| ...50 eurotan dago kiloa. Labelduna 6,20 eurotan eta | bularkiak 8,50ean. Prezioak antzekoak dira Bilboko Erriberako merkatu... |
| ...>batean, eta bota saltsa izterrari bakarrik, | bularkia oraindik kurruskatsua egon dadin. |
| Baserriko oilaskoaren izter betea eta | bularki kurruskatsua |
| Zazpi hilabeterekin, oilasko edo indioilar | bularki zati txiki bat (15 g inguru) egosi eta barazki purearekin b... |
| ...tan, horrentzat ari da harakina lanean. Oilasko | bularkia xerratuta, ahalik eta finen. Halako batean, umeari buruz ha... |
| Saltsa egiteko, aurretik dadotan moztu oilasko | bularkiak. |
| ...iteke ontziratutako urdaitegiko produktuak aztertzean: « | Bularkia hartu, eta bularkia %45 dela jartzen du. Zer da gainerakoa?... |
| ...tuta; tortillak; arraina (kontuz hezurrekin); haragi - | bularkia xehe-xehe eginda... |
| Atera oilasko izter bat eta | bularki bat plater batean, eta bota saltsa izterrari bakarrik, bula... |
| Norbaitek proba egin du: oilasko | bularki erdia eta tamaina bereko behi pusketa, bata eta bestea, gat... |
| ...tzi dena beratzen bi orduz. Sartu oilasko | bularkiak burruntzi zirietan, eta jarri gero arranparrilan su txikian... |
| ...te. Labeldun oilaskoa 6 euroen bueltan dabil, eta | bularkiek 8 euro balio dituzte. Prezio horiek, ordea, sano igoko dira... |
| ...ian, behintzat: 3,20 euro oilasko osoa eta 8 euro | bularki kiloa. «Prezioak apenas igo diren urte hasieratik hona». Ko... |
| ...Oilasko oso bat saldu beharrean, xerratutako | bularkiak saltzea, adibidez. Produktu bera da, baina formatua aldatze... |
| ...> bitartean, hartu zartagina, eta erregosi ahate | bularkiak, ahate urdaiazpikoa, arandoiak, sagar zatiak eta pinaziak. |
| Azkenik, egosi | bularkiak saldan hamar minutuan. Atera uretatik eta utzi hozten. Erdi... |
| ...k dituzte erretiluetan: batetik, arrainak, oilasko | bularkia edo pasta; bestetik, pisto bat, arroza; eta gero, zortzi sa... |
| Kendu hezurrak oilaskoari, eta bereizi | bularkiak. Kendu hezurrak izterrei ere. Hartu oilaskoaren hezurrak, z... |
| ...lehen lerroan dira, begiak zabalik, irrikaz, | bularkiaren grasak zartakoka urtzean botatzen dituen baporeak irentsiz.... |
| ...sagai dituen Irati izenekoa, batetik, eta uso | bularkia belar finekin, bestetik. Sukaldariaren hitzetan, sukaldarit... |
| ...aitegiko produktuak aztertzean: «Bularkia hartu, eta | bularkia %45 dela jartzen du. Zer da gainerakoa?». Ura, fekulak, azu... |
| Lau oilasko | bularki oso. |
| ...beak». Proga gisa, dasta: plantxa gainean ahate | bularkia erretzen jarri, eta publikoaren atentzioa lortu du sukaldar... |
| Ahate | bularkia, lau zati. |
| Plantxan erretako oilasko | bularkiaren balio kalorikoa, prestatzean, apenas handitzen den; haragi ... |
| Indioilar bularkia itsaskiarekin: indioilar | bularkia azalik gabe (~100 g), otarrainxkak (~20 g), tipula (~30 g),... |
| Indioilar | bularkia itsaskiarekin: indioilar bularkia azalik gabe (~100 g), ota... |
| ... hestebeteak dira: hirugiharra, hotz-egosia, indiolar | bularkia, odolostea, mortadela, salamia eta saltxitxa. |
| ...ta hori, beste batzuk baino; adibidez, oilasko | bularkia baino (zurietan gehien jaten dena). |
| ...e: adibidez, urdaiazpiko ondua eta egosia, indioilar | bularki hotz-egosia eta hirugihar ketua. |
| ...aren parte bat eta kaloria franko xurgatuko du; | bularki hori arrautzetan bilduta frijituz gero, arrautzaren nutrien... |
| ...e gogora; zura hondatzen duten labezomorroen larbek, | bularki gantzatsua, azal eta guzti dagoena; sorgin-orratzak eta ure... |
| ...> osagai bereziren bat ere bai hozkailuan (oilasko | bularki zatiak edo saltsan egindako arrain baten hondarrak), hegazt... |
| ...iztasunik ez bada, izatez ikusten den bezala | bulartuki doan erreka batek garbikiago xahutzen duela iragan lekua, e... |
| ...a Pomeraniako antzararen haragia (hemendik ateratzen da | bularkia ondoren ketzeko). Alemaniar sukaldaritzan ez da |
| ...orduko, edo horren baliokide dena, 140 | bularki minutuko. Arrainetan berriz, tona bat orduko. Makina horren... |
| ...> eraginkorrak dira oilasko zein indioilarren izter, | bularki, xerra eta tendoiak, izokina edota bakailaoa bezalako arrai... |
| ...orduko, edo horren baliokide dena, 140 | bularki minutuko. Arrainetan berriz, tona bat orduko. |
| ...gu Lasak: "izterrak 72 graduan egiten dira, eta | bularkia 54 graduan". |
| ...> eraginkorrak dira oilasko zein indioilarren izter, | bularki, xerra eta tendoiak, izokina edota bakailaoa bezalako arrai... |
| - | Bularki xerra txiki bat |
| - | Bularki xerra txiki bat |
| modu askotan jan dezakegu. Gure etxean, | bularkiak (petxugak) jaten ditugu maiz. Lehen, |
| Bularkia ogi arrailetan pasatuta, | |
| argala dago, nik jaten emango nioke oilasko | bularkia. Ez det ezagutzen, baina esango nuke |
| "Ã, Osagaiak AhuakateÃ, bat Indioilar 2 | bularki Limoi bat Laranja bat Soja saltsa Fruitu |
| ...teratakoak direla: ziurtagiri, berretsi, esleipen, | bularki, egiletsi, ordezkagiri... Kasualitatea: adiera bakarreko |
| Ahate magreta edo | bularkia haragi gorria eta xamurra da |
| ...iki haragiarekin jateko onddo saltsa naturala. Ahate | bularki, azpisunarekin edo beste haragi mota batzuekin |
| ahate urdaiazpikoa era naturalean ketu eta lehortutako | bularkiekin lortzen dugu. Urdaiazpikoa ondo dastatzeko, aldez |
| beste ataletako haragia zuriagoa da, adibidez, | bularkien kasua |