| ...produktuekin: zaporea orekatzeko, gatz, azukre eta | almidoi asko izan ohi dute. Kaloriak edo gantzak gutxitzeak ez bait... |
| ... patata freskoa erabiltzen dute. Patata horia da, | almidoi askokoa, %20 ingurukoa. |
| ...n jaki-salda hori erreserbetako almidoitik dator. | Almidoi horixe da izotzaldiak azukre bihurtzen duena. Azukreak daka... |
| ...> produktuetan, zaporea orekatzeko gatz, azukre eta | almidoi asko erabiltzen da. Kaloriak edo gantzak gutxitzeak ez du e... |
| ...ara elikatuko duen jaki-salda hori erreserbetako | almidoitik dator. Almidoi horixe da izotzaldiak azukre bihurtzen duena... |
| - "Sakarifikazioa" egin. | Almidoia azukre bihurtzen da, 10 orduren ostean. |
| ...>, %100 Arabako patatarekin, Agria izeneko motarekin. | Almidoi asko du eta hori alkohol maila handiagoa lortzeko lagungarr... |
| ...zen ere, entzimen izenek ematen digute. Adibidez | almidoia (karbohidrato luze bat) unitate txikiagotan apurtzen lagunt... |
| ...>esne serumezko proteina bereizia, algarrobo goma eta | almidoia. Baina nahasketa hori aurkitzeak lan handia izan du, hasier... |
| ...en Surfrider-ek. Esan duenez, arto edo patata | almidoizko poltsek, adibidez, ur asko eta gai kimiko anitz behar dituz... |
| ... garapenean. Batik bat, olio azukre edo | almidoi eduki handien duten labore transgenikoei dagozkienetan, bai... |
| ...oarekin. Sagarra heldua dagoen edo ez jakiteko, | almidoiaren proba egingo dute, sagarrak erditik jo eta iodotan bustita.... |
| ...n sartzea kosta egiten da. Beraz, barruko | almidoia loditzeko tarte hori behar da. |
| ...> mota sortzen dituzte, baina Amflora izeneko patata | almidoi mota bakarra sortzeko manipulatu dute, amilopektina sortzek... |
| ...>heldu gehienek almidoi asko dutenez, | almidoi hori eta zeluletako hormak samurtzeko, luze egosi behar iza... |
| Pataten fekularekin edo artoaren | almidoiarekin egindako poltsak dira, eta plastikozkoen ezaugarriak ditu i... |
| ...zpina, limoia) ez da ondo disolbatzen lekalearen | almidoia: egospena luzatu edo, areago, eragotzi (galarazi) ere egin ... |
| ...z, kilokaloria gehienak karbohidratoetatik datoz ( | almidoitik batez ere): 100 gramoko 56 gramo. Proteina begetalaren kopu... |
| Patata %78 urek eta %17 | almidoik osatzen dute (bai: besteak beste). Hasieran patata xerrak a... |
| ...zten da; baina guk patata gehitzen diogu. Patatak | almidoia dauka, eta maltarekin nahastuta, azukre bihurtzen da. Gero,... |
| Eta nork lixatzen die guztiei | almidoiz arropa hain ongi. |
| ...untzioak («karamelatzea» deritzogu) betetzen dira, | almidoiak eta proteinak bestelakotzen dira, etc. Eta horrek denak eli... |
| ...>: laborea egosteaz gainera, jakia lodituko duen | almidoia arrozetik askatzea. |
| Ohiko patatek bi | almidoi mota sortzen dituzte, baina Amflora izeneko patata almidoi ... |
| ... baliabide naturalak erabiliz egin da, hala nola | almidoia, zelulosa eta arto irina. Bada iUnika Solar izeneko modelo ... |
| ...atu dute, amilopektina sortzeko, hain justu. | Almidoi mota horrekin papera edo zuntzak egin daitezke industrian. ... |
| ...>.aMarkaeberekogogiusuediarlglutenagabea:rartol | almidoia,rartoririna,rarrozririna,agantztetalolioebegetalak,rura,aga... |
| ...e edo xurgatzea, aleak ura beharrezkoa baitu | almidoiak samurtzeko (gure ikuspegi egoistatik, jangarri uzteko). Has... |
| ... egon behar du sutan. Patata-zelulek dauzkaten | almidoizko garauak hanpatu egiten dira zeluletako ura berotzean, patat... |
| ... aberatsak (azukre-kainabera, erremolatxa, ...), | almidoitan aberatsak (artoa, patata, juka....) edo zelulosan aberatsak... |
| ...biodegradagarriak garatzen, adibidez patata edota arto | almidoi polimeroak, plastikoa bezain jasankorrak eta egun gutxian k... |
| ... Lisa motak. Araban oso ohikoak dira, eta | almidoi eta azukre asko dauzkate. Gainera, gogoko dugu emakume izen... |
| ...>landare ernatu berriarentzako elikadura biltegia da. | Almidoia --karbohidratoak--tetarproteinakiditu. |
| ...>ez dugu erosiko; ez dugu gularik kontsumituko, | almidoi eta arrautza-zuringoz, batez ere, osaturiko arrain suzedane... |
| ...n %77 ura da. Karbohidrato konplexuen iturria da, | almidoi asko baitu. Mineraletan ere aberatsa da, potasioan batez er... |
| ... zerbait egin beharra dago. Plastikoen ordez, | almidoi edo papera erabil daitezke, baina hori ez da nahikoa. Dagoe... |
| ...>gabeko dietarekin, izango da kaloria, opildegi edo | almidoietan aberatsa diren elikagai gutxiago jaten dituztelako. Gaileta... |
| ...> irauten du, antza. Eta legamiaren garraztasunak | almidoiaren kaltetzea moteltzen du, adituen ustetan. Jose Antonio Medra... |
| ...emaren berri. Zabor organikoa Udalak banatutako arto | almidoiz eginiko poltsetan jaso eta etxe atarian edukiontzi txikieta... |
| Lekale (lekako ale) heldu gehienek | almidoi asko dutenez, almidoi hori eta zeluletako hormak samurtzeko... |
| ...>esne serumezko proteina bereizia, algarrobo goma eta | almidoia. |
| ...tan, besteak beste, sagarraren heldutasun maila eta | almidoiaren erregresioa neurtzen dira. |
| ...a betiko eran egiteko, paperezko poltsetan edo | almidoizko poltsak eskaintzen dituzte. «Arto edo patatatik eratorritak... |
| ..., patatak ez dira uretan eduki behar, beratuta | almidoia galtzen dutelako. Patatak zuritu, eta olio dezenterekin egi... |
| Karbohidrato horiek laboreek ez ezik ( | almidoia eta antzeko karbohidrato konplexuak) azukreek eta produktua... |
| Ale biribila izaten du, porotsua eta | almidoi ugarikoa. |
| ...> aldea), hozia (alearen ernamuina) eta endospermoa ( | almidoia) eta irin finduarekin egindako ogi zuria baino osasungarria... |
| Horrenbestez, etiketatuan | almidoia agertzen bada, glutenarekiko jasanezintasuna dutenek beren ... |
| ...eak, ura, gelatina (Roypas frutatxoak eta Dulciora), | almidoi eraldatua (Roypas frutatxoak), dextrosa (Roypas gutiziak), ... |
| ...kotasuna erdiesteko eta kostuak merkatzeko: irin, | almidoi eta fekuletan atzeman ditugu horiek; Mina eta Apis lagineta... |
| ...> zenbait polialkohol ere erabiltzen dira, esaterako | almidoi hidrogenatuaren hidrolizatuak, isomalta, laktitola, maltito... |
| ... lortzeko, bi gauza behar dira: arrozak | almidoi ugari izatea, horrek loditzen baitu platera eta horrek emat... |
| ..., esne osoa, arrautza, azukrea, karamelua eta arto | almidoi moldatua. |
| ...eke surimia, adibidez gatzarekin, soja proteinarekin, | almidoiarekin edo arrautza gorringoarekin, eta horrela, aldatu egiten zai... |
| Haragi honen % 10 | almidoia da. |
| almidoia | |
| ...>, gehienez ere, %8 edukiko du irina edo | almidoia. |
| Arroz gehien (%11 | almidoi) eta esne gutxien (%2,7 laktosa) dauzkatenetako bat. |
| ...arriak edo aglutinatzaileak erantsi ohi dizkiete, | almidoia esaterako, eta zer motatakoa den zehazten ez dutenean, gari... |
| Izoztuei | almidoi eraldatua, lurrinak, destrosa eta horrelakoak erantsi ohi z... |
| ... hainbat osagai ere izaten dituzte: gantzak, olioak, | almidoia, azukrea eta, batez ere, gatza eta zapore-indartzaileak. |
| Arto | almidoia; Legamia estraktua |
| Almidoi ugariko patatak testura lehorra eta irintsua eduki ohi du, ... | |
| Pate hauek arrautza, esnea, irinak edota | almidoiak ere eduki ohi dituzte: substantzia horiek erreakzio larriak... |
| ...tak ezaugarri nagusi bat eduki behar du: | almidoi asko. |
| ...tiketan ageri ez diren osagaiak ere bai: gari | almidoia lodigarri moduan erabiltzen dute zenbait izozkik, eta zelia... |
| ...tean hurrengo aditiboetako bat daukaten produktuak: | almidoia, almidoi eraldatua (H-4381etik H-4395era arte), amilazeoak,... |
| ...leak: sorbitol ziropa, aspartamoa, E950, kakao hautsa, | almidoi moldatua: E1442, azidotzailea: E270, lurrinak), koko olio h... |
| Guk oso | almidoi gutxi aurkitu dugu, eta, beraz, esan dezakegu ez dietela ha... |
| ...latina, pektina), hezetzailea (sorbitol ziropa), arto | almidoia, azidotzailea (azido laktikoa), gainazaleko estalkia (landa... |
| ...nosaturatugabeak eta polisaturatugabeak, polialkoholak, | almidoia, zuntza, zenbait bitamina (A, D, E, K, C, B6 eta B12) eta z... |
| ...: glukosa ziropa, azukrea, gelifikatzailea (gelatina), | almidoi moldatua, hezetzailea (sorbitola), azidotzailea (azido zitr... |
| Patatak sutan egin eta hozten direnean, | almidoi erresistenteak beira gogorrak eratzen ditu. |
| (3) | Almidoia: |
| Lezitinetan aurkitzen ditugu, irinetan, | almidoietan, sojaren eta artoaren eratorrietan... |
| ...proteinak, beste karbohidrato batzuk (polialkoholak edo | almidoia), zuntz dietetikoa, mineralak eta beste zenbait. |
| Urdaiazpìkodun kroketa industrialek ur, esne, | almidoi edo fekula (lodigarria), ogi birrindu, urdaiazpiko ondu, ga... |
| Haragi honen % 7,5 | almidoia da. |
| Almidoia eta esne hautsa gehitzen dizkiete. | |
| ...zala (lekaleak, fruitu lehorrak, fruta lehortuak), | almidoi eta azukre gehiago edukitzen baitituzte guztiek. |
| ...engo aditiboetako bat daukaten produktuak: almidoia, | almidoi eraldatua (H-4381etik H-4395era arte), amilazeoak, laboreak... |
| ...atoak, nagusiki, prozesuan erabili diren azukreetatik, | almidoietatik eta irinetatik datoz, osagai horiekin ematen baitzaie komen... |
| Batetik, haragi produktu batzuek izaten dutelako | almidoia. |
| ...ia, adibidez, karbohidrato konplexu bat da: | almidoia, hain zuzen. |
| Sodio (158,5 mg/100 g) eta | almidoi (%10,9) gehien dauzkana, bigarren hau produktua loditzeko. |
| Gari almidoia; Arto | almidoia |
| Garrantzitsua da noizean behin eragitea arrozak | almidoia aska dezan eta krematsua gera dadin. |
| ...rretan bereizten dira lekaleak eta laboreak, hauen | almidoiak amilosa ugariago baitauka. |
| ...> guztiek erabiltzen dute lodigarriren bat (arto | almidoia, legamia estraktua, garia...), Aneto etxekoak izan ezik (gu... |
| Almidoia | |
| ...eragindakoak dira; orbana osatzen duten proteina eta | almidoien kateak hautsiz diharduten entzimek (proteasa eta amilasen e... |
| Almidoia da sustrai barazki, zereal, leka eta tuberkuluen gordekin n... | |
| ...nez gero, patata berriak hautatzea komeni da, | almidoi gutxiago dutenak. |
| Karbohidratoak irinetik, ogi birrindutik | almidoitik eta esnetik datoz. |
| ...karritakoa) produktuaren %3 eta %4 artean dabil | Almidoia lau laginetan atzeman zuten azterketek: %11etik (Nutribén) ... |
| ...a patata , eta sustrai baten muturrean hazten da, | almidoia eta ura pilatzean. |
| ...minutu baino gehiago eduki behar da sutan | almidoia digeritzeko moduan egon dadin. |
| ...e: kontserbatzaileak (gatza, azido askorbikoa), | almidoiak, soja proteina, kaseinatoak (aglutinatzaileak), polifosfato... |
| ...alleta gaziak, kroketak eta gisakoak), gantz eta | almidoi asko daukatenez, ase egiten dute eta gosea kendu. |
| ...n eragin behar da, arroz-alea apurtu eta | almidoiak risottoa krematsu bihur dezan. |