| ...iagoan behi, txekor, txerri, arkume eta hegaztien | arandoi, bare, bihotz, birika, errota, mutur, mingain, masail, burm... |
| Lau | arandoi. |
| ...ina, eta erregosi ahate bularkiak, ahate urdaiazpikoa, | arandoiak, sagar zatiak eta pinaziak. |
| ...rela hamabi edo are hamazortzi ordu igaro aurretik | arandoira pasatzen. Tarte horretan haizeak erraz eraman dezake txoria... |
| Arandoi | Arandoia hegazti, krokodilo eta hainbat narrastiren, gastropodoren |
| jaten da, okela izango balitz bezala. | Arandoia (okzitanieraz "peirièr" edo "gresièr") |
| zela pentsatzen da: gastrolitoak, paparo eta | arandoi Diplodocus dinosauroek obiparoak ziren. Hau da, |
| ...>janari tipikoa da. Ahatearen produktuak (pate, | arandoiak edo , magret eta urineko) dituen |
| ...artsua, janariak txikitzean espezializaturik dagoena, | arandoi izenekoa; eta zati guruintsua , hau |
| Arandoi Arandoia hegazti, krokodilo eta hainbat narrastiren, | |
| ...ria ezean, halako hazkurriez elikatzeak paparo eta | arandoien agerpena bultzatu du mamurketa-funtzioa bete ahal izateko. ... |
| ...>baterako, ahate izter ezinago gozoak, ukondoak, | arandoiak, beren koipetan gertatutakoak guztiak ere. Bestela |
| entsalada hau oso ondo geratzen da ahate | arandoi batzuk gehitzen badizkiogu, zartagi batean pixkat |
| esofagora doaz eta handik, papotik pasatuz, | arandoian gordetzen dira elikagaiak birrintzeko |
| Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g | arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, |
| jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, | arandoiak sartu â |
| Txahal | arandoi xehatuak parmentier |
| Arkume | arandoi xehatuak parmentier |
| Txahal | arandoiak |
| â"Ã, Osagaiak Kilo bat txahal | arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa Gurin |
| Gari-zainzuriak | arandoiekinGari-zainzuriak |
| Arkume | arandoi |
| Osagaiak Kg bat arkume | arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa |
| jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, | arandoiak sartu eta ozpin â |
| Arkume | arandoiak |
| Arkume | arandoiak salteatuta Osagaiak Kg bat arkume arandoi, |
| ...> pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu | arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu â |
| Txahal | arandoiak salteatuta â"Ã, Osagaiak Kilo bat |
| Txahal | arandoiak ogi-arrautzetan |
| Arkume | arandoi |
| Txahal | arandoi xehatuak parmentier |
| Arkume arandoiak salteatuta Osagaiak Kg bat arkume | arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa |
| Osagaiak Kg bat arkume | arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa |
| Osagaiak Kilo bat txahal | arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 |
| Osagaiak Kg bat arkume | arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, |
| baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Txahal | arandoiak salteatuta Errezeta Gatza eman eta ura oparo |
| Babak | arandoiekin salteatuak â"Ã, Osagaiak 800 g |
| Osagaiak Kg bat txahal | arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, |
| Txahal | arandoiak irin-arrautzetan |
| Osagaiak Kilo bat txahal | arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 |
| Babak | arandoiekin |
| baba xamur eta txiki, zurituak 200 g | arandoi, arkume nahiz txahalarenak dl bat ilar |
| Papoa Hestegorria edo Esofagoa Gibela Birika | Arandoia Giltzurruna Behazun-zorrotoa |
| , behazun-zorrotoa eta urdail glandularra. Honi | arandoia edo urdail muskular handia darraio. Barrunbe |
| ...ANIZTUN: ANTENA-ITXURAKO: ANTENASKA: ANTENERAMAILE: | ARANDOI: ARNASTE-NEURGAILU: ARRANTZA(TU): ASTITSUEGI |