KATAPLASMA. Hosto eskukada bat hartu eta |
almeriz batekin edo txiki txiki egin. Gero, oihal batean bilduko du... |
...tan xigortu ondoren, honela prestatzen dute: |
almerizera bota eta almeriz-eskuz xehatzen dutenean, zapian barrena ba... |
Motrailu Motrailua, almaiza, zaparria edo |
almeriza material gogorrez (zurez, metalez, marmolez, |
...ailaoarekin. Patatak, baratxuriak, arrautzak eta olioa |
almerizean ondo xehatu eta limoi zukua gehitzen zaio |
arrautzez eta olioz osatutako nafar pasta da, |
almerizean egindakoa. Pasta hau arrainekin jan daiteke, |
...>kola batean berotzen zuen. Lortutako materia |
almerizean kolpekatu egin behar izaten zuen barratan bildu ahal izan a... |
idortzen; eta idortu ondoren, jotzen dira |
almerizean edo motrairuan. Auts onekin egiten dan |
idortzen; eta idortu ondoren, jotzen dira |
almerizean edo motrairuan. Auts onekin egiten dan |
Sukaldeko beste tresna bat brontzezko |
almeriza da, janarietarako saltsa eta beste zenbait |
Brontzezko |
almerizaBrontzezko |
| |
| |
| |
| |
| |