maturitas, elixatio... |
...>ona dutenean, jadanik usteltasunetik atera eta |
egosketara iraganak dira, aldaketa horrekin (Hippokratesek dioenez) ga... |
...at baita, burmuinak, elikatzean, egiten duen |
egosketatik harrotua; eta atal horrek nolako kolorea daukan, halakoxea ... |
...>eskema laukoitzaren arabera) lau funtzio dagozkio: |
egosketa, nahimena, atxikimena eta kanporaketa (cfr. Galenoren De fa... |
...k gabe ez dakieke uka gosea ernatzen dutela, |
egosketa erraztu eta alaitasun berri zerbait mailegatzen digutela, i... |
...ezarri eta labera sartzen da, betiere gainaldeko |
egosketa orekatua izan dadila saiatuz. Sobao pasiegoak |
...be elektriko Labe elektrikoak erabat automatizatuak dira; |
egosketa perfektua da, une guztian tenperaturaren gainean |
...sumitzeagatik, hiltegietatik pasatu gabe. Janarien |
egosketak parasitoaren larbak hiltzen ditu, baina gazitze |
ozpina edota limoi zukua gehitu ohi zaio. |
Egosketa denbora 3-4 minutukoa izango da eta arrautza |
Egosketa |
Egosketa janariak prestatzeko teknika bat da, elikagaia |
...rakiten hasten denean gaztainak botatzen dira, |
egosketa denbora 40 minutuz mantendu, baina adi |
eskuz zein torno mantsoarekin egiten zuen lana. |
Egosketa prozesua ere hobetu egin zen tenperatura gehio |
...okin bakoitzaren esperientziak markatzen du askotan. |
Egosketaren lehenengo 10 minutuek labea lehortu egiten dute |
baporeak ihes egin dezan uzten du, honela |
egosketa denboran zehar barneko presioa egonkor mantenduz ( |
...giteko oinarrizko gaia linazi-olioa da; haren |
egosketa oinarri duten hainbat prozeduraren ondorioz linoxina ( |
...ko batzuen oinarria ere izan zen jatekoaren |
egosketatik abiatuz, eta beranduago konplexutasun maila altuagoko |
...turalizatzen ditu eta gutxiago disolbatzen dira, |
egosketan aleei osotasun gehiago emanez. Hurrengoan, ale |
...kiak azkarrago sukaldatu daitezen errazten du, ohiko |
egosketa denbora hiru edo lau bider murriztuz. |
arruntek 0,8 mm-ko lodiera dute; " |
egosketa azkarreko" oloek 0,4 mm-koa gutxi gorabehera, |
...ina da eta ondo prestatutakoa. Zeramika horren |
egosketaren tenperatura guztiz kontrolatuta zegoen. Azala leuna |
arrautza bat da, nagusiki oilo arrautza. |
Egosketan zehar arrautzak oskola mantentzen du. Uretan |
eta, horrela, ura azkar birxurgatzen du |
egosketan edo beratze hutsean. Zenbat eta meheagoak |
...janariei zapore gozoa emateko erabiltzen dena. |
Egosketa 170 °C graduko teneperaturan egiten da; |
irinarekin. Mihilua ur gazitan egosten da. |
Egosketako uran semola botatzen da, baina egurrezko |
olioa kakahueteetatik ("Arachis hypogaea"), haien |
egosketaren bidez edo prentsa hidrauliko batean, ateratako |
...n egitura kimikoa dute. Termoegonkorrak dira eta |
egosketak ez ditu suntsitzen. D bitamina bi |
...>ez zuten buztinekin egiten ziren, erredukzio |
egosketa prozesu antzinako baten arabera. Burdingintzaren zabalkunde... |
heldu gabe. Urak irakiten badu, orduan |
egosketatzat hartzen da. Kafea, gure historian, |
...>ugari dituenez digerigarria egin ahal da |
egosketaz. Elikagai iturri garrantzitsu bat izan ziren |
...urrenik. Buztinak nahiko fiank ziren eta |
egosketa ere ezagutzen zena baino hobea zen. |
|
Egosketa Egosketa janariak prestatzeko teknika bat da, |
zabaldua. Batzuetan, arrain zopan gehitu daiteke |
egosketa amaieran edo arrautza irakin gainean. Euechinoidea |
pasatzen da 100 °C-ra iristen denean, |
egosketa azkarra da. Lurrunetan egosteak homogeneoki egostea |
...ostera, zailtasun handiak topatu zituzten. 1949an |
egosketarako patente bat erregistratu zuten eta 1953an, |
...>oso xehatutako erretxina gutxiko zuhaitzen adarren |
egosketatik dator, edo landare-olioen (hidrokarburoak) |
...autzak egosten aritzen ziren. Mikrouhinek eragindako |
egosketa asmatu berria zen. Taxuketak eta komertzializazioak, |
Karegileak kea behatuz jakin zezakeen |
egosketa zein urratsetan zegoen. Kearen kolore zuriak tenperatura be... |
...go omen da. Azeribuztanaren ( Equisetum telmateia ) |
egosketa konjuntibitisaren kontra erabiliko dugu eta uztaroaren sust... |
...rauten baitute. Bestalde esan, zenbait bitamina |
egosketan uretara pasatzen direla eta ur hori, harraskatik bota ordez... |
...>Izan ere, tenperaturak garrantzi handia hartzen du |
egosketa horietan. Kolagenoak noiz desnaturalizatzen diren, edo miog... |
Pentsa kondrita karbonotsuaren |
egosketak karbonoa eta hidrogenoa ematen dituela, eta honen ondorioz ... |
...ndarean zeuden printzipio guztiak agertuko. Izan ere, |
egosketa eraldaketa-prozesu bortitza da eta ondorioz, belarraren kon... |
Duela 100 urte, elikagai-zientzilariek |
egosketa ordez bero-tratamendu leunagoak erabiltzen hasi ziren: past... |
...tasunez kontrola daiteke. Mugaritzen, esaterako, |
egosketa luzeak egiteko erabiltzen dute, batez ere. Izan ere, tenper... |
...aurreliseriketatzat jo daiteke. Esate baterako, |
egosketan azukreak hidratatu, proteinak desnaturalizatu eta koipeak e... |
...>ditu. Janaria kutsatzen badute, haragia batez ere, |
egosketari aurre egiteko gai dira. Platera bero mantentzen bada, jange... |
Bada fase honetako beste metodo bat Eraldatutako |
Egosketa Jarraia (MCC) deritzona. Metodo hau presio altuan eta baxua... |
...aurreliseriketatzat jo daiteke. Esate baterako, |
egosketan azukreak hidratatu, proteinak desnaturalizatu eta koipeak e... |
...en zulo batek airearen sarrera erregulatzen zuen. |
Egosketa sei bat egunen buruan amaitzen zenean, sua itzali egiten ze... |
...a ezinbestekoa da arrautza gehitu ahal izateko. |
Egosketaren bidez toxinak desagerrarazi eta basalandarea jangarria egit... |
...a arroza bezala mila modutara erabil daiteke, baina |
egosketa luzeagoa behar du. |
...zen duen kraft prozesua ondokoan datza: aurrenik |
egosketa luzea, ondoren deslignifikazio oxigenatua eta, azkenik, ozo... |
|
Egosketako etxetresnen marka handi askoren produktuen tripetan Euskal ... |