Bilaketa arruntean ezin da zuriunerik erabili (Ikusi hemen zure bilaketaren emaitza)
Bilaketak ezin du hutsa izan

Emaitzak: 184

...ekin kontaktuan jartzen direnean, alkohola azido azetiko bihurtzen dute. Hori ez gertatzeko, bakterio horiek oxigeno...
...ua dela esan daiteke. Ozpintze prozesua bakterio azetikoek eragiten dute. Bakterio horiek, kopuru txikian, ardo guztie...
...ats bilketatik botilaratu arte. Kopuru txikian azido azetikoa ez dugu nabarituko, baina zenbat eta oxigeno kontaktu handi...
... bakarra daukate emateko moduan, hala nola azido azetikoa (ozpina), azido nitrikoa, azido klorhidrikoa (urdailean dau...
...rakora: printzeak, sheikak, potenteak, argituak, azetikoak eta sinestun soilak. Azken horietatik dira jazidietatik %70...
...n. Dena den, sagardoaren alkohola azido azetiko bihurtzera uzten bada, sagardo ozpina lortzen da. Geroz eta...
...>, ardo guztietan izango dugu haiek sortutako azido azetikoa: mahats bilketatik botilaratu arte. Kopuru txikian azido az...
...hiago sortuko du bakterio azetikoak. Litroko azido azetiko gramo bat baino gehiago izanez gero, ardo hori ozpinduta da...
...ihestea da. Ozpintze prozesuaren eragileak bakterio azetikoak dira. Bakterio horiek era naturalean daude ardo guztietan e...
...zeko, ardoaren oxidazioa ekiditen baita (azido azetiko bihurtuz, ozpina hain zuzen ere). Zenbaiten ustetan, sulfit...
...io horien ondorioz, azidoak sortzen dira (azido azetikoa edo azido laktikoa). Janaria azukretan aberatsa baldin bada...
...ntaktu handiagoa izan ardoak, orduan eta azido azetiko gehiago sortuko du bakterio azetikoak. Litroko azido azetik...
...kzio horien ondorioz azidoak sortzen dira (azido azetikoa edo azido laktikoa). Janaria azukretan aberatsa baldin bada...
...> eta azido azetiko gehiago sortuko du bakterio azetikoak. Litroko azido azetiko gramo bat baino gehiago izanez gero,...
...en erremedio guztiak ez dira eraginkorrak; azido azetikoa, ur oxigenatua eta iodoa erabiltzeko ohitura, adibidez, oso...
...>Xerezko Ozpina dela kontuan izaki). Lurrin azetikoak, disolbagarri eta itsasgarrien ukitu nabarmenak. Lurrin era...
...oan dagoen oxigenoa konbinatzen dituzte, eta azido azetikoa eta ura sortzen dituzte.
Osagarri nagusi duen azido azetikoaren ezaugarriak halakoak izaki, kontserbatzaile gisa ere baliat...
...gutxienez, 6 gramo eduki behar ditu azido azetikoa 100 mililitro bakoitzeko; Jerez-ozpinak, 7 gramo 100 milili...
...ontzeko beste sistema estatikoa izaten da: zahartze azetiko batetik datozen ozpinak upel berean zahartzen dituzte, best...
...bat eduki behar duela ozpinak, eta azido azetikoak eman behar diola hori: 6 g/100 ml ardo-ozpinak eta Modenako...
...organikoak (glukonikoa, malikoa, zitrikoa, oxalikoa, azetikoa, laktikoa eta formifoa) eta entzimak, hala nola amilasa, in...
...7 7 7 8 7 Guzti- rako azido- tasuna (% azetikoa) 7,2 7,6 7,3 7,4 7,1 7,2 8,3 7,4 Estractu lehorra ( gr/l gr...
...>elaborazio-prozesuaren beraren eraginez, azido azetiko gehien.
...1 7,2 8,3 7,4 Estractu lehorra ( gr/l gradu azetiko bakoi- tzeko) 1,92 1,83 2,01 1,74 2,51 1,83 1,78 1,83 Errau...
...una, kolore-intentsitatea, tonua), usaimenezkoak ( azetikoaren eta beste lurrinen intentsitatea, kalitatea) eta dastamenez...
...rasokorra, azetikoaren intentsitate garaia. Bouquet : azetikoaren intentsitatea, zuzen; sagarren lorratzak eta itsasgarriaren...
...txieneko estraktu lehorra (1,3 gramo litroko, gradu azetiko bakoitzeko), baita errauts-edukirik ere.
motako bakterioek alkohola oxidatzen dute azido azetiko gehi ura bilakatu arte.
Ardo zaharraren ukitua duten lurrin azetikoak, itsasgarrien ukitu arin batez.
...>zahar eta brandyren lorratz arinak dituzten lurrin azetikoak.
Azido azetiko asko izaten du, oso mingotsa gertatzen da, eta minberatu eg...
Azidotasuna (azido azetiko %)
...zko andeletan ardoa ozpin bihurtzen da, hartzidura azetikoaren prozedura betez; horretan zehar,
(azido azetikoa eta erlaziozko gatzak, naturala) arrain-kontserbetan, okint...
Azido azetikoari erreparatuta, ozpin zuriaren ondoren, ardo-ozpinak izaten d...
Estraktu lehorra ( gr/l gradu azetiko bakoitzeko): 1,30etik gorakoa.
... eta kahweola), azido lurrunkorrak (formikoa eta azetikoa) eta ez-lurrunkorrak (laktikoa, tartarikoa, pirubikoa, zitr...
azido azetikoa
Ardoaren hartzidura azetikotik lortzen da, eta ardo mota bat baino gehiago erabil daitezke...
...itsasgarrien ukitu nabarmenak. Lurrin erasokorra, azetikoaren intentsitate garaia. Bouquet : azetikoaren intentsitatea, z...
...solbagarrien eta itsasgarrien ukitua duten lurrin azetikoak.
...>ardo horiekin bakar-bakarrik egina da: eraldatze azetiko kontrolatua nozitzen du lehenik eta, ondoren, haritz nahiz ...
...>eta itsasgarri pittin baten ukitua duten lurrin azetikoak.
...1,29 0,13 Adierazi- tako azido- tasuna (gradu azetikoa) 7 8 7 7 7 7 8 7 Guzti- rako azido- tasuna (% azetikoa) 7,2...
...ik, zuri koloreko bihurtzen dira, azido azetikoa aplikatuz gero).
...zido zitrikoa da tomate frijituan eta azido azetikoa ketchupean, eta halakotzat neurtzen da.
Lehengai horrixe berariazko lurrina azido azetikoak eta bestelako azido organiko eta esterrek ematen diote.
...>, alegia, ez dira hain egokiak: azido azetikoa, ur oxigenatua, sodio hipokloritoa, pobidona duten sendagai...
Azidotasun lurrunkorra ( g/l azetiko)
...n, piku melatu eta mahaspasen ukitua duten lurrin azetikoak.
...apeneko ardoekin bakar-bakarrik egiten da: transformazio azetikoaren prozesu kontrolatua nozitu ondoren, haritz edo gaztainazko ...
Azidotasuna (azido azetiko %)
...unkorra (gehienez, litroko 0,65 gramo azido azetiko), sulfurosoa (litroko, gehienez 160 miligramo), errautsak (...
...>; ardoa hartzitzen ari denean, bakterio azetikoek ardoaren alkohola eta giroan dagoen oxigenoa konbinatzen di...
Azidotasun lurrunkorra ( g/l azetiko)
...> ardoaren ukitua, bereziki, ez duten lurrin azetikoak; ardo-aztarna urriak.
...bohidratoekin (ozpinki hartzituak dira), edo azido azetikoa edo ozpina erantsiz (ozpinki ez hartzituak).
Guztirako azidotasuna (gradu azetikoa): 7 baino handiagoa.
Zapore garratzeko likido honek azido azetikoa dauka, %4etik %12 bitartean.
Azidotasuna (azido azetiko %)
...noarekin elkartzen den irrika berarekin azido azetikoa sortzeko." -Eta berriz ere bere Fisiologiari aplikaturiko K...
...auek, Gluconobacter generoarekin batera, bakterio azetikoaren multzoan ("Acetobacteraceae") sailkatzen dira. 
...tan beharrezkoa da hostoen formazioan, azido azetikoaren sintesian eta hartzidura alkoholikoan. Karboxipeptidasak pe...
...eta ez hartzitzaileak diren legamiaz eta azido azetikoak diren bakterioz (Bulgaricus, Sacharomices kephir eta
...en ekoizpen industrialean erabili ohi da. Azido azetikoa sortzen duenez, Acetobacter gai da pH 
bete zuela dioen hipotesia garatu zuen. Azido azetikoa zelulen metabolismoarentzat funtsezkoa den azido zitrikoare...
...reran parte hartzen duen aitzindaria. Azido azetil azetikoa (azetoazetatoa), azido beta hidroxibutirikoa eta 
...tanoatoa, dimetilformamida, dimetilsulfoxidoa, azido azetikoa eta azido formikoa. Azetona (CH(CO
kasu, edo substantzia likidoren bat, azido azetikoa bezala
...Ketorolakoa (trometamina ketorolaco ere deitua) azido azetikoaren eratorri heteroziklikoen familiako antiinflamatorio ez este...
... hegazkorrak ziren azidoak (adibidez, azido azetikoa) substantzia jakin batzuekin nahastean gatz solido 
Azido azetiko Azido azetikoa konposatu organiko bat da. 
Azetamida Azetamida azido azetikoaren amida da, amonio azetatoa deskonposatuz lortzen 
gisa, eta kloroformoa, eterra eta azido azetikoa egiteko
da, gantz-azido ugari agertuz (azido azetikoa, azido formikoa, azido butirikoa, azido 
bereko beste adibide bat ozpina da, azido azetikoz osatua dagoena eta eragiten dituen hidrogeno ioien
... organiko batzuetan (kloroformoa, anilina, azido azetikoa, alkohol beroa) urtzen da, baina 
+ 2HO CO erabiltzeaz gain, azido azetikoa, metanol eta metilamina ere izan daitezke 
...n, metanola bezalako alkohol alifatikoetan eta azido azetikoan. Oso erraz eratzen ditu loturak hainbat 
arruntak izango dituzte (azido formiko, azido azetiko, azido maloniko, azido sukziniko...). 
Azido azetiko Azido azetikoa konposatu organiko bat da. Formula kimiko 
sortzen duen gaia da. Industria kimikoak anhidrido azetiko erabiltzen du ester azetatoak, adibidez zelulosa 
da. Hau isurkari lurrunkorra da, azido azetikoaren antzeko usaina duena. Azido zianurikoaren destilazioz 
erabili daitezke kasu honetan, adibidez, azido azetikoa. Baina soilik sulfito sodikoarekin, disoluzioan azido
...o ugari erabiltzen dira, esaterako azido azetikoa (ozpinean dagoena) eta azido sulfurikoa (
...ekoiztuz sortzen den likido azidoa da. Azido azetikoaren kontzentrazioa ozpinaren bolumen osoaren %4 eta %8
...ae") sailkatzen dira. Azetikoaren bakterioek azido azetikoa sortzen dute etanola oxidatzen dutenean. Hori 
...aanaturalakidituokonbutxak)tetaabaitazazidoz azetikoa,alaktikoatetatetanolarere.oSortutakozazidoek
Azetanilida Azetanilida anilinaren amida azetikoa da. Gai zuria da, gardena, 
-> NH4COO - CH3 + H2O Azido azetikoak (azidoa) amonio hidroxidoarekin erreakzionatzen du (
ditzake eta sare egitura sendoa sortu. Anhidrido azetikoarekin eta aido sulfurikoarekin tratatuz gero Zelobiosa oktoazetat...
...>konposatu puru batzuk isolatu zituzten, azido azetikoa kasu. 1661ean, Robert Boylek "Scheptical 
...erabili ditzakete haien arnasketa anaerobioan. Azido azetikoa (CHCOOH) eta metanola (CHOH), 
...sortzen den gorputz zetoniko bat, azido azetil azetikoa, azetil-CoAren bi molekula elkartzerakoan agertzen da
...koipetsuen elektrolisia aztertu zuen, eta azido azetikoaren sintesia lortu zuen karbono-sulfuroan oinarrituta (
) eta zenbait azido organiko (laktiko eta azetiko, batez ere). Denboraren poderioz beste 
...tzidura berezia du, azido laktikoaz gain azido azetikoa ere sortzen duelako. "Bifidobacterium" oso 
...ean (metilikoak, etilikoak, binilikoak, propionikoak, azetikoak...) eratzen diren konposatu nitrogenatu organikoak izendatz...
...ren multzoan ("Acetobacteraceae") sailkatzen dira. Azetikoaren bakterioek azido azetikoa sortzen dute etanola oxidatzen
Domeinua#
xxWIKIPEDIA 49
xxCONSUMER 47
xxWEB 31
xxZIENTZIA.EUS 29
xxBERRIA 14
xxZTH 13
xxKLASIKOAK 1