...ekin kontaktuan jartzen direnean, alkohola azido |
azetiko bihurtzen dute. Hori ez gertatzeko, bakterio horiek oxigeno... |
...ua dela esan daiteke. Ozpintze prozesua bakterio |
azetikoek eragiten dute. Bakterio horiek, kopuru txikian, ardo guztie... |
...ats bilketatik botilaratu arte. Kopuru txikian azido |
azetikoa ez dugu nabarituko, baina zenbat eta oxigeno kontaktu handi... |
... bakarra daukate emateko moduan, hala nola azido |
azetikoa (ozpina), azido nitrikoa, azido klorhidrikoa (urdailean dau... |
...rakora: printzeak, sheikak, potenteak, argituak, |
azetikoak eta sinestun soilak. Azken horietatik dira jazidietatik %70... |
...n. Dena den, sagardoaren alkohola azido |
azetiko bihurtzera uzten bada, sagardo ozpina lortzen da. Geroz eta... |
...>, ardo guztietan izango dugu haiek sortutako azido |
azetikoa: mahats bilketatik botilaratu arte. Kopuru txikian azido az... |
...hiago sortuko du bakterio azetikoak. Litroko azido |
azetiko gramo bat baino gehiago izanez gero, ardo hori ozpinduta da... |
...ihestea da. Ozpintze prozesuaren eragileak bakterio |
azetikoak dira. Bakterio horiek era naturalean daude ardo guztietan e... |
...zeko, ardoaren oxidazioa ekiditen baita (azido |
azetiko bihurtuz, ozpina hain zuzen ere). Zenbaiten ustetan, sulfit... |
...io horien ondorioz, azidoak sortzen dira (azido |
azetikoa edo azido laktikoa). Janaria azukretan aberatsa baldin bada... |
...ntaktu handiagoa izan ardoak, orduan eta azido |
azetiko gehiago sortuko du bakterio azetikoak. Litroko azido azetik... |
...kzio horien ondorioz azidoak sortzen dira (azido |
azetikoa edo azido laktikoa). Janaria azukretan aberatsa baldin bada... |
...> eta azido azetiko gehiago sortuko du bakterio |
azetikoak. Litroko azido azetiko gramo bat baino gehiago izanez gero,... |
...en erremedio guztiak ez dira eraginkorrak; azido |
azetikoa, ur oxigenatua eta iodoa erabiltzeko ohitura, adibidez, oso... |
...>Xerezko Ozpina dela kontuan izaki). Lurrin |
azetikoak, disolbagarri eta itsasgarrien ukitu nabarmenak. Lurrin era... |
...oan dagoen oxigenoa konbinatzen dituzte, eta azido |
azetikoa eta ura sortzen dituzte. |
Osagarri nagusi duen azido |
azetikoaren ezaugarriak halakoak izaki, kontserbatzaile gisa ere baliat... |
...gutxienez, 6 gramo eduki behar ditu azido |
azetikoa 100 mililitro bakoitzeko; Jerez-ozpinak, 7 gramo 100 milili... |
...ontzeko beste sistema estatikoa izaten da: zahartze |
azetiko batetik datozen ozpinak upel berean zahartzen dituzte, best... |
...bat eduki behar duela ozpinak, eta azido |
azetikoak eman behar diola hori: 6 g/100 ml ardo-ozpinak eta Modenako... |
...organikoak (glukonikoa, malikoa, zitrikoa, oxalikoa, |
azetikoa, laktikoa eta formifoa) eta entzimak, hala nola amilasa, in... |
...7 7 7 8 7 Guzti- rako azido- tasuna (% |
azetikoa) 7,2 7,6 7,3 7,4 7,1 7,2 8,3 7,4 Estractu lehorra ( gr/l gr... |
...>elaborazio-prozesuaren beraren eraginez, azido |
azetiko gehien. |
...1 7,2 8,3 7,4 Estractu lehorra ( gr/l gradu |
azetiko bakoi- tzeko) 1,92 1,83 2,01 1,74 2,51 1,83 1,78 1,83 Errau... |
...una, kolore-intentsitatea, tonua), usaimenezkoak ( |
azetikoaren eta beste lurrinen intentsitatea, kalitatea) eta dastamenez... |
...rasokorra, azetikoaren intentsitate garaia. Bouquet : |
azetikoaren intentsitatea, zuzen; sagarren lorratzak eta itsasgarriaren... |
...txieneko estraktu lehorra (1,3 gramo litroko, gradu |
azetiko bakoitzeko), baita errauts-edukirik ere. |
motako bakterioek alkohola oxidatzen dute azido |
azetiko gehi ura bilakatu arte. |
Ardo zaharraren ukitua duten lurrin |
azetikoak, itsasgarrien ukitu arin batez. |
...>zahar eta brandyren lorratz arinak dituzten lurrin |
azetikoak. |
Azido |
azetiko asko izaten du, oso mingotsa gertatzen da, eta minberatu eg... |
Azidotasuna (azido |
azetiko %) |
...zko andeletan ardoa ozpin bihurtzen da, hartzidura |
azetikoaren prozedura betez; horretan zehar, |
(azido |
azetikoa eta erlaziozko gatzak, naturala) arrain-kontserbetan, okint... |
Azido |
azetikoari erreparatuta, ozpin zuriaren ondoren, ardo-ozpinak izaten d... |
Estraktu lehorra ( gr/l gradu |
azetiko bakoitzeko): 1,30etik gorakoa. |
... eta kahweola), azido lurrunkorrak (formikoa eta |
azetikoa) eta ez-lurrunkorrak (laktikoa, tartarikoa, pirubikoa, zitr... |
azido |
azetikoa |
Ardoaren hartzidura |
azetikotik lortzen da, eta ardo mota bat baino gehiago erabil daitezke... |
...itsasgarrien ukitu nabarmenak. Lurrin erasokorra, |
azetikoaren intentsitate garaia. Bouquet : azetikoaren intentsitatea, z... |
...solbagarrien eta itsasgarrien ukitua duten lurrin |
azetikoak. |
...>ardo horiekin bakar-bakarrik egina da: eraldatze |
azetiko kontrolatua nozitzen du lehenik eta, ondoren, haritz nahiz ... |
...>eta itsasgarri pittin baten ukitua duten lurrin |
azetikoak. |
...1,29 0,13 Adierazi- tako azido- tasuna (gradu |
azetikoa) 7 8 7 7 7 7 8 7 Guzti- rako azido- tasuna (% azetikoa) 7,2... |
...ik, zuri koloreko bihurtzen dira, azido |
azetikoa aplikatuz gero). |
...zido zitrikoa da tomate frijituan eta azido |
azetikoa ketchupean, eta halakotzat neurtzen da. |
Lehengai horrixe berariazko lurrina azido |
azetikoak eta bestelako azido organiko eta esterrek ematen diote. |
...>, alegia, ez dira hain egokiak: azido |
azetikoa, ur oxigenatua, sodio hipokloritoa, pobidona duten sendagai... |
Azidotasun lurrunkorra ( g/l |
azetiko) |
...n, piku melatu eta mahaspasen ukitua duten lurrin |
azetikoak. |
...apeneko ardoekin bakar-bakarrik egiten da: transformazio |
azetikoaren prozesu kontrolatua nozitu ondoren, haritz edo gaztainazko ... |
Azidotasuna (azido |
azetiko %) |
...unkorra (gehienez, litroko 0,65 gramo azido |
azetiko), sulfurosoa (litroko, gehienez 160 miligramo), errautsak (... |
...>; ardoa hartzitzen ari denean, bakterio |
azetikoek ardoaren alkohola eta giroan dagoen oxigenoa konbinatzen di... |
Azidotasun lurrunkorra ( g/l |
azetiko) |
...> ardoaren ukitua, bereziki, ez duten lurrin |
azetikoak; ardo-aztarna urriak. |
...bohidratoekin (ozpinki hartzituak dira), edo azido |
azetikoa edo ozpina erantsiz (ozpinki ez hartzituak). |
Guztirako azidotasuna (gradu |
azetikoa): 7 baino handiagoa. |
Zapore garratzeko likido honek azido |
azetikoa dauka, %4etik %12 bitartean. |
Azidotasuna (azido |
azetiko %) |
...noarekin elkartzen den irrika berarekin azido |
azetikoa sortzeko." -Eta berriz ere bere Fisiologiari aplikaturiko K... |
...auek, Gluconobacter generoarekin batera, bakterio |
azetikoaren multzoan ("Acetobacteraceae") sailkatzen dira. |
...tan beharrezkoa da hostoen formazioan, azido |
azetikoaren sintesian eta hartzidura alkoholikoan. Karboxipeptidasak pe... |
...eta ez hartzitzaileak diren legamiaz eta azido |
azetikoak diren bakterioz (Bulgaricus, Sacharomices kephir eta |
...en ekoizpen industrialean erabili ohi da. Azido |
azetikoa sortzen duenez, Acetobacter gai da pH |
bete zuela dioen hipotesia garatu zuen. Azido |
azetikoa zelulen metabolismoarentzat funtsezkoa den azido zitrikoare... |
...reran parte hartzen duen aitzindaria. Azido azetil |
azetikoa (azetoazetatoa), azido beta hidroxibutirikoa eta |
...tanoatoa, dimetilformamida, dimetilsulfoxidoa, azido |
azetikoa eta azido formikoa. Azetona (CH(CO |
kasu, edo substantzia likidoren bat, azido |
azetikoa bezala |
...Ketorolakoa (trometamina ketorolaco ere deitua) azido |
azetikoaren eratorri heteroziklikoen familiako antiinflamatorio ez este... |
... hegazkorrak ziren azidoak (adibidez, azido |
azetikoa) substantzia jakin batzuekin nahastean gatz solido |
Azido |
azetiko Azido azetikoa konposatu organiko bat da. |
Azetamida Azetamida azido |
azetikoaren amida da, amonio azetatoa deskonposatuz lortzen |
gisa, eta kloroformoa, eterra eta azido |
azetikoa egiteko |
da, gantz-azido ugari agertuz (azido |
azetikoa, azido formikoa, azido butirikoa, azido |
bereko beste adibide bat ozpina da, azido |
azetikoz osatua dagoena eta eragiten dituen hidrogeno ioien |
... organiko batzuetan (kloroformoa, anilina, azido |
azetikoa, alkohol beroa) urtzen da, baina |
+ 2HO CO erabiltzeaz gain, azido |
azetikoa, metanol eta metilamina ere izan daitezke |
...n, metanola bezalako alkohol alifatikoetan eta azido |
azetikoan. Oso erraz eratzen ditu loturak hainbat |
arruntak izango dituzte (azido formiko, azido |
azetiko, azido maloniko, azido sukziniko...). |
Azido azetiko Azido |
azetikoa konposatu organiko bat da. Formula kimiko |
sortzen duen gaia da. Industria kimikoak anhidrido |
azetiko erabiltzen du ester azetatoak, adibidez zelulosa |
da. Hau isurkari lurrunkorra da, azido |
azetikoaren antzeko usaina duena. Azido zianurikoaren destilazioz |
erabili daitezke kasu honetan, adibidez, azido |
azetikoa. Baina soilik sulfito sodikoarekin, disoluzioan azido |
...o ugari erabiltzen dira, esaterako azido |
azetikoa (ozpinean dagoena) eta azido sulfurikoa ( |
...ekoiztuz sortzen den likido azidoa da. Azido |
azetikoaren kontzentrazioa ozpinaren bolumen osoaren %4 eta %8 |
...ae") sailkatzen dira. Azetikoaren bakterioek azido |
azetikoa sortzen dute etanola oxidatzen dutenean. Hori |
...aanaturalakidituokonbutxak)tetaabaitazazidoz |
azetikoa,alaktikoatetatetanolarere.oSortutakozazidoek |
Azetanilida Azetanilida anilinaren amida |
azetikoa da. Gai zuria da, gardena, |
-> NH4COO - CH3 + H2O Azido |
azetikoak (azidoa) amonio hidroxidoarekin erreakzionatzen du ( |
ditzake eta sare egitura sendoa sortu. Anhidrido |
azetikoarekin eta aido sulfurikoarekin tratatuz gero Zelobiosa oktoazetat... |
...>konposatu puru batzuk isolatu zituzten, azido |
azetikoa kasu. 1661ean, Robert Boylek "Scheptical |
...erabili ditzakete haien arnasketa anaerobioan. Azido |
azetikoa (CHCOOH) eta metanola (CHOH), |
...sortzen den gorputz zetoniko bat, azido azetil |
azetikoa, azetil-CoAren bi molekula elkartzerakoan agertzen da |
...koipetsuen elektrolisia aztertu zuen, eta azido |
azetikoaren sintesia lortu zuen karbono-sulfuroan oinarrituta ( |
) eta zenbait azido organiko (laktiko eta |
azetiko, batez ere). Denboraren poderioz beste |
...tzidura berezia du, azido laktikoaz gain azido |
azetikoa ere sortzen duelako. "Bifidobacterium" oso |
...ean (metilikoak, etilikoak, binilikoak, propionikoak, |
azetikoak...) eratzen diren konposatu nitrogenatu organikoak izendatz... |
...ren multzoan ("Acetobacteraceae") sailkatzen dira. |
Azetikoaren bakterioek azido azetikoa sortzen dute etanola oxidatzen |