...c Seralini zientzialariak eta Jerome Douzelet sukaldariak |
dastatzaile jakitunei eta sukaldari ezagunei proposatu diete kalitate h... |
...> uzten dizu, eta sortu eta birsortu egiten da |
dastatzaile bakoitzarekin». Honen haritik, joan den igandean Altsasuko ... |
Dastatzea amaitzear dela, eskua altxatu du |
dastatzaile rolean aritu den lagun batek: «Egia da: sagardoa kopan ezbe... |
...urten ere lehiaketa, eta epaimahaia Idiazabal fundazioko |
dastatzaileen kontseiluko kideek osatuko dute. Haiek arduratuko dira irab... |
|
Dastatzaile bikainak ezagutzen ditut, ardo batek sor ditzakeen sentsazi... |
... gazta lehiaketako epaimahaikideak. Idiazabal izendapeneko |
dastatzaile Jose Ramon Agirianoren ahotik gaztak nola epaitu ikasten ar... |
.... «Isildu hadi dinosauro alaena, benetako esentzien |
dastatzaile eta jakitun bakan haizela pentsatuko duk, baina hemen haiz ... |
« |
Dastatzaileak ez du ardoa edan behar. Koloreari eta usainari erreparatu b... |
...ela dio Richard Patersonek, Whyte & Mackayren maisu |
dastatzaileak, baita Ernest Shackletonek idatzitako eskutitz bat duela, k... |
Prezioak ere, nola ez, badu eragina. Eta |
dastatzailearen edo edalearen esperientzia pertsonalak ere badu zerikusirik... |
...kastaroak emango dituzte. Han izango da munduko ardo |
dastatzaile onetako bat: Jean Luc Pouteau. |
... eta halaxe berretsi du Victoria Urrestik, jaialdian |
dastatzaile eta epaile izandakoak: «Gogoratzen dut bonba bat zela, test... |
...atzen du eta sodio-azetatoa gazi apala da. |
Dastatzaileen zeregina, zapore horien intentsitatea balioztatzea izan zen... |
...>naiz zurrutean etxean. Orduan bai, orduan |
dastatzaile profesionala bihurtuko naiz. Botilak binaka. |
...a guztietan parte hartzen dute epaimahaian fundazioko |
dastatzaileek. |
...tan... asmatzen saiatu behar genuen. Ehun |
dastatzailek parte hartu genuen, eta hamar bat ziren emakumeak.Lehiaketa... |
...uzun guztia edan, bestela akabo! Okerra hor dago. |
Dastatzaileak ez du ardoa edan behar. Koloreari eta usainari erreparatu b... |
Dastatzailea izateko, |
dastatzaile bilakatzeko, praktika da garrantzitsuena; saiatua izatea, p... |
...>, balorazio orokorra agertu beharko da, jakiteko |
dastatzaile jakin horrentzat ardoak ze balioa duen, ze inpresio duen, e... |
...robek irauten duten bitartean, hainbat hilabetez, |
dastatzaileek eskala eta erreferentzia ezberdinen arabera ikasiko dute pr... |
Eta |
dastatzaile profesionalen tokian jarri behar izan zuten gero. Edalontzi... |
...batzen dituen talde horretan enologo, sommelier eta |
dastatzaile batzuk izan gara. Gure lana puntuatzeko irizpideak metatzea... |
...behar duen puntuaketa definitu dugu. Horri esker, |
dastatzaile guztiek irizpide berak erabiliko ditugu ardoa definitzeko. |
Ardo |
dastatzaileak mozkortzen al dira? |
|
Dastatzailea izateko, dastatzaile bilakatzeko, praktika da garrantzitsue... |
....), guztizko balorazioa beti izango da subjetiboa, |
dastatzaileek jasoko dituzten pertzepzioak desberdinak izango direlako, a... |
...na, ardo munduari eta ardoei buruzko aditu eta |
dastatzaile bikaina. |
...a apaintzen zuten ikusi ahal izan zuten |
dastatzaileek. |
...> azokan. Gainera, hainbat sukaldari eta ardo |
dastatzaile ospetsuk ikastaroak emango dituzte. Han izango da munduko a... |
...r saltsa antzekoak diren». Era berean, |
dastatzaileen onespena, gozogilearentzat, «turroiaren labela lortzea beza... |
...izanik, Montilla-Morileseko oihartzunak hurbiltzen ditu |
dastatzailearengana. |
...a irakurri ondoren argi izan behar dugu |
dastatzailearen inpresioa, iritzi garbia. Ardoaren ezaugarriez gain, balora... |
...arako, galdetegi bat ere betetzeko eskatu zien |
dastatzaileei. |
...> itsua lehiaketa egingo da. Binaka arituko dira |
dastatzaileak, eta sei ardo dastatu beharko dituzte, zein den bikoterik t... |
...en, eta horiek neurtu eta markatu ondoren, |
dastatzaileak entrenatu eta kualifikatu egin ziren, azkenik praktikara er... |
...etik, esperientzia (usaimen memoria garatzeko) eta |
dastatzailearen egoera físiko ona; kontuan hartu katarro batek, adibidez, u... |
...na dagoelako gustatuko zitzaien, segur aski. |
Dastatzaileek azaldu didatenez, izar bateko produktuak oso elikagai onak ... |
Ardo |
dastatzaile? |
...>bai, ardoaren munduarekin lotura handia du: ardo |
dastatzailea da. Egun, Donostian bizi da. Lanetik kanpora ere, gogoko du... |
...azta ekoizleak, antolatzaileak, erakundeak, enpresak, |
dastatzaileak, sukaldariak eta hedabideak elkartuko dira. |
...ota hoberena eman zioten Agourri. 10/10 . |
Dastatzaileak profesionalak dira, eta horrek ere badu bere alde ona Etxel... |
...koa alegia. Produktua aztertzeko tresna nagusia |
dastatzaile taldea da metodoan; Gasteizko EHUko Analisi Sentsorialeko L... |
...tzeko lehenengo pausoak. Orduan, Nafarroako Olio |
Dastatzaileen Taldea eratu zen, helburu nagusi batekin: olio ekoizleen se... |
...nak, hain zuzen ere. Idiazabal sor-markako |
dastatzaile ofizialek ebatziko dute zein den guztietan onena. Halere, f... |
...ien harritzen nau, gehien liluratzen nau |
dastatzaile batengan, zehatza izateko gaitasunaz gain, edozein ardo tes... |
...gok galdetu didate ea edonor izan daitekeen ardo |
dastatzailea. Erantzuna oso erraza izan da beti: bai, bai, noski. |
...jakiteko gogoak eta kuriositateak ardo aditu eta |
dastatzaile bikaina bilakatu du. |
...n sailkatu ziren lehiaketa berean, izugarrizko |
dastatzaile maila erakutsiz... |
...e iluna eta zapore biziegia ez zitzaien gustatu |
dastatzaileei. |
...ia ehun gramoko.Dastatze proban, 7,2 puntuz, |
dastatzaileen gustukoena; aldeko aspektuak:" zapore goxo-goxoa"," kraskat... |
|
DASTATZAILEAREN AHOSABAIA: |
|
Dastatzaileei gutxien Miko gustatu zitzaien (okerrena zela adierazi zuten... |
...kitu "gogor eta lehorra" ez zitzaien gustatu |
dastatzaileei. |
...una nabarmenekoa izaki, zaporea ez zen |
dastatzaileen gustukoa izan: "garratz eta bizitasun apalekoa" . |
...netako bat denez) asko gustatu zitzaien |
dastatzaileei. |
...ino...baina ez.6,9 puntu eman dizkiete |
dastatzaileek gurinik gustukoenei (Breda eta Président" zabalerraza "gust... |
...>): bigarren hauek, oliba-oliotan espezializatutako |
dastatzaileek egiten duten zentzumen-azterketa homologatuan neurtzen dira... |
...uz: kolorea, usaina eta zaporea atsegin zaizkie |
dastatzaileei; zapore ahul, jelatinatsua eta ukitu gogorra, berriz, gaitz... |
Itxura ez zitzaien gustatu |
dastatzaileei. |
...>ezaugarri onen atalean, horixe nabarmendu dute |
dastatzaile ofizilek ere). |
"Gozo ukitua" gustatu zaie |
dastatzaileei, baina "kola zapore gutxi" hartu diote. |
...ain eta zapore gazia atsegin gertatu zitzaizkien |
dastatzaileei. |
|
Dastatzaileek nabarmen nahiago izan zituzten kontserbako menestrak. |
...>eta ezohikoa eta ukitu lehorra gaitzetsi zituzten |
dastatzaileek. |
...iskositatea eta bukaerako zaporea gustatu zitzaizkien |
dastatzaileei. |
|
Dastatzaileek, aukerarik edukiz gero, hurrak erantsiko lituzkete, eta eki... |
...kolorea, zaporea eta samurtasuna atsegin zaizkie |
dastatzaileei; gazitasuna eta bukaera, berriz, gaitzetsi dizkiote. |
...aerako zaporea eta ukitua ez zitzaizkien gustatu |
dastatzaileei. |
|
Dastatzaileen iritziz, ongi |
|
Dastatzaileen zaletasunean lehena; itxura, zaliore, biskositate, liuskete... |
...> gertuago. Azpimarratzeko alderdirik ez du. |
Dastatzaileen panel ofiziala: 7 puntu. " Oliba helduaren fruta-agerpen ar... |
|
Dastatzaileak haurrak direnez, puntuazioa 1 eta 5 puntu bitartekoa da, be... |
Haur |
dastatzaileek croissant hauen zaporea eta bukaerako zaporea goretsi, bain... |
...renetako bat: itxura asko gustatu zitzaien |
dastatzaileei. |
...z baitzen nabarmendu gainerakoen aldean: |
dastatzaileen iritziek, oro har, ez dute bost gazten arteko alderik azpim... |
...>merkeena. Kontsumitzaileen dastapena: 5,5 puntu, |
dastatzaileei gutxien gustatu zitzaiena. Zapore sendo, mikatza. Dastatzai... |
...>4 puntuz, bananazkoetan gutxien gustatu zaiena |
dastatzaileei; aldeko aspektuak: "banana zapore sakona"; kontrako aspektu... |
...liba Olioaren Lanbidearteko Erakundeko kudeatzailea eta |
dastatzailea: ""Mina edo mikatza bada, seinale ona: herdoilaren aurkakoa... |
...atze probako emaitzak apal-apalak izan ziren: |
dastatzaile gehienek edariok ondo ezagunak dituzten arren, lagin bakar ... |
...> proban, 7 puntuz, gehien gustatu zaiena |
dastatzaileei; aldekoak: "zapore naturala" eta "kraskatsua"; aurkakoak: "... |
...leptikoak zehaztean: oliba-oliotan espezializatutako |
dastatzaileek osatzen duten panel ofizialak eginiko zentzumen-azterketare... |
|
Dastatzaileek 8 baino gehiago izan behar dute, eta 12 baino gutxiago, eta... |
|
Dastatzaileen gusturako, hurrak eta mahaspasak falta ditu, eta garbantzua... |
Kolorea ez zitzaien gustatu |
dastatzaileei, artifiziala zelako, ezta betekia ere, lehorregi gertatu zi... |
... eta Argal (5,3) gutxiago gustatu zitzaizkien |
dastatzaileei. |
|
Dastatzaileen zaletasunean, itxuran, liusketen liresentzian eta bukaeran,... |
|
Dastatzaileen zaletasunen arabera, erdialdeko tokietan; itxura eta biskos... |
...> kalifikazioa. Ez du azpimarratzeko alderdirik. |
Dastatzaileen panel ofiziala: 6 puntu, beraz ez da iristen" birjina apart... |
..., zapore zukutsua eta zuntz-ukitua goretsi zituzten |
dastatzaileek. |
...>eduki akats organoleptikorik (zaporea, lurrina...); |
dastatzaile talde batek egiaztatu beharko du hori, eta haiek izango dut... |
...a, ke-zaporea eta guritasuna atsegin zaizkie |
dastatzaileei; pusketa beltza agertzea, usaina eta ukitu guria, berriz, g... |
... usaina eta mamiaren leuntasuna atsegin zaizkie |
dastatzaileei; zapore ahula eta gazitasuna, berriz, gaitzetsi dizkiote. |
...naren itxura gainontzekoen azpitik baloratu zuten |
dastatzaileek. |
...an, 7,1 puntu; aldekoa:" zaporea"; aurkakoak, |
dastatzaile askoren iritziz," esnetan blaitzean bigunegi geratzen dira"... |
...rketa organoleptiko konplexua egin zuen, bai |
dastatzaile zailduekin, baita espezializatu gabeko kontsumitzaileekin e... |
...ada ere, kolore hits zurbila ez zitzaien gustatu |
dastatzaileei. |
...a, usain eta zapore keztatua atsegin zaizkie |
dastatzaileei; baita "zukutsua" , "guria" izatea eta "uzten duen zaporea"... |
...ako olioetan, "aletegi/kondar zaporea" antzeman dute |
dastatzaileek; horrek esan nahi du "olio hori egiteko olibak halako moduz... |
|
Dastatzaileen gusturako, kakahuete gehiago behar lituzke, eta pipa gutxia... |
...> (iluna) eta ukituak ez zitzaizkien gustatu |
dastatzaileei. |