| ...an legamiaz nahasten da. Tekilarik onenek %100 | agabe etiketa daramate; aitzitik, beste batzuek azukrea eta kolor... |
| ...tzatu du eta horren ondorioz landatutako eskualdeetan | agabe gutxiago izatea. Horrek garestitzea ekarri du eta ekoizle a... |
| ...>eta kalitate onekoa izateko. Ehun milioi | agabe urdin baino gehiago ekoizten omen dira jatorri izeneko leku... |
| ...aiatzen eta eskuz-eskuz landatzen eta biltzen dituzte | agabe horiek. Agabeak, landatzean kipula baten tamainakoa bada er... |
| ...eak eta zorrotzak, torturatzeko; egun, ordea, | agabe urdinetik Mexikoko edari nazionala ateratzen da. Edariaren ... |
| ...k ekarritako agabea eta gero eta gehiago dira | agabea landatzen aritzen direnak. Esperientzia txikiko nekazari be... |
| ...ehiago erabiltzen omen dute kanpotik ekarritako | agabea eta gero eta gehiago dira agabea landatzen aritzen direnak.... |
| ...ia dago: Tequila. Alde banatan ereindako soloetan, | agabe urdina (Agave tequilana) deritzon landarearen lurrina sudur... |
| ...zaten dituzte. Legeak dio %51 baino gutxiagoko | agabea badu ez duela tekila izenik merezi. |
| ...uz-eskuz landatzen eta biltzen dituzte agabe horiek. | Agabeak, landatzean kipula baten tamainakoa bada ere, zazpi-hamar u... |
| ...aktusak eta kanpoko landareak daude batez ere. | Agabe landarearen inguruko azalpenak adi entzuten dituzte ikaslee... |
| ...k azukrearen ordezkoak izaten dira, adibidez | agabe ziropa eta bestelako ziropa batzuk. |
| Agabe ziropa eta beste aukera batzuk azukrea ez erabiltzeko | |
| ...akara, glukosa, fruktosa ziropa, arto ziropa, maltosa, | agabe nektarra, sakarosa, malta ziropa eta kanabera azukre lurrun... |
| ...> eta kolesterola) eta karbono hidratoengatik (ogia, | agabea, pizza-oinarria, opilak...). |
| ...osa eta beste eztitzaile batzuk dituztela (eztia, | agabea edo ziropa), guztiak ere azukrearen antzeko eragina dutenak... |
| ... (jatorri arabiarreko pintxoak: haragi adobatua, | agabe ogian bildua, begetalekin eta jogurt saltsarekin batera aur... |
| Hor daude, besteak beste, | agabe nektarra edo ziropa, edo astigar, arroz eta garagar ziropak... |
| Agabe nektarra | |
| Osagaiak: arto ziropa, arto almidoia, | agabe ziropa, lurrin naturala ( magurdia/sagarra / tropikala/lara... |
| ...z gain, badira beste aukera batzuk ere: eztia, | agabe ziropa, koko azukrea, landare izerdiz egindako ziropa, asti... |
| ...i") bat, alegia aloearen edota, are hobeto, | agabearen hosto handia. Inor jendartera halako hostorik gabe ausartuk... |
| ...dakosen leinu kolateralari buruzko kondairak, alegia | Agabe, Pente eta Jokasta bera ere; Likos, Anfion eta Zetosi buruz... |
| ...i") bat, alegia aloearen edota, are hobeto, | agabearen hosto handia. Inor jendartera halako hostorik gabe ausartuk... |
| ...>, espartoetatik indartsuena zen Ekionen eta | Agabe, Kadmo,Tebasen fundatzaileta Harmoniaren alaba zenaren |
| ...saltsaz ateratzea, baita sandwich batean edo | agabe ogiagaz. Aditu gehienek Egipton asmatu zutela |
| beste zenbaitek ere badituzte, baina pita edo | agabe izenez "Agave americana" agabazeo-mota bakarrik |
| ... fruktooligosakarido bezala ezagutzen dira. Fruktanoak | agabe, orburu, zainzuri, porru, baratxuri, |
| ...ziren sokak landare batetik ateratzen zituzten, | agabetik hain zuzen ere. Landareak hosto zabalak eta arantza luze et... |
| ...>zabalak eta arantza luze eta zorrotzak ditu. | Agabe bakoitzak hamabost bat hosto ditu, eta hostoek bi arrako za... |
| ...zieren barreiatze eta biziraupena bermatzen dute: | agabe (tekila sortzeko erabilia), ahuakate, platano, kakao, piku,... |
| ( | agabea, zumea, etab.) eta berotegiko zurezko |
| labore iraunkor batzuk (kaparra, | agabea, maruga |
| Phadonen semeak;Lebanaren, Hagabaren, Akuben semeak; | Hagaben, Semlairen, Hananen semeak;Gadelen, Gaherren, |
| Hagaben semeak, Semlairen semeak, Hananen semeak |