Bilaketa arruntean ezin da zuriunerik erabili (Ikusi hemen zure bilaketaren emaitza)
Bilaketak ezin du hutsa izan

Emaitzak: 790

...produktuekin: zaporea orekatzeko, gatz, azukre eta almidoi asko izan ohi dute. Kaloriak edo gantzak gutxitzeak ez bait...
... patata freskoa erabiltzen dute. Patata horia da, almidoi askokoa, %20 ingurukoa.
...n jaki-salda hori erreserbetako almidoitik dator. Almidoi horixe da izotzaldiak azukre bihurtzen duena. Azukreak daka...
...> produktuetan, zaporea orekatzeko gatz, azukre eta almidoi asko erabiltzen da. Kaloriak edo gantzak gutxitzeak ez du e...
...ara elikatuko duen jaki-salda hori erreserbetako almidoitik dator. Almidoi horixe da izotzaldiak azukre bihurtzen duena...
- "Sakarifikazioa" egin. Almidoia azukre bihurtzen da, 10 orduren ostean.
...>, %100 Arabako patatarekin, Agria izeneko motarekin. Almidoi asko du eta hori alkohol maila handiagoa lortzeko lagungarr...
...zen ere, entzimen izenek ematen digute. Adibidez almidoia (karbohidrato luze bat) unitate txikiagotan apurtzen lagunt...
...>esne serumezko proteina bereizia, algarrobo goma eta almidoia. Baina nahasketa hori aurkitzeak lan handia izan du, hasier...
...en Surfrider-ek. Esan duenez, arto edo patata almidoizko poltsek, adibidez, ur asko eta gai kimiko anitz behar dituz...
... garapenean. Batik bat, olio azukre edo almidoi eduki handien duten labore transgenikoei dagozkienetan, bai...
...oarekin. Sagarra heldua dagoen edo ez jakiteko, almidoiaren proba egingo dute, sagarrak erditik jo eta iodotan bustita....
...n sartzea kosta egiten da. Beraz, barruko almidoia loditzeko tarte hori behar da.
...> mota sortzen dituzte, baina Amflora izeneko patata almidoi mota bakarra sortzeko manipulatu dute, amilopektina sortzek...
...>heldu gehienek almidoi asko dutenez, almidoi hori eta zeluletako hormak samurtzeko, luze egosi behar iza...
Pataten fekularekin edo artoaren almidoiarekin egindako poltsak dira, eta plastikozkoen ezaugarriak ditu i...
...zpina, limoia) ez da ondo disolbatzen lekalearen almidoia: egospena luzatu edo, areago, eragotzi (galarazi) ere egin ...
...z, kilokaloria gehienak karbohidratoetatik datoz ( almidoitik batez ere): 100 gramoko 56 gramo. Proteina begetalaren kopu...
Patata %78 urek eta %17 almidoik osatzen dute (bai: besteak beste). Hasieran patata xerrak a...
...zten da; baina guk patata gehitzen diogu. Patatak almidoia dauka, eta maltarekin nahastuta, azukre bihurtzen da. Gero,...
Eta nork lixatzen die guztiei almidoiz arropa hain ongi.
...untzioak («karamelatzea» deritzogu) betetzen dira, almidoiak eta proteinak bestelakotzen dira, etc. Eta horrek denak eli...
...>: laborea egosteaz gainera, jakia lodituko duen almidoia arrozetik askatzea.
Ohiko patatek bi almidoi mota sortzen dituzte, baina Amflora izeneko patata almidoi ...
... baliabide naturalak erabiliz egin da, hala nola almidoia, zelulosa eta arto irina. Bada iUnika Solar izeneko modelo ...
...atu dute, amilopektina sortzeko, hain justu. Almidoi mota horrekin papera edo zuntzak egin daitezke industrian. ...
...>.aMarkaeberekogogiusuediarlglutenagabea:rartol almidoia,rartoririna,rarrozririna,agantztetalolioebegetalak,rura,aga...
...e edo xurgatzea, aleak ura beharrezkoa baitu almidoiak samurtzeko (gure ikuspegi egoistatik, jangarri uzteko). Has...
... egon behar du sutan. Patata-zelulek dauzkaten almidoizko garauak hanpatu egiten dira zeluletako ura berotzean, patat...
... aberatsak (azukre-kainabera, erremolatxa, ...), almidoitan aberatsak (artoa, patata, juka....) edo zelulosan aberatsak...
...biodegradagarriak garatzen, adibidez patata edota arto almidoi polimeroak, plastikoa bezain jasankorrak eta egun gutxian k...
... Lisa motak. Araban oso ohikoak dira, eta almidoi eta azukre asko dauzkate. Gainera, gogoko dugu emakume izen...
...>landare ernatu berriarentzako elikadura biltegia da. Almidoia --karbohidratoak--tetarproteinakiditu.
...>ez dugu erosiko; ez dugu gularik kontsumituko, almidoi eta arrautza-zuringoz, batez ere, osaturiko arrain suzedane...
...n %77 ura da. Karbohidrato konplexuen iturria da, almidoi asko baitu. Mineraletan ere aberatsa da, potasioan batez er...
... zerbait egin beharra dago. Plastikoen ordez, almidoi edo papera erabil daitezke, baina hori ez da nahikoa. Dagoe...
...>gabeko dietarekin, izango da kaloria, opildegi edo almidoietan aberatsa diren elikagai gutxiago jaten dituztelako. Gaileta...
...> irauten du, antza. Eta legamiaren garraztasunak almidoiaren kaltetzea moteltzen du, adituen ustetan. Jose Antonio Medra...
...emaren berri. Zabor organikoa Udalak banatutako arto almidoiz eginiko poltsetan jaso eta etxe atarian edukiontzi txikieta...
Lekale (lekako ale) heldu gehienek almidoi asko dutenez, almidoi hori eta zeluletako hormak samurtzeko...
...>esne serumezko proteina bereizia, algarrobo goma eta almidoia.
...tan, besteak beste, sagarraren heldutasun maila eta almidoiaren erregresioa neurtzen dira.
...a betiko eran egiteko, paperezko poltsetan edo almidoizko poltsak eskaintzen dituzte. «Arto edo patatatik eratorritak...
..., patatak ez dira uretan eduki behar, beratuta almidoia galtzen dutelako. Patatak zuritu, eta olio dezenterekin egi...
Karbohidrato horiek laboreek ez ezik ( almidoia eta antzeko karbohidrato konplexuak) azukreek eta produktua...
Ale biribila izaten du, porotsua eta almidoi ugarikoa.
...> aldea), hozia (alearen ernamuina) eta endospermoa ( almidoia) eta irin finduarekin egindako ogi zuria baino osasungarria...
Horrenbestez, etiketatuan almidoia agertzen bada, glutenarekiko jasanezintasuna dutenek beren ...
...eak, ura, gelatina (Roypas frutatxoak eta Dulciora), almidoi eraldatua (Roypas frutatxoak), dextrosa (Roypas gutiziak), ...
...kotasuna erdiesteko eta kostuak merkatzeko: irin, almidoi eta fekuletan atzeman ditugu horiek; Mina eta Apis lagineta...
...> zenbait polialkohol ere erabiltzen dira, esaterako almidoi hidrogenatuaren hidrolizatuak, isomalta, laktitola, maltito...
... lortzeko, bi gauza behar dira: arrozak almidoi ugari izatea, horrek loditzen baitu platera eta horrek emat...
..., esne osoa, arrautza, azukrea, karamelua eta arto almidoi moldatua.
...eke surimia, adibidez gatzarekin, soja proteinarekin, almidoiarekin edo arrautza gorringoarekin, eta horrela, aldatu egiten zai...
Haragi honen % 10 almidoia da.
almidoia
...>, gehienez ere, %8 edukiko du irina edo almidoia.
Arroz gehien (%11 almidoi) eta esne gutxien (%2,7 laktosa) dauzkatenetako bat.
...arriak edo aglutinatzaileak erantsi ohi dizkiete, almidoia esaterako, eta zer motatakoa den zehazten ez dutenean, gari...
Izoztuei almidoi eraldatua, lurrinak, destrosa eta horrelakoak erantsi ohi z...
... hainbat osagai ere izaten dituzte: gantzak, olioak, almidoia, azukrea eta, batez ere, gatza eta zapore-indartzaileak.
Arto almidoia; Legamia estraktua
Almidoi ugariko patatak testura lehorra eta irintsua eduki ohi du, ...
Pate hauek arrautza, esnea, irinak edota almidoiak ere eduki ohi dituzte: substantzia horiek erreakzio larriak...
...tak ezaugarri nagusi bat eduki behar du: almidoi asko.
...tiketan ageri ez diren osagaiak ere bai: gari almidoia lodigarri moduan erabiltzen dute zenbait izozkik, eta zelia...
...tean hurrengo aditiboetako bat daukaten produktuak: almidoia, almidoi eraldatua (H-4381etik H-4395era arte), amilazeoak,...
...leak: sorbitol ziropa, aspartamoa, E950, kakao hautsa, almidoi moldatua: E1442, azidotzailea: E270, lurrinak), koko olio h...
Guk oso almidoi gutxi aurkitu dugu, eta, beraz, esan dezakegu ez dietela ha...
...latina, pektina), hezetzailea (sorbitol ziropa), arto almidoia, azidotzailea (azido laktikoa), gainazaleko estalkia (landa...
...nosaturatugabeak eta polisaturatugabeak, polialkoholak, almidoia, zuntza, zenbait bitamina (A, D, E, K, C, B6 eta B12) eta z...
...: glukosa ziropa, azukrea, gelifikatzailea (gelatina), almidoi moldatua, hezetzailea (sorbitola), azidotzailea (azido zitr...
Patatak sutan egin eta hozten direnean, almidoi erresistenteak beira gogorrak eratzen ditu.
(3) Almidoia:
Lezitinetan aurkitzen ditugu, irinetan, almidoietan, sojaren eta artoaren eratorrietan...
...proteinak, beste karbohidrato batzuk (polialkoholak edo almidoia), zuntz dietetikoa, mineralak eta beste zenbait.
Urdaiazpìkodun kroketa industrialek ur, esne, almidoi edo fekula (lodigarria), ogi birrindu, urdaiazpiko ondu, ga...
Haragi honen % 7,5 almidoia da.
Almidoia eta esne hautsa gehitzen dizkiete.
...zala (lekaleak, fruitu lehorrak, fruta lehortuak), almidoi eta azukre gehiago edukitzen baitituzte guztiek.
...engo aditiboetako bat daukaten produktuak: almidoia, almidoi eraldatua (H-4381etik H-4395era arte), amilazeoak, laboreak...
...atoak, nagusiki, prozesuan erabili diren azukreetatik, almidoietatik eta irinetatik datoz, osagai horiekin ematen baitzaie komen...
Batetik, haragi produktu batzuek izaten dutelako almidoia.
...ia, adibidez, karbohidrato konplexu bat da: almidoia, hain zuzen.
Sodio (158,5 mg/100 g) eta almidoi (%10,9) gehien dauzkana, bigarren hau produktua loditzeko.
Gari almidoia; Arto almidoia
Garrantzitsua da noizean behin eragitea arrozak almidoia aska dezan eta krematsua gera dadin.
...rretan bereizten dira lekaleak eta laboreak, hauen almidoiak amilosa ugariago baitauka.
...> guztiek erabiltzen dute lodigarriren bat (arto almidoia, legamia estraktua, garia...), Aneto etxekoak izan ezik (gu...
Almidoia
...eragindakoak dira; orbana osatzen duten proteina eta almidoien kateak hautsiz diharduten entzimek (proteasa eta amilasen e...
Almidoia da sustrai barazki, zereal, leka eta tuberkuluen gordekin n...
...nez gero, patata berriak hautatzea komeni da, almidoi gutxiago dutenak.
Karbohidratoak irinetik, ogi birrindutik almidoitik eta esnetik datoz.
...karritakoa) produktuaren %3 eta %4 artean dabil Almidoia lau laginetan atzeman zuten azterketek: %11etik (Nutribén) ...
...a patata , eta sustrai baten muturrean hazten da, almidoia eta ura pilatzean.
...minutu baino gehiago eduki behar da sutan almidoia digeritzeko moduan egon dadin.
...e: kontserbatzaileak (gatza, azido askorbikoa), almidoiak, soja proteina, kaseinatoak (aglutinatzaileak), polifosfato...
...alleta gaziak, kroketak eta gisakoak), gantz eta almidoi asko daukatenez, ase egiten dute eta gosea kendu.
...n eragin behar da, arroz-alea apurtu eta almidoiak risottoa krematsu bihur dezan.
Domeinua#
xxWEB 269
xxCONSUMER 230
xxZIENTZIA.EUS 116
xxWIKIPEDIA 115
xxBERRIA 37
xxZTH 12
xxARGIA 7
xxSUSA 3
xxKLASIKOAK 1